ajánló · projekt

Halloweeni könyvajánló

Hamarosan itt a Halloween és a projekt alkalmából, amit ezen ünnep köré szerveztünk, Fancsali összeszedett Nektek pár olyan regényt, amiről úgy gondolja, hogy mindenképp ilyentájt kell elolvasnotok.

wink_poppy_midnight_1.jpg

1, David Wong: John meghal a végén

Ha egy olyan könyvre vágysz, ami tele van szellemekkel, kicsit megborzongsz tőle, de azért fel is dobja a hangulatodat, akkor ez a Te regényed lesz! A rettegés mellé az író kellő mennyiségű humort is beleépített a történetbe, egy borús őszi estén egy bögre forrócsokival igazán jó olvasmány lesz.

covers_371533_1.jpg

Fülszöveg

STOP! – NEM SZABADOTT VOLNA CSUPASZ KÉZZEL MEGFOGNOD EZT A KÖNYVET! – NE, MOST MÁR LE NE TEDD! KÉSŐ! – FIGYELNEK! David Wong vagyok. John meg a legjobb haverom. Persze, mindkettő álnév. Talán a tiédet sem árt megváltoztatni! Lehet, hogy tudni sem akarsz arról, amiről ezeken az oldalakon olvashatsz: a SZÓSZRÓL meg a KORROKRÓL, a támadásról, a jövőnkről. Késő! Hozzáértél. Belecsöppentél a játékba. A hatalmukba kerültél. Csak a tudás védhet meg. El kell, hogy olvasd! De végig! Még a sült kolbászos részt is! Hogy miért? Nincs más választásod, bíznod kell bennem! ÉS A LEGFONTOSABB: – A SZÓJASZÓSZ NEVŰ DROG BEPILLANTÁST ENGED EGY MÁSIK DIMENZIÓBA. – JOHNNAL SOHA ESÉLYÜNK SEM VOLT VISSZAUTASÍTANI. – NEKED MÉG VAN! Szerencsétlenségünkre, ha helyesen döntesz, jóval nehezebb lesz elmagyarázni, hogyan kellene visszaszorítani az emberiség leigázásával fenyegető, jelenleg is folyó túlvilági támadást. Tényleg, annyira sajnálom, hogy belekevertelek! Ám ahogy ezekről a szörnyűséges eseményekről és világunk hamarosan elkövetkező, mélységesen sötét korszakáról olvasol, egy dologról semmiképp ne feledkezz meg: AZ EGÉSZNEK NEM ÉN VAGYOK AZ OKA!

2, Josh Malerman: Madarak a dobozban

Ez a regény nem hemzseg a természetfeletti lényektől, mégis kellően hangulatos Halloween éjszakájára. Sötét és nyomott hangulat, drámai jelenetek és kegyetlen jövőkép jellemzi ezt a könyvet. Pörgős cselekmény, pattogó dialógusok valamint érdekes karakterek teszik színessé ezt a megrendítő olvasmányt. Ha szereted a thriller/horror műfajd, és egy kis misztikumnak is örülnél, akkor mindenképp erre essen a választásod. Garantálom, hogy nem fogsz tudni unatkozni. Egy jó tanács: még ha nem is vagy félős, ne este 11-kor akard kivégezni a művet.

covers_342988_2.jpg

Fülszöveg:

Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy az ember őrült, kegyetlen gyilkossá váljon. Senki sem tudja, mi az, és honnan jött.

A szörnyűséges hírek egyre gyakoribbá válnak. Majd a tévé elsötétül, a rádió elhallgat, és az internet is összeomlik. A telefonok elnémulnak. Az ablakon pedig nem lehet kinézni többé.

Mára csak maréknyi túlélő maradt, köztük Malorie két gyermekével, akiket az egyetlen lehetséges módon nevel: a négy fal között. A folyóparti, elhagyatott ház ajtaja zárva, a függönyök behúzva, az ablakokra matracok szögelve.

