Extra tartalom · napi dilemma · ProCsata · projekt · prológus

ProCsata: Mágusok – Parázs varázs különkiadás

3

Rég volt már ProCsatánk, így közösen arra gondoltunk, hogy Parázs varázs tematikus hetünk keretében felelevenítjük egyik kedvenc rovatunkat, és igazi mágikus viadalt tartunk itt, a Prológus berkein belül, természetesen kedvenc varázserővel rendelkező könyves karaktereink főszereplésével.

Ehhez kicsit megvariáltuk a ProCsata eredeti formátumát, a külföldi vloggerek között egy időben futótűzként terjedő Rip it or Ship it book tag volt segítségünkre, ennek az alapötletét felhasználva. Először összegyűjtöttünk egy rakat jól ismert könyvszereplőt, majd a nevüket felírtuk cetlikre, és ezeket egy kalapba söpörtük. Majd elkezdtünk “angyalkázni.” Párosával kihúztuk őket, és bloggereink foggal-körömmel harcoltak a posztban, hogy mindenképp a kedvencük kerüljön ki győztesen a küzdelemből. Lássuk, ki a jobb!

1.húzás

Magnus Bane (Csontváros) vs Voldemort (Harry Potter)

Zsebi: valószínűleg Voldemort nyerné a csatát, de én mégis Magnus Bane mellett teszem le a voksom. Magnus sokkal szerethetőbb és cukibb mint a nagyúr és amúgy is, ha Alec veszélyben lenne, tuti megtalálná a módját, hogy intézze el egy életre Tudjukkit, úgy, hogy utána többet biztos nem látnánk se színét, se orrát, bár az eddig se volt.

voldemort-oh-no-you-didnt

RavenS: Persze, hogy szerethetőbb. Ő nem főgonosz. Amúgy már csak azért is Magnus, mert elég, ha kinyit egy démon dimenzió kaput, és átbillenti a Sötét Nagyúr hátsóját a lyukon. Volt, nincs Tudjukki. Különben is, Magnusnak sokkal jobb a stílusa.

Zsebi: jól van, na! Tudod milyen nehéz úgy védeni valakit, hogy egyébként utálod az egész sorozatot? 😀 Csak a Magnus-Alec szál értékelhető az Árnyvadász univerzumban (ne öljetek meg fanok). Viszont tényleg úgy gondolom, hogy van esélye Voldemort ellen, ezért nem maradok a saját fandomom területén és nem állok Voldemort oldalán.

RavenS: Átérzem, hasonlóan állok a sorozattal.

So-So: Voldemort egy született tehetség, és ha ez még nem lenne elég, Mardekár Malazár leszármazottja. Szóval tehetség, ész és iszonyatos erő kombinációja. Harry egy apró hiba volt a gépezetben.

Zsebi: igen, de most nem Harry a párbaj ellenfele, hanem Magnus Bane 😀

So-So:  Azért mondom, biztos vagyok benne, hogy tanult az esetből és lenyomja Bane-t.

RavenS: Apróbb alatt azt érted, hogy majdnem kinyiffantotta, mikor még bepisilt?

So-So: Mindenkinek jár a lehetőség, hogy elessen egy fűszálban nagy korában is 😀 Voldemort fűszála Harry volt, és szó szerint apró. Magnus nem lehet akadály.

RavenS: Egyszer, na de másodszorra is? xD Kicsit sok lesz már a hibafaktor orratlankánál. Hogy Dumbledore-ral való szenvedését már fel se hozzam.

So-So:  Hát ha ott van mögötted egy egész iskola nem nehéz nyerni. A Halálfalók meg hiába voltak sötét mágusok, mind egoista volt, akik csak a hatalomra áhítoztak és Voldemortban látták a megmentőt.

RavenS: Ez ugyanúgy Voldikára is igaz. Elég lazán feláldozgatott ő bárkit, csak a célját elérje.

So-So:  Neki volt terve, voltak céljai, a csapat volt rossz. Ellenben Bane mit csinál? Bulizik 0-24-ben és alkalomadtán Claryék mocskát takarítja fel.

Cersei: Hát igen, Bane még erre is képes, csak úgy lazítás gyanánt. Neki is jár a pihenés. Ezzel szemben Voldemort tizenévekig gyűjti az erőt. Shame. Amúgy meg, minek a terv, ha azonnali döntésre van szükség?

magnus

So-So:  Miért is kell lazítania? Szimplán nincs célja az életben, azon kívül, hogy ugribugri tini árnyvadászok kénye-kedvére tegyen.

