projekt

Kreatív hét összegző

kreatiprojifoto
A februárt egy igazán különleges projekttel nyitottuk, melynek keretén belül a probloggerek kénytelenek voltak kicsit kimozdulni a komfortzónájukból, és olvasás helyett ezúttal színezni, alkotni, naplót nyírni indultak. Örömmel jelentjük, hogy mindenki teljesítette küldetését, és így a hét végére érve, festéktől és ragasztótól maszatosan nézünk vissza a projekt fénypontjaira.

Áldozataink névsora:
Christina Braun: Nyírd ki csajosan
Nemkönyv a legjobb barátoknak
Harry Potter – Mágikus lények színezőkönyv
Harry Potter – Mágikus tárgyak színezőkönyv
Harry Potter – Mágikus helyek és karakterek színezőkönyv
Assassin’s Creed hivatalos színező


A hetet Szonja indította, aki Christina Braun: Nyírd ki csajosan naplóját végezte ki színesceruzával, festékkel és némi sminkkel felszerelkezve. Kalandjairól próbatételekre bontott, képes bizonyítékokkal tarkított beszámolójában meg is emlékezik:

Christina Braun: Nyírd ki csajosan értékelés [So-So the Alpi]
“Jól összerakott kis könyvecske. Tényleg sok feladat van benne, és azok változatosak. […] Lényeg a lényeg, kézügyességet igénylő, rongálós, rajzolós, tervezős, barátnővel végrehajtható feladat is megtalálható benne. Elég nehéz lenne ráunni.”

Majd megérkezett a Harry Potter rajongói különítmény, akik J. K. Rowling legendás klasszikusához készült különféle tematikus színezőket pingáltak, és bizony többen is megállapították, hogy buli ez a színezősdi, de nehezebb is, mint amilyennek elsőre tűnik. Azért innen megállapíthatjuk, hogy végül sikeresen vették az akadályokat. Még videós bizonyíték is született!
Mindhárom kiadványt bátran ajánljuk Harry Potter rajongóknak, nemre és korra való tekintet nélkül!

Mágikus tárgyak színező értékelés [Noémi]
Mágikus tárgyak time lapse videó [Noémi]

“A választásom a Mágikus tárgyakra esett, ugyanis úgy gondoltam, ebben lehetnek a legegyszerűbb illusztrációk, amik talán nem haladják meg a kézügyességemet. A könyvet már a kezemben tartva viszont látom, hogy ebben a kiadásban akadnak egészen egyszerű, kevesebb színezést igénylő tárgyak, és a kihívások kedvelői számára összetett, bonyolult motívumok is.”

Mágikus helyek és karakterek értékelés [Uszáma]
“Jól esik egy kicsit kiszakadni a mindennapokból, zenehallgatás közben, avagy gondolataimban elveszve azon munkálkodni, hogy minél látványosabb alkotások kerüljenek ki a kezeim közül. A legfontosabb ezekben a tevékenységekben, hogy élvezzük elkészítésüket, és a végeredményen túl a kikapcsolódás az egyik legnagyobb előnye ezeknek a köteteknek.”

Mágikus lények értékelés [Cersei]
Mágikus lények rövid bemutató videó [Cersei]
“Nekem nem jelentett nagy kihívást a színezés, sőt a munkafolyamat közben meg is lepődtem, hogy mennyire élvezem a dolgot (vizsgaidőszakban meg főleg), viszont tény, hogy ami elsőre könnyűnek tűnt, az valójában mégsem volt az.”

A Nemkönyv legjobb barátoknak igazi csapatmunkát igényelt, elvégre a tépőzárral összeragasztható könyvpárost két emberre tervezték. Így Zsebi és Zhatria, illetve Szonja és Nóri közösen ugrottak neki a feladatoknak, és közben persze remekül szórakoztak.

Nemkönyv a legjobb barátoknak értékelés [Zsebi&Zhatria]
“Legjobb tudásunk szerint próbáltuk kiélni kreativitásunkat, ami nem mindig sikerült, ugyanis egyikünk se arról híres, hogy mondjuk tudna rajzolni, és hiába tűnt valami jónak és kivitelezhetőnek a fejünkben az a valóságban nem mindig jött össze.”

