Eladott jogok · Könyves hírek

Filmes hírek – V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic

darkershade-filmes-hirek-wp

2.png

Izgalmas hírek röppentek fel nemrégen, miszerint V. E. Schwab nagysikerű fantasy regényének, mely A Darker Shade of Magic címre hallgat, elkeltek a megfilmesítési jogai. Nem más nyerte a licitet, mint a Sony studió! A castingról még semmi biztosat nem tudni, de Gerard Butler már biztos, hogy nyakig benne van a buliban a saját produkciós vállalatával, csakúgy mint Neal Moritz, aki a Sonyval kötött szerződése értelmében az adaptáció producere lesz.
Moritz volt szintén a producere a nemrég még a mozikban futó Passengers – Utazók című sci-finek is, Jennifer Lawrence-szel és Chris Prattal a főszerepben, illetve a Halálos Iramban 8-nak, ami idén áprilisban kerül a mozikba.

A könyv magyarul is napokon belül megjelenik a Ventus Libro gondozásában, mégpedig az Egy sötétebb mágia címmel. A Darker Shade of Magic egyébként egy trilógia kezdete; a második rész, A Gathering of Shadows tavaly jelent meg, ameddig a lezáró kötet, A Conjuring of Light csak nemrég érkezett a boltokba külföldön.

Fülszöveg:
Kell az utolsó utazók egyike – varázsló a párhuzamos világok, mágikus városok közti átkelés ritka képességével. Szürke Londonban, a koszos és unalmas, minden mágia híján való birodalomban az őrült III. György uralkodik, míg Vörös Londonban, ahol Kell is felnőtt a trónörökös, Rhy Maresh mellett, tisztelik az életet és a mágiát. Fehér Londonban pusztító harc folyik a mágia birtoklásáért. És egyszer, valamikor létezett Fekete London is, amelyről senki sem beszél. Kell hivatalosan Vörös London utazója, a birodalmak közti levelek kézbesítője. Nem hivatalosan viszont csempész, olyan vevőkkel, akik bármit megtennének akár a legapróbb tárgyért is, amely a másik világból származik. Veszélyes időtöltés ez, amelynek következményeit Kell meg is tapasztalja. Szürke Londonban menekülve Szelinával találkozik, egy zsebmetszővel, aki kirabolja, majd megmenti az üldözőjétől, végül ráveszi Kellt, hogy magával vigye a másik világba.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi itt a Prológusnál izgatottan várjuk mind a könyv hazai megjelenését, mind a filmes adaptációt! Bloggereink közül jó néhányan rajongói az írónő munkásságának, és márciusban egy egész hetet szentelünk V. E. Schwab könyveinek, úgyhogy érdemes lesz velünk maradni!


bizbasz_bio

Filmes hírek – V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s