Cersei: Szórakozni bűn? Magnus egy tűrhető alak legalább! Van farka, még ha nem is az előírásoknak megfelelően használja. Voldemortnak ezzel szemben nincs orra. Muhaha.

So-So: Igazából én sem értem miért nem varázsol magának egyet, de hát ha neki így tetszik. Ízlések és pofonok ( a pofont Magnus kapja.)

Cersei: Na, csak ne pofozkodj itt Magnusszal! Lehet, hogy nyugodtnak látszik, de a szunnyadó vulkán ha kitör, azt Voldemort az összes horcruxával  együtt megkeserüli.

RavenS: Az már csak tényleg mellékes, hogy Magnusnak még horcrux se kell, mert élből halhatatlan.

mic-drop-gif-7

2.húzás

Sophie (Soman Chainani: Jók és rosszak iskolája) vs Szarumán (Gyűrűk ura)

Zsebi: Mivel Szarumánt nem ismerem (tényleg ne nyírjatok ki…:D), ezért Sophiera fogadok. Biztos vagyok benne, hogy valamilyen szépségtrükkel és egy kis beauty talkkal pillanatok alatt menekülésre késztetné Szarumánt. Egyébként is, mi szőkék tartsunk össze! 😀

Cersei: Várjunk, most akkor van ellenfele a férfi nemű egyednek? Ja, nincs, nyilvánvaló, hogy Szarumán nyerné ezt a küzdelem nélküli küzdelmet. Sophie túl szőke ahhoz, hogy elbírjon egy ilyen sunyi világban egy ekkora drágaszággal, mint a gyűrű.

RavenS: Én alapvetően bírom Sophiet, de Szarumánnak reggeli előtti kávéhoz nasinak se lenne elég, nemhogy ellenfélnek.

Cersei: Pacsi, RavenS! Mit kergetőzzenek itt világnak, mikor azelőtt véget érne a csata, mielőtt elkezdődne?

Zsebi: Kávé helyett egy kis reggeli iszappakolás és masszázs? Sophie adhat neki egyet, és közben megfojthatná.

bitchmodeactivated

3.húzás

Ceony (Papírmágus) vs Levana (Holdbéli krónikák – Cinder)

Zsebi: Höhö, biztos, hogy Ceony nyerne. Lira eléggé hasonlít Levanához, bár van egy olyan érzésem, hogy a Papírmágusban még csak a felszínt kapargatjuk az ő titkait illetően. Viszont Ceonyban meg van az erő és a kitartás ahhoz, hogy legyőzze Levanát, akinek azért már Cinder is keresztbe tett simán a létezésével.

RavenS: Ceonyt nem ismerem, de Levana kellően ijesztő egy boszorka ahhoz, hogy megremegjen a lába bármilyen ifjú mágusnak. Nemcsak hogy iszonyat erős az illúziója, de egy egész holdbéli hadsereg van a háta mögött, génmódosított traumaturgokkal felszerelve, akik nemhogy egy embert, egy egész bolygót képesek voltak olyan szinten lerohanni, hogy aztán Levana képes volt sakkban tartani a komplett Konföderációt. Valaki, akinél ennyi ész, mágikus erő és politikai hatalom egyszerre összpontosul, simán lenyom egy kis papírmágust. Cinder más, ő főként azzal tett keresztbe, hogy annak született, akinek.

Zsebi: drágám, te még nem tudod mik történtek a Winterben… 😀 Ceony simán lenyomná, nem minden az aminek látszik, igenis van erő egy papírmágusban 😉

So-So: Ceony tud a hirtelen bekövetkező eseményekre azonnal reagálni. Ez kevés karakterről mondható el. Haha mindenki azt hiszi, hogy a papírmágusok olyan simán lenyomhatók.  ;D;D Az elbizakodottság….

RavenS: A nem minden az, aminek látszik többszörösen igaz Levana esetében is 😉

Zsebi: Pontosan 😀 De így, hogy olvastam mind a Papírmágust, mind a teljes Lunar Chronicles sorozatot, biztos vagyok benne, hogy Ceony találna valamilyen módot, hogy legyőzze Levanát. Lira esetében is megtalálta, méghozzá nem is akárhogy.

