Extra tartalom · projekt

Elképzelés vs valóság – Romantikus tévhitek a valóságban

romi

Romantikus hetünk szervezése közben felvetődött az ötlet, hogy csinálhatnánk egy Elképzelés vs Valóság elnevezésű cikket, így eldöntöttük, hogy bemutatunk egy kapcsolatot (a kezdetektől), hiszen ez az alapja minden romantikus történetnek. 🙂

Szerettünk volna egy kicsit viccesebb vizekre evezni, így hát a következő pontokat senki se vegye véresen komolyan. 🙂

1) Első találkozás

Elképzelés:
Egy szép nyári napon sétálsz az utcán, csiripelnek a madarak, süt a nap és akkor megpillantod Őt. Ő is kiszúr téged. Mélyen egymás szemébe néztek egy pillanatra minden megáll, még levegőt is elfelejtetek venni, a szívetek kihagy egy pillanatra, aztán vad dübörgéssel újraindul. Tudjátok, hogy bizony egymásnak teremtett az ég benneteket.

Valóság:
Szakad az eső,és persze, hogy nincs nálad esernyő és bőrig ázol, de szerencsére az utca végén van egy kis kávézó, ezért hát  betérsz oda. Már az ajtóban kiszúrsz magadnak egy helyes lányt/fiút, és a hozzá legközelebb eső helyet választod. Erősen szuggerálod, hogy rád nézzen, de ő belemerül a telefonjába, vagy éppen egy jó könyvbe és az istennek sem akar felpillantani, ezért hát úgy döntesz elmész a mosdóba, ehhez viszont persze, hogy el kell menned előtte. Azonban akárhányszor teszed meg, ezt az utat rád sem bagózik, de egyszer csak rád pillant és elmosolyodik, azt hiszed ezután már minden sínen van, de balszerencsédre megjelenik a barátja/barátnője, és rólad teljesen megfeledkezik.

2) Ismerkedés interneten

Lány oldala:

Elképzelés:
Már több éve vágysz rá, hogy legyen egy társad, így beadod a derekad barátnőid unszolására, hogy interneten keresztül ismerkedj. Pár másodperc alatt elkészíted profilod. Már az első másodpercekben üzenetek hada fogad, így be is lépsz az elsőbe, ahol egy nagyon szimpatikus sráccal el is kezdesz beszélgetni. Meglepően konstatálod, hogy milyen értelmes, napokon keresztül elbeszélgettek. Boldognak érzed magad, hiszen akár még több is alakulhat köztetek a személyes találkozót követően.

Valóság:
Már több éve vágysz rá, hogy legyen egy társad, már roppant mód idegesít, hogy mindenhol csak ömlengő szerelmespárokat látsz, neked pedig nincs senkid. Megcsinálod a tökéletes profilt, különböző ruhaválogatással készítesz képeket, közülük is csak a legjobbakat választod ki, hogy a lehető legjobb oldalad mutasd meg, egy hét után végre el is kezdheted az ismerkedést. Rengeteg levelet kapsz, tele mocskosabbnál mocskosabb képekkel, ajánlatokkal. A 100. ilyen üzenet után a 101. üzenőt már köszönésnél ignorálod. Egy tál fagyi és egy jó könyv kíséretében belemerülsz egy klisékkel átitatott LOL történetbe.

Fiú oldala:

Elképzelés:
Beregisztrálsz az első társkeresőoldalra, ami menőnek számít a mai trendeknek megfelelően. Az első alkalmasnak tűnő képet felrakod, minden sallang nélkül. Ezután annyi lány válaszol neked vissza, hogy önbecsülésed már-már az egekben. Egyik lány szimpatikusabb a másiknál, így több randit követően végre megtalálod az igazit.

Valóság:
Beregisztrálsz arra a híres társkeresőoldalra, ahol már minden menőnek számító alak fent van, így engedsz a társadalmi nyomásnak magad is. A már meglévő képeid közül kiválasztod a legmegnyerőbbet, de nem ám magad, hanem sokkal inkább a rajta lévő kiskutya képe miatt. Elkezded üzenetekkel bombázni a lányokat, alig-alig akad aki visszaválaszoljon neked. Aztán megpillantod az igazit, több nap gondolkodás után végre ráírsz, próbálsz megnyerőnek, de nem túl tolakodónak tűnni. Vársz a válaszára, látta, de nem reagál. Ignorál téged, te pedig napokon keresztül ezen fogsz gondolkodni, hogy vajon milyen probléma lehet veled, miközben lehet, hogy csak a 101. voltál neki.

