Könyvmoly problémák

Könyvmolyproblémák 2. rész

konyvmolyproblemak2wp

Minden embernek akadnak problémái. A könyvmolyoknak is. Bár nekünk kissé talán extrém, más emberek számára talán hóbortosnak tűnő nehézségeink vannak. Úgy döntöttünk, egy rovat keretében kitárgyaljuk ezeket, így megszületett immáron a második része a Könyvmolyproblémáknak. Na, de lássuk, hogy milyen gondjaink is szoktak adódni a mindennapi életben!

Olvassak tovább vagy pisiljek?

Ismerős az az érzés, amikor a legizgalmasabb résznél tartasz a könyvedben, és egyszer csak érzed a természet hívó szavát? És hirtelen nem tudod eldönteni, hogy könnyíts-e magadon, vagy még fejezd be a fejezetet, és a végén már nem olvasol, de a legkisebbet sem keresed fel, csak agyalsz, hogy mitévő legyél. És mire döntenél, hogy elmész és kiereszted a fáradt olajat, addigra már el is múlik az inger. Ezután pedig minimum három percig bosszankodik az ember, amiért ennyi időt eltöltött úgy, hogy egy sort sem olvasott.

Nem gyújtom fel!

Vannak jó könyvek, vannak elviselhető könyvek, vannak rossz könyvek és van ez a kategória. Amikor már annyira borzalmas és unalmas egy regény, hogy azt mondogatod magadban: Nem gyújtom fel, mert megvettem és sokba került! Elviselhetetlen érzés, amikor kárt akarsz tenni abban a gyűlölt kötetben, de nem teheted meg, mert a pénz az úr. Meg persze a könyvszeretet.

Gombóc Artúr kórság. “Azt is, azt is, azt is!”

Betévedsz a könyvesboltba, nézelődsz vagy három másodpercig és kiszúrsz egy könyvet. Odamész, de mialatt megközelíted, megpillantasz egy másikat, irányt változtatsz. Ám miközben afelé a regény felé sétálsz egy újabb ígéretes borítóra leszel figyelmes. És a végére már csak az tűnik fel, hogy egy hatalmas bevásárlókocsival járod a könyvesboltot és húzod le a polcról a könyveket, már nem is nézve azt, hogy milyen műfaj, vagy hogy érdekel-e egyáltalán.

Az a bizonyos döntésképtelen állapot

Csóró vagy és nincs pénzed. De könyvet KELL venned, így azt mondod magadnak, hogy ezúttal “csak egyet veszel”. Már épp fizetnéd ki a regényt, amit sikerült választani, de ekkor befigyel a sarokból nagyon alattomos módon egy második könyv és ezt suttogja: Vigyél haza! Tetszeni fogok! Jobb vagyok, mint az a vacak, ott a kezedben! Te pedig nem tudsz ellenállni neki, de első kiszemeltedet sem akarod hátrahagyni, és ahhoz is ragaszkodsz, hogy csak egyet veszel… Ekkor megáll az idő számodra és csak vacillálsz, latolgatod, hogy melyiket kéne megvenni…

Megvédeni mindhalálig

Mindenkinek van egy kedvenc karaktere, könyve vagy írója, és ha ezt valaki szapulni meri, akkor elszakad a cérna és azonnal nekiugrunk annak, aki rosszat mert mondani rá. A könyvmolyok harcias népség, semmi kétség. Olyan viták tudnak keveredni, hogy csak úgy izzik az internet a verbális adok-kapok meccsektől, ahol mindenki elszántan védelmezi a saját fandomját/íróját/kedvenc karakterét/etc. Shipek, Teamek, és az egész hacienda. Ismerős, ugye?

Nos, ennyi lett volna a Könyvmolyproblémák rovatunk második része. Ha az elsőt esetleg elmulasztottad volna, ide kattintva elolvashatod. A harmadik rész is nemsokára érkezik, de addig is, írjátok meg nekünk, nektek milyen könyvmoly problémáitok vannak! Tudtatok azonosulni az itt felsoroltakkal?


bizbasz_bio_2020

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s