RavenS: Na jó, erre még Winter után visszatérünk. Én azért bízom a gonosz ri…bizliben. Khmm-khmm.

So-So: A lényeg, hogy mindenki nyugodjon le a ****** Ceony nyerni fog, akármennyire reménytelen is a helyzet.
ceonymeme

4.húzás

Sirius (Harry Potter) vs Agnyeska (Rengeteg)

So-So: Agnyeska mellett egy igen fontos érv, hogy még nem halott.

RavenS: TOO. SOON! Ilyennel nem dobálózunk, hé! Amúgy tartózkodom, mindkettőt imádom.

siriusly

Zsebi: Hogy is írtad korábban? Mindenkinek jár egy esély, hogy elessen egy fűszálban? Akkor ahhoz is, hogy egy függöny ne álljon az útjába! 😀 Nem tudom, hogy ki az az Agnyeska és mire képes, de biztos nem tud kutyává változni, se Avada Kedavrázni! Sirius for the win!

So-So: Egy parasztlány, aki megmenti a világát. Ez mindenkinek kisujjból megy, nem?

Zsebi: RavenS, mi az, hogy tartózkodsz? Nekem meg azt mondtad, nem lehet! Na, ezek után én is tartózkodni fogok xD

RavenS: Nem is lehet, épp renitens vagyok.

So-So:  Nem is kell. Állj Agnyeska mellé a győztes oldalra. Ő folyamatosan fejlődik és még nem érte el a határát.

Cersei: Szomorú, hogy ilyenre vetemedem, de egyet kell értenem Zsebivel. Nem tudom ki az az Agnyeska, de nem is érdekel, ha feltűnik az alfahím. Gyerünk Blöki, kapd el/be.

Zsebi: Heeey! 😀 Mi Potter rajongók és tudatlanok tartsunk össze!

RavenS: Őszintén, szerintem világi nagy haverok lennének, és közösen röhögnének ki minket. Sirius bírja, ha valakiben van spiritusz!

5.húzás

Gandalf (Gyűrűk ura) vs Szarkan (Rengeteg)

Cersei: Ilyen névvel versenybe szállni, hogy Szarkan? Eleve bukásra van ítélve.

So-So: Fordítás pls. Angolul nem ilyen cikis, mint egy írástudatlan elsős, akinek nem sikerült a sárkányt lebetűzni.

RavenS: Mit rózsának nevezünk, bárhogy nevezzük, éppoly illatos, vagy mi a szösz. Nem a név a lényeg, hanem hogy Szarkan durván badass, és ha az egyébként elképesztő varázsereje nem lenne elég, a pocsék modorával tuti ziher, hogy porig aláz bármilyen ellenséget.

Cersei: Akkor ezt a csatát egyrészt a fordító miatt, másrészt pedig az ellenfele miatt veszítené el. Bukásra ítélt karakterek ON.

So-So: Gandalf már vén és lerágott csont. Adjunk helyet a fiatal életerős egyedeknek is!

RavenS: Egyetértek! Gandalf jó arc, de basszus, Mória bányái majdnem kifogtak rajta, Szarkan meg egy egész megátalkodott Rengeteget fogott vissza évekig, és még az udvari politikára, meg a herceg hülyeségeire is maradt energiája.

Cersei: Már megbocsáss RavenS és kedves, mélyen tisztelt So, de csak azért mert valaki öreg, még nem kell így ledobni a Taigetoszról! Rómeó is simán lehet néger, úgyhogy ezt a győzelmet is bezsebelheti Gandalf. Egyébként meg, ha a Szürke, Fehér állapotokra képes, biztosan elő tud magából húzni egy olyan verziót is, ami kenterbe veri Szarkan szar kan modorát!

shitjustgotreal-klaus

Zsebi: Cersei mottóját tudom ide csak beilleszteni: Én nem tudhatom ezt, én protestáns vagyok. Esetleg még a “Nem nyilatkozom” is helytálló jelen esetben, ugyanis egyikőjüket sem ismerem. Legjobb esetben is csak hallásból tudom, hogy melyik könyvben volt.