3) Készülődés

Lány oldala:

Elképzelés:
Izgatottan várod a másnap esti randit,alig tudod lehunyni a szemed,de mégis magadra parancsolsz elvégre nem akarsz nyúzottan megjelenni. Sikerül aránylag hamar elaludnod, reggel pedig frissen és üdén ébredsz, belenézve a tükörbe elégedetten konstatálod, hogy az arcod tiszta, és ragyogó. Egy könnyű reggeli után elindulsz a barátnőiddel, hogy megtaláljátok a tökéletes ruhát. Belépve a boltba megakad a szemed egy aranyos kis rucin, de úgy gondolod nem lehet olyan szerencséd, hogy rögtön megtaláld a legjobbat, ezért elkezded vizsgálgatni a kínálatot, de végül mégiscsak annál az egynél kötsz ki, felvéve pedig látod, hogy tökéletesen áll rajtad, az üzletben pedig találsz egy hozzá passzoló cipőt, és kiegészítőket is. Hatalmas mosollyal az arcodon mész haza, és kezdesz neki a készülődésnek, nagy gondot fordítasz a hajadra és a sminkedre is. Amikor teljesen menetkész vagy, belenézve a tükörbe és elégedett vagy a végeredménnyel. Minden tökéletes, és egy olyan lány néz vissza rád, aki bármelyik pasit az ujja köré csavarja.

Valóság:
Az esti randi miatt már hajnalok hajnalán kipattan a szemed, és nem tudsz tovább aludni,ráadásul amikor a tükörbe nézel egy nyúzott lány néz vissza rád,és tudod, hogy egy kiló sminkkel sem fogod tudni elrejteni ezt, de ennek ellenére próbálod pozitívan szemlélni a dolgokat, elvégre még nincs minden veszve. Ezután hatalmas reményeket fűzöl a ruhádhoz, azonban akárhányszor nézed át a szekrényedet a végén mindig rájössz, hogy nincs egy olyan göncöd sem amit szívesen viselnél az első randin, ezért hát irány a bevásárlóközpont. Sorra járod a butikokat, de egyik ruhát sem találod megfelelőnek,teljes kétségbeesésedben megveszed azt a ruhát, ami nem annyira borzasztó, hiszen már alig maradt pár órád a randiig,és még sehol sem tartasz. Hazaérve hihetetlen sebességgel kezdesz készülődni, folyamatosan az órát lesve, hogy mennyi időd van még, végül pedig kifulladva állsz meg a tükör előtt. Amit a tükörben látsz az teljesen elkeserít, a ruha valójában sokkal rosszabbul néz ki,mint ahogy azt elsőre gondoltad, a cipő szorítja a lábadat. Ahogy közelebb hajolsz látod, hogy bizony a tusvonalad sem lett annyira egyenes mint, ahogy azt még két perccel ezelőtt láttad, a hajad pedig kezdi visszanyerni a sütés előtti formáját. Nagy sóhajjal beismered, hogy kénytelen vagy így menni a randira, és reménykedsz, hogy a partnerednek többet számít a belső,mint a külső.

Fiú oldala:

Elképzelés:
Eljött a nagy nap. Végre újra bevetheted legjobb formádat, előkészítheted minden csajozós szövegedet, a lényeg, hogy megnyerő légy. Készülődés gyanánt kinyitod a szekrényed, majd kiveszed belőle a legmenőbb ruhád. Hamar rájössz, hogy bizonyos szagokat ideje lenne eltüntetni magadról, ezért mielőtt felvennéd a ruhát, letusolsz. 10 perces mutatvány követi a gyors tusolást: borotválkozás, dezodorozás, parfümhasználat. Belebújsz a cipődbe, indulás előtt belenézel a tükörbe, és megállapítod, hogy így minden tökéletes. Minden bizonnyal a lánynak is tetszeni fog amit lát és tapasztal.