Egyetlen esélyük, hogy elmenekülnek egy másik helyre, ahol talán biztonságban lehetnek. De az előttük álló út elrettentő: harminc kilométer a folyón, egy evezős csónakban bekötött szemmel! Csak Malorie találékonyságára és a gyerekek éles hallására támaszkodhatnak. Egyetlen rossz döntés is végzetessé válhat. És valami követi őket. De vajon ember, állat vagy szörnyeteg?

3, Madeleine Roux: Asylum – A bolyongó lélek

A Halloweenben már a kezdetektől fogva nagy jelentősége van a szellemeknek. Ezért sem hagyhatod ki úgy az ünnepet, hogy ne olvass el legalább egy szellemes történetet. Madeleine Roux regénye inkább a fiatal korosztályt célozza meg. Kevésbé félelmetes, mint Stephen King, de legalább olyan jó a stílusa. A kicsit félősebbeknek és a kicsit fiatalabbaknak ajánlanám ezt a könyvet.

covers_369254.jpg

Fülszöveg:

A New Hampshire Egyetem nyári kurzusa a tizenhat éves Dan Crawford számára több mint egy nyári tanfolyam valóságos mentőövet jelent a fiúnak. A gimnáziumban kiközösített Dan alig várja, hogy végre új barátokat szerezhessen az érettségi előtti utolsó nyári szünetben. New Hampshire-be érkezése után azonban megtudja, hogy a nyári kollégium épületét egykor elmegyógyintézetként használták, ráadásul nem is akármilyen betegeket kezeltek ott; kivétel nélkül minden kezelt pszichopata bűnöző volt. Dan újdonsült barátaival, Abbyvel és Jordannel felfedező útra indul a nyugtalanító kollégium alagsorában lezárt titkos épületszárnyban, ahol hamar rájönnek, hogy nem véletlenül kerültek mindhárman épp oda. Lassacskán felfedik az intézet félelmetes múltjának titkát, miközben néhány titok nem véletlenül nyílik meg előttük a feltáratlan múltból.

4, Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos

Fancsali egyik kedvenc sorozatáról van szó, ami ráadásul még passzol is eme félelmetes ünnephez, így nem is volt kérdés, hogy ezt is beleveszi ebbe az ajánlóba.
Misztikum? Pipa. Félelmet generáló motívumok? Pipa. Pszichopata főhős? Pipa. Az elemek adottak egy kiváló történethez. Ez a regény mindazokat célozza meg, akik vágynak egy kis félelemre, nem rettenti el őket a vér, erős a gyomruk és vonzódnak a természetfelettihez. Ha Te egy ilyen könyvet keresel, akkor a Nem vagyok sorozatgyilkos ki fogja elégíteni az igényeidet. Ráadásul most a három kötetet egy könyvként is megvásárolhatod!

covers_412452.jpg

Fülszöveg:

John Wayne Cleavernek hívnak.
15 éves vagyok, és a hullák a hobbim.
A terapeutám szerint szociopata vagyok.
De nem vagyok sorozatgyilkos.

John veszélyes, és ezt ő is tudja magáról. Megszállottan érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt, de nem szeretne hozzájuk hasonlóvá válni. Pedig óriási a kísértés…

Mivel gyerekkora óta a családja által üzemeltetett halottasházban segédkezik, hozzászokott a holttestek látványához és meg is kedvelte őket. Azok legalább az élőktől eltérően nem kérnek számon rajta minduntalan emberi érzéseket.
Amikor egy brutális sorozatgyilkos elkezdi áldozatait szedni a kisvárosban, John kénytelen felülírni a maga számára alkotott szabályokat, amelyekkel eddig kordában tartotta a benne lakozó sötétséget. Nyomozni kezd a tettes után, akiről egyre inkább az a benyomása: emberfeletti képességekkel bír.


Reméljük találtatok kedvetekre valót, ha nem, akkor írjátok meg, hogy Ti mit ajánlanátok Nekünk halloweeni olvasásra. Előre is kellemes Halloweent és jó borzongást. Ne feledjétek, ilyenkor a holtak köztünk járnak!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s