RavenS: Elég szomorú. Olvass Rengeteget, ha már a Gyűrűk urát nem bírod elviselni, mert rosszul vagy bekötve, babám! xD

6.húzás

Melisandre (Trónok harca) vs Yelena (Méregtan)

Zsebi: Ez nehéz. Yelenát sokkal jobban szeretem és véleményem szerint van esélye Melisandre ellen, de mi van, ha a Fény ura nem úgy gondolja a csata végkimenetelét, ahogy én? :/

Cersei: Már megint a nevek. És de, egy Lannister egy Melisandre-fajzat mellett fog állást foglalni. Az éj sötét és tele van iszonyattal. Rettegj Yelena, ijedj meg a közmondástól!

Zsebi: Yelena nem az az ijedős fajta. Nem mellesleg, ha a mágia nem válik be, még mindig ott a másik opció, hogy megmérgezi Mellisandrét. Valek kitanította őt jól.

Cersei: Ugyan, kérlek, ne röhögtess már. Melissandre csak simán lekapja a nyakláncát és képes a puszta látványával ölni. A Fény Ura meg szerinted dísznek van? Biztosan megtanította papnőjét arra is, hogy kiszagolja a mérgeket. Neki, Voldemorttal ellentétben van orra.

Zsebi: Lehet, hogy a Fény ura megtanította Mellisandret kiszagolni a mérgeket, de abban biztos vagyok, hogy nem kapott olyan kiképzést, mint Yelena.

 

7.húzás

Celaena (Üvegtrón) vs Pritkin (Cassandra Palmer)

Zsebi: Nehéz ám úgy csatázni, hogy már megint fogalmam nincs, ki az ellenfelem. Természetesen Celaena mellett teszem le a voksomat. Badass assassin, aki minden esetben feltalálja magát, de ha ez nem is történik meg, a nyafogásával tuti elüldöz minden ellenfelet a környékről.

So-So:  Gyors felvilágosítás akkor. Pritkin egy hadviselésben igen jártas mágus, aki azon túl, hogy a saját hátsóját menti, még az igen életképtelen Cassandrára is képes vigyázni. Egy két tűzgolyó és Celaena elmenekül, vagy leég a haj és belehal a szégyenbe. Kár erőlködnie.

Zsebi: Hidd el történik és történt is már vele rosszabb, mint az, hogy esetlegesen leég a haja vagy letörik a körme. Mégis túlélte és tovább küzdött, biztos vagyok benne, hogy ebben a csatában is a győztes oldalt vezényelné.

Cersei: Teljes laikusként Caleanát mondanám. Hogy miért? Hát a trón miatt!

clap-clap-got

8.húzás

Emery (Papírmágus) vs Mallory (Chicagoland Vampires)

RavenS: Emeryt nem ismerem, de azt tudom, hogy Malloryt súlyos hiba lenne leírni, mint egyszerű kis kékhajú boszika. A leányzó képes volt inkompetensnek feltüntetni a komplett mágikus tanácsot, kinyírni egy mestervámpírt, és majdnem a földdel egyenlővé tenni egész Chicagót. Mindezt úgy, hogy soha senki nem tanította meg normálisan a mágiahasználatra. Képzeljük el, mi lesz akkor, ha még tanulni is van ideje, és az összes kulcsot elsajátítja. Emery Thane, készülj a harcra, és vele a kudarcra!

So-So: Halvány lila gőzöm nincs ki nyerne, de Mallory belekóstolt a sötét oldalba, Emerynek meg a felesége nem csak belekóstolt, hanem nagyokat is harapott belőle. Ha erőről van szó Mallory. Ha észről Emery.

Zsebi: Nem ismerem Malloryt, de azt hiszem Emery simán a győztes oldalon állna, hiszen túlélte Lirát és azt, hogy kitépte a felesége a szívét, mert az tök romantikus, nem? Btw, Emery is simán tanulhat még pár dolgot, van egy olyan érzésem, hogy fog is. Szóval még közel sincs eldöntve ez a csata 😀 Sose becsüld alá egy papírmágus képességeit, mert még a végén ráfaragsz!

RavenS: Talán inkább ráorigamizol, nem? Azt már tudjuk, hogy a kő papír ollóban Emery lenne a legkiszámíthatóbb ellenfél a világon.

Cersei: Egyikőjüket sem ismerem, szóval biztatásként csak annyit mondanék mindkettőjüknek, hogy Nem nyarvogsz, csinálod!