Valóság:
A valóság jelen esetben ugyanaz, mint az elképzelés. Nincs mit túlbonyolítani egy készülődésen. Nem igaz fiúk?!

4) Első randi

Elképzelés:
Találkoztál egy szimpatikus lánnyal/fiúval és eldöntöttétek,hogy szívesen megismernétek egymást közelebbről ezért megbeszéltek egy találkozót. A randit persze komoly munka előzi meg, hiszen nem jelenhet meg az ember akárhogy. Ki kell választani a megfelelő ruhát, kiegészítőt, cipőt, a hajunknak is állnia kell valahogy,lányok esetében pedig ott van a smink is, ami nem egy két perces folyamat. De az egész napos készülődés meghozza a várt eredményt, a tükörbe nézve elégedettek vagyunk magunkkal,és biztosak vagyunk benne, hogy partnerünk is értékelni fogja a látványt. A randi helyszíne egy nyugodt kis hely, ahol nem zavar senki és semmi, csak egymásra figyeltek. Nagyon jól elbeszélgettek, csak úgy röpködnek a viccesebbnél viccesebb történetek,  érzitek, hogy teljesen egy hullámhosszon vagytok, és, hogy ebből valami több is lehet.

Valóság:
Egy jó ideje nem randiztál már, de a barátaid rábeszélnek,hogy változtass ezen a helyzeten, nagy nehezen engedsz az unszolásuknak. Kelletlenül készülődsz az estére, hiszen nem nagy kedved van az egészhez, de azért megpróbálsz jó képet vágni a dologhoz,és adni egy esélyt a partnerednek, elvégre ő nem tehet semmiről. Elérkezik a pillanat, amikor találkoztok, és bizony érzed, hogy nem illetek össze, de azért mégsem hagyhatod faképnél az első pillanatban,ezért mosolyt erőltetsz az arcodra, és próbálod a legjobb formádat hozni. Egy  óra elteltével azonban minden reményed elszáll, hiszen nincs közös témátok,és az egész este egyre nyomasztóbb, és kínosabb, a gondolataid elkalandoznak, hogy vajon a mosdó ablaka elég nagy e ahhoz hogy kiférj rajta.

5) Párkapcsolatban

Elképzelés:
Itt a nyár a pároddal eltervezitek, hogy végre összehoztok egy közös nyaralást. Böngésztek a neten, hogy hova kellene mennetek, eközben jobbnál jobb helyekre és ajánlatokra bukkantok, de mégsem sikerül közös nevezőre jutni, aztán végre megtaláljátok a tökéletes helyet. Egy nyugodt helyen van, de még sincs elvágva a modern világtól, van wellness, sportolási illetve pihenési lehetőségek, valamint minden más,amit az ember csak kívánhat. Széles a programkínálat, és sok látnivaló van a környéken. Minden feltétel adott ahhoz, hogy egy nagyszerű hetet tölthessetek együtt élvezve egymás társaságát, hát kell ennél jobb?

Valóság:
Már lassan egy hónapja nyüstölöd a párodat, hogy végre egy igazán felejthetetlen nyárban legyen részetek. Ő még mindig nem tudja eldönteni, hogy pontosan mi is lenne az a program, utazás, ami tökéletes lenne mindkettőtök számára. Felvázolod neki a lehetőségeket, komplett nyaralási tervezeteket hoztál össze, a legjobb árajánlatokkal összegyűjtve, minden egyes pillanatot megszervezel az elejétől a végéig. Párod kezébe veszi a listát, már-már felcsillan a reménysugár, hogy végre valahára sikerül döntenetek, de ez most sem jön össze, veszekedés kerekedik az egészből. Még aznap este kibékültök, és ráébredtek, hogy nincs értelme ezen vitatkozni, hiszen pont ennek az ellenkezőjéről kellene szólnia az egésznek… Ősszel mindketten boldogan emlékeztek vissza a nyári időszakra, amit otthon, az ágyban fetrengve töltöttetek el, ugyanis idén sem mentetek sehová. De legalább együtt töltöttétek, és éppen emiatt olyan szép mindkettőtök számára.

Reméljük cikkünk elnyerte a tetszésedet, további hasonló tartalomért látogass el a Facebook oldalunkra! 🙂

uszc3a1ma_bio

timi_bio_2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s