ajánló · keleti kultúrák hete · projekt · prológus

A Káosz Kapui, értékelés

 

679958_5
Kiadó: Mangattack, Kiadás éve: 2008,Oldalszám: 200

Még évekkel ezelőtt szerettem bele a Káosz kapui mangába, elsősorban a rajzok fogtak meg, mivel nemcsak rettenetesen kidolgozott az egész, hanem a ruhák is mind egyediek és gyönyörűségesek. Aki csípi a kissé gótikus stílust, az mindenképp szerezze be, mert el fog olvadni tőle.

És akkor nézzük a történetet! Szerencsére ez se marad el a képek színvonalától. Az elején kissé lassan indul be, de utána már nem tudod, hová kapd a fejed, mert beszippant, mint egy őrvény, és nem szabadulsz. A világba, amibe csöppenünk, nem maradunk híján a boszorkányoknak, embereknek, beszélő nyulaknak, illetve különböző démoni lényeknek sem. A gonosz lényeket éjlényeknek nevezik, és még évekkel ezelőtt elzárták őket egy másik dimenzióba. 4 kapu őrzi őket, és ha ezt a 4 kaput kinyitják, akkor elszabadul a világvége, káosz tör ki mindenhol, csak a vér és a sikolyok hangjait lehet hallani. Nem ragozom tovább, szerintem megértettétek, miről beszélek. Na, akikről még nem beszéltem, azok az úgynevezett Hangolók. Ők javítják ki az elromlott harmóniákat. Azaz, például meg tudnak gyógyítani egy beteg madarat, ilyesmi.

19512183_1494431480618247_944163557_n

Főhősnőnk is egy hangoló, Mizeria, gyermekkorától fogva egy palotában lakik az ikertestvérével, Clarissával. Furcsa, hogy a lányok egyébként még sohasem lépte ki a palotából. Épp a tizenhatodik születésnapjukra készülnek, amikor beüt a krach… További spoileres lenne, szóval itt abbahagyom.

KK1

A lényeg, hogy innentől kezdve a két testvér számtalan megpróbáltatáson megy keresztül, és persze lamúr is van ám. De természetesen csak olyan japánosan, azaz nagyon enyhe.

Kicsit a szereplőkről:

Mizeria: Ahhj, olyan jó szereplő lenne, és a letöbb esetben bírom is a csajt, kivéve mikor rájön a hülye picsogás. Na, az kikészít egyszerűen. Nem bír túllépni dolgokon, és folyton azon rugózik.

Clarissa: Róla nem tudni meg sokat, az tuti, hogy sokkal érettebb, mint a tesója, és sokkal többet is tud, mint amit szabadna neki.

Rikhter Eintetta: A lányok (igen helyes) nevelője/ tanítója a palotában. Ó elég nagy kérdőjel a sztoriban, nem értem a szándékait, tetteinek miértjét, és egyébként egy pöcs.

471160

Zelfa Kreuz: Áhwww, *_* mogorva, arrogáns de mindig Mizeria segítségére siet, és imádom az ő kettősük jeleneteit.

Doors.of.Chaos.full.474120

Nos, ha már kellőképp felcsigáztam az érdeklődéseteket akkor le is rombolom. Sajnos a 3 megjelent mangából csak egy kis ízelítőt kapunk, rengeteg minden még a homályba vész, ami nem is lenne probléma, ha jönne a folytatás… De hol van a folytatás???

Sajnos olyan hírek terjengenek, hogy csak 3 kötetesre tervezték a mangát, ami kifejezetten felháborító, hiszen nagyon ígéretesen indult. Sajnos vagy Japánban kaszálták el, vagy itthon nincs kereslet a további megjelentetésre.

Ettől függetlenül mindenképp olvasd el, ha nem zavar a befejezetlen vég. Én még mindig reménykedem benne, hogy lesz valami folytatás!

 

sc3a1ra_bio

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s