9.húzás

Holland (Egy sötétebb mágia) vs Sabina (Falling Kingdoms)

Zsebi: Holland egy tapasztalt antari, Sabinát egy perc alatt kicsinálná, elég lenne annyit mondania, hogy ‘as isera’ és azonnal jégszoborként tetszelegne Sabrina. És ez még elég kíméletes végkimenetel a számára.

Cersei: Mi az, hogy egy perc alatt kicsinálná? Nem emlékszel? Bilobil! Sabinát még a fordítónak is csak másodjára sikerült kicsinálnia!

Zsebi: Azért a vérmágia elég erős tud lenni, az hiszem, hogy Hollandnak elsőre sikerülnie úgy elvágnia a torkát, hogy 1. hozzá sem érne, 2. nem állna többet talpra és még félrefordítás sem kellene hozzá!  Oh, és az én szponzorom Szenilla, nem a Bilobil 😉

tumblr_m7n7riz3D51rt3fn2_large

Cersei: Teljesen mindegy, mit szedsz, de az akkor sem normális, hogy egy Holland oldalára állsz. Sabinában igenis van spiritusz, és megkockáztatom, hogy kihasználná a természet adta adottságait. Még az is lehet, hogy összefognának a végén közösellenségpusztítani?

Zsebi: Erre sajnos nem látok esélyt, Holland tud jófej is lenni, ha akar és tenni azért, hogy a világ ne pusztuljon el.

RavenS: Tanúsítom! Holland elég kicsavarodott alak, de szerintem maximum egy kósza pillantásra méltatná a boszit, és ott nyomban kinyiffantaná, biztos ami biztos, nehogy még a végén hátba támadja.

10.húzás

Kell (egy sötétebb mágia) vs Rhysand (Tüskék és rózsák udvara)

Zsebi: Sanct, hogy arnesianul fogalmazzak (link a magyarázathoz.) Gyenge szívem pont most hagyta abba a verdesést. Mekkora kegyetlenség már, hogy pont a két nagy kedvencem közül kellene egy nyertest választanom? A-a. Ilyet nem játszunk. Ha ők összecsapnának világvége lenne. Nem hirdetek nyertest. Nem. Tagadásban élek mától, ez a húzás meg sem történt.

facedownonthecouch

Cersei: Ha már annyit áradoztatok az Egy sötétebb mágiáról, pontosabban te, darling Zsebi, akkor én Kellre szavazok. Meg azért is, mert magyarul is értelmes, és a neves dolgokból már nem jövök ki jól.

RavenS: Fúha, ez kemény! Egyetértek Zsebivel, világvége lenne! De úgy vagyok vele, hogy még mindig Kell jönne ki győztesen egy összeütközésből, szimplán mert Rhysand képességei teljesen másak, és ameddig Kell találkozott az agyra ható mágikus manipulációval és társaival, amik hasonlítanak Rhys képességeihez, Kell vérmágiája és a világok közti pattogása talán az ő oldalára billenthetné a mérleget. Persze, itt azt feltételezzük, hogy nem közelharcból van szó, amiben is egyértelműen Rhys nyerne.

Zsebi: Én tényleg nem tudok dönteni. Azért Rhys is atélt már pár dolgot több száz éve alatt, nem kéne lebecsülni őt sem. Lehet, hogy közelharc lenne, lehet, hogy nem. Kell még elég tapasztalatlan azért, és mindig ő az, akit kihúznak a csávából, míg Rhys esetében általában ez fordítva van és ő a hős megmentő.  

RavenS: Azért Rhys is cseszett már el nem egy, és nem két dolgot. Amúgy szerintem pont amiatt, hogy azt hiszi, képben van, lepődhet meg attól, amit Kell tud. Egy biztos: ha ezek ketten összeütköznek, mindenki fedezékbe!

Zsebi: Lehet, hogy meglepődne, de gondolj bele, simán agyilag nullává teheti egy pillanaton belül Kellt. Szegény drágámnak arra nem lenne ideje, hogy kimondja ‘as travars’ és esetleg elmeneküljön a sorsa elől, amit tudom, hogy nem tenne.

RavenS: Mehh xD

Zsebi: Tökéletesen megfogalmaztad 😀

Mint látjátok, mind kellően önfejű típusok vagyunk, így nem igazán sikerült meggyőznünk egymást és zöld ágra vergődni. Így hát döntsetek ti! Szerintetek ki nyerne?


zsebi_bioszonja_biocersei_biobizbasz_bio

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s