ajánló · Extra tartalom

Nyár végi könyvajánló

nyarvegiwp

Hamarosan vége a nyárnak, elkezdődik a szeptember, és újra vissza kell ülnünk az iskolapadba. A nyár mindig túl hamar eltelik, és szeptember elején már csak azon töri a fejét az ember, hogy hova lett a július, meg az augusztus. Ezért úgy döntöttünk itt a Prológusnál, hogy könyveken keresztül próbáljuk meg kicsit visszaidézni a nyárias hangulatot az ősz küszöbén. Tehát ha ti is siratjátok a nyár végét, és szívesen elmenekülnétek a rövidebb nappalok és hűvösebb éjszakák elől, ez a válogatás nektek szól!

Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Ha Notre Dame, Louvre, Eiffel-torony, akkor Párizs. Ha Párizs, akkor Étienne St. Claire. Mindig is szerettél volna eljutni Franciaországba, és eltölteni ott egy kellemes, romantikus hetet, esetleg hónapot, de eddig nem sikerült? Az Anna és a francia csók elolvasása után úgy fogod érezni, mintha Te is Párizsban töltötted volna a félévet Annával és barátaival. Persze az elején semmi nem alakul úgy, ahogy kellene, de végül minden jóra fordul, és még Cupido nyila is célba talál. Igaz, hogy nem pont nyáron játszódik a történet, mégis árad a könyvből az a kellemes, nyári, lazulós hangulat.

annaAnna nagy várakozással tekint végzős évének kezdete elé atlantai középiskolájában, ahol van egy remek munkája, egy hűséges legjobb barátnője, és egy alakulófélben levő, ígéretesnek tűnő kapcsolata. Így aztán eléggé elkeseredik amiatt, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába – egészen addig, amíg ott nem találkozik Étienne St. Clairrel, aki okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes… lenne, ha nem volna foglalt. De a Fények Városában a vágyak valahogy mindig utat törnek maguknak. Vajon a szerelmes majdnem-ek éve a hőn óhajtott francia csókkal ér véget? Stephanie Perkins a romantikus feszültséget mindvégig sistergőn, a vonzalmat pedig magas hőfokon tartja debütáló regényében, amely garantáltan megbizserget minket a fejünk búbjától a lábujjainkig és megolvasztja a szívünket.Tara Sivec: Csábítások és Csemegék

Claire szókimondósága, Carter esetlensége és Gavin gyermeki ártatlanságú, ám néhol igencsak zavarba ejtő beszólásai tökéletes triumvirátus egy unalmas nyári napra. Tara Sivec mindezt megfűszerezi egy csipetnyi humorral, erotikával és fantasztikus mellékszereplőkkel. Ha egy üde színfoltra vágysz egy esősebb napon, vagy csak szimplán olvasnál végre egy vicces chick-litet, akkor a Csábítások és Csemegék a te könyved.

csábítások
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadás éve: 2014  Oldalszám: 376

Claire, a húszas éveiben járó, egyedülálló anyuka szeretne annyi pénzt összeszedni, hogy elindíthassa a saját vállalkozását, hogy a mocskos szájú, de (amikor alszik) imádnivaló kisfiának jobb életet biztosíthasson. Ezért kelletlenül beáll a legjobb barátnőjéhez, hogy segítsen szexuális játékszereket eladni.

Egyszer csak felbukkan a városban Carter, Claire hajdani egyéjszakás kalandja, aki örökre megváltoztatta az életét. És bár egyedülálló csokoládéillatán kívül semmire nem emlékeszik Claire-ből, a lány gondoskodik róla, hogy ezúttal mély nyomot hagyjon a fiúban.

Carter leplezetlen döbbenettel veszi tudomásul, hogy van egy négyéves kisfia, Claire pedig attól pánikol, hogy álmai férfija rögtön menekülőre fogja majd, látva a terhességről árulkodó jeleket a bőrén és a nullához közelítő hálószobai tapasztalatát. Ám semmi ilyen nem történik. Ketten együtt mindent megtesznek, hogy eljöjjön számukra az „örökkön örökké”.

Az élet olyan, amilyenné teszed. Ha a tiéd vodkából, csokiból és vibrátorokból áll… hát legyen!Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek

A gyász öt fázisát alapul véve Avery és Grayson nagy projektbe kezdenek. Cél: Avery minél előbb kiszeressen Grayson öccséből Aidenből. Nem kell eget rengető nagy történetre számítani, mert az nincs, klisékből viszont annál több, mégis, annyira egyben van az egész, és annyira cuki, hogy meg van bocsátva a kiszámíthatóság és a kliséhalmaz. Ha szeretnél egy jót mosolyogni, na meg fülig belezúgni egy igazi jófiúba, akkor ez a te történeted. Olvasás mellé egy nagy pohár limonádé vagy egy kis fagyi ajánlott.

