projekt

6lövetű 7vége + Prológus a világ körül projektek

fikusz2

Születésnapi hetünk keretében folytatjuk a régi projektjeink felidézését. Ezúttal egy nagyon régi, és egy viszonylag új projektről számolunk be, hiszen ameddig a 6lövetű 7vége az első projektjeink közé tartozott, addig a Prológus a világ körül, a nemzetiségi hetünk alig pár hete fejeződött be.

csabaimark

A 6lövetű 7vége középpontjában Csabai Márk tavalyi évben megjelenő regénye állt, ami A hatlövetű címet viseli, de extra tartalomként foglalkoztunk az író “Jelen Vagyok” tehetséggondozó egyesületével egy cikk erejéig, valamint egy Kérdezz – felelek exkluzív interjú is készült.

“Röviden, egy izgalmas, akció dús, rengeteg humorral tűzdelt, asszociációkkal kiteljesedő történetről olvashatunk, ami végig füstöl, mint egy hatlövetű. Én kifejezetten élveztem ez az “alvilági” utazást. Értő, humorra vevő olvasóknak ajánlanám.”

>>Uszáma kritikája

“Aki ezt a művet a kezébe veszi ritka színvonalas írást fog kapni, egy egész tárnyi humorral és több száz oldalon át tartó kalandot és fordulatosságot. Talán emellett egy egészen új élménnyel is gazdagodni fogtok, akárcsak én.”

>>>Noémi kritikája

“A Jelen Vagyok Tehetséggondozó Egyesület (JVTE) egy 2013-ban megalakult szervezet. Maga, az egyesület alapötlete  Csabai Márk író fejéből pattant ki, mely nem volt más, mint segíteni a feltörekvő írógenerációnak. Létrehozni az író- és költőpalántáknak egy olyan helyet, ahol megmutathatják tehetségüket, és ahol érvényesülni tudnak.  A JVTE lehetőséget ad minden írni vágyónak, hogy műfajtól, kortól, nemtől, anyagi helyzettől függetlenül elindulhassanak álmaik megvalósításának útján.”

>>Tovább a cikkhez

Az interjút Fancsali készítette, az Ez vagy az? – játék szellemében, így az írónak minden kérdésnél választania kellett a két lehetőség között.

Prológus: Klasszikus vagy kortárs?

Csabai Márk: Kortárs. Így van kikkel cserélgetnünk az el nem adott könyveinket.

>>>Tovább az interjúhoz

faszomaprojiba

Ami a Prológus a világ körül – nemzetiségi hetünket illeti, a célja az volt, hogy minél több országot bejárhassunk, könyvek segítségével. Így ennek a szellemében, bloggereink mind-mind más nemzetiségű írótól olvastak és értékeltek. Kis hazánkból elindulva jártunk Dániában, Görögországban, Angliában, Dél-Afrikában, és Amerikában is.

A projekt összefoglaló oldalán láthatod, milyen könyvek “képviselték” az adott országot, valamint bloggereink értékeléseit is elérheted innen.

>>>Tovább a projekt oldalára

Extra tartalomként fényképes beszámolót hoztunk, Noémi jóvoltából, Németországról, illetve RavenS, egy lista formájában összeszedte, mik azok a dolgok, amiket megtanult Londonba költözése után.

>>Német hangulat

>>>A kultúrsokk gyönyörűségei

Minden projektünk más, hiszen arra törekszünk, hogy minél színesebb, egyedibb formában tudjunk könyveket ajánlani nektek, esetleg új perspektívát nyújtani. Ez a kezdettől fogva így volt, és így is marad továbbra is. Természetesen, mindig van hova fejlődni; tele vagyunk ötletekkel a jövőre nézve, de ez már egy más lapra tartozik. Hamarosan ezeket is megosztjuk veletek.

Addig is, ennyi lett volna a 6lövetű 7vége és a Nemzetiségi hét, avagy Prológus a világ körül összefoglalója, és maradjatok velünk, hiszen a születésnapi hét folytatódik!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s