NemKönyv legjobb barátoknak értékelés [Szonja&Nóri]
“Az általános iskolás korosztálynak és főleg lányoknak való ez a könyv. Kár, hogy amikor én voltam olyan fiatal, ilyen még nem létezett. Tökéletes legjobb barátnős könyvecske, sok ilyen témájú kérdéssel (kedvenc színed, mit szeretnék, mi vetne véget a barátságunknak stb.). Nekik szuper ajándék lehet és nagyon menő dolog. Nagyobbaknak talán kevésbé, de azért lehet azokra a kérdésekre viccesebben, felnőtt fejjel is válaszolni.”

A hetet RavenS zárta, aki az Assassin’s Creed hivatalos színezőjével működött közre, amely nemrég jelent meg itthon, a Fumax kiadó gondozásában. A badass assassinoknak színesceruzával ugrott neki, és még egy laza sétára is elvitte London belvárosába.

Assassin’s Creed színező értékelés [RavenS]
Assassin’s Creed time lapse videó[RavenS]
“Nagyon szépen össze lettek válogatva a képek, hogy mindenki találjon valami számára érdekeset. Én mindenesetre elsősorban azoknak ajánlanám, akik szeretnek embert és/vagy városrészletet színezni, és nem bánják az extrém részletességet. A grafikák rendkívül igényesek, és ennél fogva kidolgozottak is, ami mindenképpen több munkát ró a vállalkozó színezőre.”

Bár ez a projekt egy nagy extra(vaganza) volt számunkra, azért készültünk összesítő cikkekkel is, hogy egy kis kitekintést, illetve ötleteket adjunk azok számára, akik idegenkednek a színezőktől, és a kreatív feladatoktól, nem tudják, egyáltalán hol kezdjenek bele, vagy esetleg azt érzik, ez nem nekik való.

A felnőtt színezők pozitív hatásai cikk [Cersei]
“Hát igen, eljön az az idő, amikor minden mindegy, s már nemcsak tanulni nincs kedve az embernek, de élni se! Tehát, hogy miért is ajánlom az ilyen jellegű színezőket? Egyrészt kikapcsol, s valamiféle teljesítési kényszert hoz elő belőled. A legnehezebb elkezdeni.”

5 felnőtt színező könyvmolyoknak ajánló [Netra]
“Ha már tisztában vagytok azzal, milyen pozitív hatásai is vannak is felnőtt színezőknek, és esetleg ti is kedvet kaptatok ahhoz, hogy ceruzát ragadjatok, ebben a posztba bemutatunk nektek 5 olyan példányt, amelyek kifejezetten könyvmolyoknak készültek!”

DIY könyves gyertya útmutató [Zsebi]
“Elég sokszor feltévedünk Instagramra is, és ilyenkor általában találunk valami olyan könyves dolgot, amit megosztunk a másikkal. Biztos sokan láttatok már pár Meraki és In the Wick of Time Candle-t, meg mindenféle könyves gyertyát, amik gyönyörűek, viszont elég drágák. Így jött az ötlet, hogy megcsinálom magamnak, ráadásul jóval olcsóbban.”

Nyereményjátékunk keretében kisorsolásra került egy-egy példány a Harry potter hivatalos színezőkönyvből, illetve az Assassin’s Creed hivatalos színezőjéből olvasóink között. Köszönjük a Gabo és Fumax kiadóknak a nagylelkű felajánlást! Eredményhirdetés hamarosan.

Ezzel az összegző poszttal zárnánk le a Kreatív hetünket, bár azt közel sem garantáljuk, hogy a színeseket örökre elzárjuk a szekrénybe, csupán az összehangolt támadást szüntetjük be egy időre: instagramon, posztokban, és youtube-on a jövőben is találkozhattok majd az alkotásainkkal.

Reméljük, ti is legalább olyan jól szórakoztatok a bejegyzéseinket olvasva, mint amennyire mi a feladatok megvalósítása közben, és talán kedvet kaptatok ti is a kreatívkodáshoz! Mi csakis bátorítani tudunk mindenkit, hogy vágjon bele, és merjen kilépni a komfortzónájából, legyen szó napló nyírásról, színezőkről, vagy DIY projektekről.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok!
Probloggerek


bizbasz_bio

Kreatív hét összegző” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s