ajánló · Extra tartalom · projekt

Romantikus heti könyvajánló

A nyár a könnyed műfajok időszaka, így ha nincs mit olvasnod a strandon heverészve és most Agatha Christie krimijei sem csúsznak, reméljük mi tudunk segíteni ezzel a könyvajánlóval. Csupa romantikus, de mégis mindegyik más, hiszen ki szeretne kétszer ugyanarról olvasni? Bemelegítésként kezdjünk rögtön egy verssel  Varró Dánieltől 😉 !

Email
Hát el vagyok egészen andalodva,
és gyönge szívem, ímé, reszketeg,
mióta éjjelente, hajnalonta
veled titokban ímélezgetek.
Nem kell megszólítás, se semmi cécó,
és az se baj, ha nincsen ékezet,
csak kebelembe vésődjék e négy szó,
hogy: Önnek új levele érkezett!
Az egész világ egy linkgyűjtemény,
az emberek, a tárgyak benne linkek,
bárhova kattintok, te tűnsz elém,
te vagy felvillanó websiteja mindnek.
Te dobogsz bennem, mint versben a metrum.
Föltettem háttérnek a képedet,
s míg körülöttünk szikrázik a chat room,
látlak, miközben vakon gépelek.
Hiába nem láttalak még, az embert,
ha minden betűd mégis eleven,
ha érezlek, mint kisujjam az entert,
van nulladik látásra szerelem?
Kortárs romantikus

 

  Daniel Glattauer – Gyógyír sorozat

Emmi épp azon van, hogy lemondja magazin előfizetését e-mailben, ám a levél rossz címre megy, a kiadó helyett Leonál köt ki. A férfi kénytelen felvilágosítani Emmit, hogy az e-mailek nem a megfelelő személynél landoltak, de ez vezet ahhoz, hogy hamarosan beszélgetés alakul ki közöttük az interneten. Nincs más hátra, mint egy személyes találkozó.

Történelmi romantikus:

Nincs is jobb annál, mint évszázadokat visszaugrani az időben és elképzelni a férjvadászat mesterfokra fejlesztett tudományát a báltermekben, vagy a Skót-felföldön. És hát egy hercegi vagy királyi esküvővel ugyan mi érhet fel?  Nem sok dolog, de egy biztos, a menyasszonynak nem kicsit lehetett melege annyi réteg ruhában.

   Judith Mcnaught – Westmoreland sorozat

Skót szépség egy zárdában és egy félelmetes angol lovag, aki elrabolja. Érdekes felállás kétségkívül, amihez hozzájárul a két család ellentéte is. Lovagi tornából és izgalmakból sem lesz hiány az első részben

 

Whitney ünnepelt szépség Párizsban, ám hamarosan haza kell térnie, ugyanis apja eljegyezte Westmoreland hercegével. Nagy úr a pénz ugyebár. Ám a lány mást szeret, és semmi hajlandósága csak úgy férjhez menni, de Claytont sem a birkatermészetről ismerik, sőt… Vajon ki lesz a makacsabb kettejük csatájában?

Sheridan egy Amerikából Angliába tartó hajóútra kíséri el Charise Lancastert, amikor a lány eltűnik. Sheridannek be kell számolnia a jövendőbeli vőlegénynek erről a sajnálatos esetről, ám egy baleset következtében elveszti memóriáját. A vőlegény nem ismeri a menyasszonyt, el tudjuk hát képzelni, hogy mibe csöppen bele a lány, amikor őt tekintik a jövendőbeli arának.

Ifjúsági

  Kerstin Gier – Időtlen szerelem trilógia

Ahogy a cím is sugallja, valóban időtlen szerelem szövi át az egész történeteket. Gwendolynról kiderül, hogy tud utazni az időben, ám nem jó, ha ez kontrollálatlanul történik meg. Mivel ez egy családban öröklődő képesség, pontosan tudják mi ilyenkor a teendő és Gwen hamarosan egy titkos társaság tagja lesz. Gideont kapja partnerül a múltban végrehajtandó küldetésekhez, és ha nem is hamar, de kezdik megtalálni a közös hangot. Vagy ez csak tettetés? Mindeközben folyamatosan derülnek ki titkok Gwen szüleiről és múltjáról is, csak hogy egy pillanatra se unatkozhassunk.

New Adult

Samantha Young – Dublin street

Jocelyn Buttler tragikus múltja elől menekülve költözik Edinburgh-ba. Egy fantasztikus albérletre talál a Dublin Streeten, ahol nem csak a lakás vonzó, de a lakótársnőjének bátyja is. Braden fokozatosan kezdi megtörni a lány páncélját, amit azért épített, hogy senki ne kerülhessen elég közel hozzá, akinek az elvesztése később fájdalommal járna. Amikor ezt a férfi megtudja, alkut ajánl Jossnak. Egy kötöttségek nélküli kapcsolatot.

 

Paranormal

Ha valami különlegesebbre és jobban felépítettebbre vágysz, mint szexi vámpírok és elnyomott porcelánbaba lányok 30. oldal után bekövetkező örök szerelme, érdemes kipróbálni Ilona Andrews könyveit.

  Ilona Andrews –  Kate Daniels sorozat

Kate gyámját meggyilkolják és ő ezt nem nézi tétlenül. A természetfeletti gyilkos nyomába ered és az üldözésben nem jelent hátrányt zsoldosként szerzett tapasztalata sem. Az elkövető két helyről jöhetett, vagy az alakváltók Falkája vagy az agyatlan vámpírokat irányító Halottidézők csoportjából. A sorozat szerencsére vagy épp szerencsétlenségünkre nem éppen instalove. Igenis ki kell várnunk, milyen döntést hoz Kate, de szerencsére ezalatt sem fogunk unatkozni, érdekes mitológiai lények, nyomozás, a falka és halottidézők ellentéte teszik izgalmassá a könyveket.

Egy kis angol a bevállalósabbaknak:

 Laura Florand – Amour et Chocolat sorozat

Cade Corey azzal a céllal érkezik Párizsba, hogy amerikai csokigyáruk kínálatát prémium termékekkel bővítsék. Ehhez azonban a legjobb csokoládékészítőket kell meggyőznie, akik nemigen akarnak a tömeggyártás útjára lépni. Számukra a csokoládé művészet. Nincs ez másképp Sylvainnel, de a többi mesterrel ellentétben ő igencsak vonzódik a lányhoz. Hamarosan kifinomult harc kezdődik kettejük között a csokoládéért és a szerelemért.

 

Reméljük sikerült néhány könyvnek felkeltenie az érdeklődéseteket. Ha van még ötletetek, minek kéne a listán mindenképp szerepelnie, nyugodtan írjátok meg. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s