szívzűr
Kiadó: Móra        Kiadás éve: 2015  Oldalszám: 232

Avery gyakorlatilag születése óta szerelmes a legjobb barátjába. Aidennek ugyan fogalma sincs erről, a lány mégis vígan tervezgeti közös jövőjüket. Egész addig, amíg a srác közli, hogy barátnője van… Mit lép erre a stréber Avery? Hát igazi kocka módjára a tudományba menekül: egy sor társadalmi kísérlettel akarja ­bebizonyítani, hogy az összetört szív csak akkor gyógyul be, ha az ember előbb túljut a gyász hét fázisán. Csakhogy a kivitelezéshez szüksége van egy független külső megfigyelőre — itt lép a képbe Aiden bátyja. A csöppet sem stréber Grayson olyan dolgokra veszi rá a gátlásos lányt, amiket korábban álmában sem mert volna megtenni. A suli alfahímje és a legnagyobb stréber egyre több időt tölt együtt — persze kizárólag a tudomány érdekében! —, és közben egy egészen új kísérlet veszi kezdetét…Huntley Fitzpatrick: Életem a szomszédban

Egy édes, nyárias, romantikus YA könyv az első szerelemről, de egyáltalán nem túl nyálas, vagy butuska, szóval bátran merem ajánlani azoknak is, akik mondjuk nem kifejezetten érzik magukénak az ifjúsági romantikus műfajt. Huntley Fitzpatrick olyan tökéletesen felidézi a nyári szünet hangulatát, hogy szinte érzi az ember a bőrén a forró napsütést, még akkor is, ha kinn már az őszi eső csepereg.

életem
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadás éve: 2015   Oldalszám: 416

Garrették megtestesítenek mindent, ami Reedékre nem jellemző. Hangosak, rendetlenek, szeretetteljesek. Samantha Reed a magasleséből minden nap azt kívánja, bárcsak egy lenne közülük… egészen addig, amíg egy nyári éjjel Jase Garrett fel nem mászik mellé és meg nem változtat mindent.

Miközben ők ketten szenvedélyesen egymásba szeretnek az első szerelem minden ügyetlenségén és nagyszerűségén át botladozva, Jase családja befogadja Samanthat még ha ő titkolja is Jase-t a saját családja előtt. Ekkor valami elképzelhetetlen történik, és Samantha lába alól kicsúszik a talaj. Hirtelen egy lehetetlen döntés elé állítja a sors. Melyik tökéletes család fogja megmenteni őt? Vagy talán itt az ideje, hogy saját magát mentse meg?

Egy magával ragadó első könyv családról, barátságról, első szerelemről, és arról, hogyan légy hű az egyik emberhez, akit szeretsz anélkül, hogy elárulnád a másikat.Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt

Háborúban, szerelemben mindent szabad. Julie James magával ragadó humorával, könnyed stílusával átszőtt regényről beszélünk, ami tökéletes választás a strandra, vagy éppen a kanapéra egy csendes délutánra.

gyakorlat teszi
Kiadó: Pioneer   Kiadás éve: 2013   Oldalszám: 328

Ha a vonzalom törvényeiről van szó…

Payton Kendall és J.D. Jameson nem egyszer bebizonyította már, hogy milyen kiváló ügyvéd. Az ízig-vérig feminista Payton keményen megharcol a sikerért ebben a férfiak dominálta szakmában. J.D. pedig, aki gazdagnak, kiváltságosnak és pimasznak született, azért harcol keményen, hogy mindenben lepipálja őt. Szemtől szemben esküdt ellenségei egymásnak. A kollégáik előtt viszont maradéktalanul udvariasak. Annak kell lenniük. Méghozzá azért, hogy végre nyolc év után mindketten üzlettárssá váljanak a cégben.

… nincsenek szabályok.

De minden megváltozik, amikor megbízzák őket, hogy dolgozzanak együtt egy fontos ügyben. Nem könnyen, de lassan kezdik értékelni a másik odaadását a jog iránt, sőt a közöttük kipattanó szikrák gyorsan vonzalommá alakulnak. Ám az egyre fokozódó forróság nem tart sokáig, mert váratlanul megtudják, hogy csak az egyikük lehet üzlettárs. Totális háború veszi kezdetét. És a nemek közti csata a végletekig feltüzeli őket…Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Ez a könyv papírra nyomtatott vegytiszta szórakozás! Egyáltalán nem veszi magát komolyan, és pont ebben rejlik a varázsa. Színes karakterek, pattogó dialógus, kalandos történet. Minden megvan benne, ami egy laza nyári olvasmányhoz kell.

nagyzsákmány
Kiadó: Maxim  Kiadás éve: 2014   Oldalszám: 308

Kate O’Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni.

A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Ma már az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van – különösen Kate O’Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni. Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi legnagyobb svindlijét: állást ügyeskedik ki magának az FBI-nál, Kate O’Hare különleges ügynök társaként.A nyár végének közeledtével mi ezeket a  könyveket ajánljuk, viszont kíváncsiak vagyunk, hogy Ti miket javasolnátok nekünk, ha egy jó kis limonádé könyvre ‘szomjaznánk’. Írjátok meg kommetben vagy a közösségi oldalaink egyikén!

zsebi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s