Új megjelenések

Januári megjelenések

Mint minden hónapban, így januárban is érdekesebbnél-érdekesebb könyveket jelentetnek meg a kiadók, aminek bloggereink nagyon örülnek. Elvégre nincs is annál jobb, mint, hogy újabb tételekkel bővítsük az – amúgy is végtelen – olvasásra váró könyvek listáját.
Ismét kiválasztottunk nektek 5 könyvet, aminek a megjelenését nagyon várjuk.

 1.) Sarah J. Maas: Árnyak királynője (Üvegtrón 4.)

Számos rajongója akad az írónőnek bloggereink között, így nem is kérdés, hogy már nagyon várjuk legújabb magyar megjelenésű könyvét. A sorozat eddigi részeit már sokan olvasták közülünk, egy Procsatában pedig kapott hideget-meleget egyaránt.

queen-of-shadowsKiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017
Eredeti cím: Queen of Shadows
Téma: Young Adult, fantasy, retelling, romantikus

Fülszöveg:
Első a bosszú, a többi várhat…
Celaena Sardothien mindenkit elvesztett, aki a szívéhez közel állt, végül mégis visszatért a birodalomba, hogy bosszút álljon, felszabadítsa egykor dicsőséges királyságát és szembeszálljon múltja árnyékaival…
Tiszta szívéből elfogadta, hogy ő Aelin Galathynius, Terrasen királynője. De mielőtt visszaszerezné trónját, harcolnia kell.
Küzdeni akar unokatestvéréért, aki harcosként az életét is kész feláldozni érte, a barátjáért, aki egy borzalmas tömlöcben sínylődik és a kegyetlen király rabságában tengődő népéért, akik rendületlenül várják eltűnt királynőjük dicső visszatérését.
A New York Times bestseller sorozat negyedik kötetében folytatódik Celaena szenvedélyes és időnként fájdalmas epikus utazása, mely fenekestül forgathatja fel az életét.

 2.) Veronica Roth: Árnyak és jelek (Árnyak és jelek)

Az írónő legújabb regénye fej-fej mellett végzett Az árnyak királynőjével a szavazásunkon, ezzel is mutatva, hogy már tűkön ülünk, hogy végre a kezünkben tarthassuk a regényt, a gyönyörű borítóról nem is beszélve.

arnyak-es-jelekKiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2017
Eredeti cím: Carve the Mark
Téma: Sci-Fi, romantikus

Fülszöveg:
Egy rejtélyes áram által átjárt galaxisban mindenki különleges adománnyal születik.
CYRA a shotet nép fölött uralkodó kegyetlen zsarnok húga, akit áramadománya fájdalommal és hatalommal ruház fel. A bátyja a képességeit kihasználva az ellenségei kínzására kényszeríti a lányt, ám Cyra nem csupán fegyver a testvére kezében: szívós, fürge és eszesebb, mint ahogy azt a zsarnok sejtené.
AKOS egy földműves és egy orákulum nagylelkű fia Thuvhe fagyott bolygójáról, akinek hűsége a családja iránt nem ismer határokat, és akit különleges áramadománya védelmez. Miután Akost és fivérét ellenséges shotet katonák ejtik foglyul, kétségbeesetten küzd azért, hogy a testvérét kimenekítse – kerüljön bármibe.
Akos Cyra világába kerül, és az országaik és családjaik közti viszály leküzdhetetlennek tűnik. Vajon segítenek-e egymásnak túlélni, vagy elpusztítják egymást?
Az Árnyak és jelek Veronica Roth lenyűgöző története a barátság – és szerelem – erejéről egy váratlan adományokkal teli galaxisban.

 3.) Rick Riordan Villámtolvaj sorozata új borítóval

Bloggereink között hatalmas rajongás övezi Rick Riordant és munkáit, így nem is kérdés, hogy már nagyon várjuk a sorozatot új köntösbe bújtatva.

villamtolvaj-ujKiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017
Eredeti cím: Percy Jackson and the Olympians
Téma: ifjúsági, kaland

Fülszöveg:
A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint.
Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni?
Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minótaurusz be nem kergeti a nyári táborba.
Hirtelen mitikus lények járkálnak ki-be a lakokba és Percy görög mitológia könyve megelevenedik. Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, felbosszantotta őket: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított.
Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon.

4.) James Luceno: Katalizátor

Számos Star Wars fant is köszönthetünk köreinkben, így természetesen ez a könyv is felkerült a listánkra.

katalizatorKiadó: Szukits
Kiadás éve: 2017
Eredeti cím: Catalyst
Téma: Sci-Fi

Fülszöveg:
James Luceno regénye a legújabb Star Wars film: a Zsivány Egyes előzménye.
A háború szaggatta galaxisban a köztársaságiak és a szeparatisták egyaránt félelmetes, új technológiák kifejlesztésén dolgoznak. Orson Krennic azt a feladatot kapja, hogy hozzon létre egy szuperfegyvert, még mielőtt az ellenség teszi meg ugyanezt. És ehhez régi barátja, Galen Erso, a zseniális tudós lehet a kulcs…
Galen szakterülete az energia fókuszálása, és az eredményeivel nem csupán Krennic figyelmét hívja fel magára, hanem az ellenségét is, így a galaktikus konfliktus egyik döntő fontosságú alakjává válik. Miután Krennic kiszabadítja az Erso családot a szeparatista emberrablók fogságából, a tudós Krennic adósa lesz. Krennic ekkor rendkívüli ajánlatot tesz neki: folytathatja a kutatásait úgy, hogy minden létező támogatást és forrást megkap a munkájához.
Galen és felesége, Lyra hisznek abban, hogy az eredményeiket jó célra fogják felhasználni, azonban Krennicnek más tervei vannak. A tudós segítségével végre valósággá válhat régi álma: a Halálcsillag…
A kutatónak és feleségének fel kell fejtenie Krennic megtévesztésből és csalásból szőtt hálóját ahhoz, hogy életben maradhasson és megmentse a galaxist…

5.) Nemkönyv a legjobb barátoknak

Imádunk kreatívkodni, pláne, ha közösen tehetjük!

nemkonyv-fo-bfsKiadó: Manó Könyvek
Kiadás éve: 2017
Eredeti cím: Nemkönyv a legjobb barátoknak
Téma: foglalkoztató

Fülszöveg:
Lépj be a könyvrombolás új dimenziójába, használd a Legjobb barátoknak készült NemKönyvet! Két könyv egy csomagban a közös szórakozáshoz. Legjobb barátoknak, pároknak, kollégáknak, testvéreknek, osztálytársaknak… vagyis NemKönyvPároknak

 

Ezek lettek volna az általunk legjobban várt januári megjelenések. Nektek van kedvencetek? Írjátok meg nekünk kommentben vagy a Facebook oldalunkon!


petra_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s