ajánló · Extra tartalom

Pazar páros Libri módra

Ha a baj nem jár egyedül, úgy fair, ha az örömöt is párosával osztogatják, nem igaz? Mai cikkünkben néhány olyan könyvet mutatunk be, melyek tökéletes kiegészítései egymásnak, és ha az egyik megtetszett, nyugodt szívvel felkarolhatod a párját is.

ProTipp: Ha szeretnétek spórolni, érdemes felkukkantani a Libri honlapjára, ugyanis az alábbi könyvek mind részt vesznek az 1 + ½ nyári akcióban.

a kőhíd-COLLAGE

Alexander Tyerehov: A kőhíd + Anne Frank naplója
Ha szereted a második világháborús, igaz történeten alapuló regényeket, ez a két könyv tuti befutó lesz nálad. A kőhíd két fiatal halálának körülményeit göngyölíti fel, miközben bepillantást nyerünk a sztálinista éra legsötétebb bugyraiba. Ezzel szemben Anne Frank történetét első kézből a lány tollából elmesélve olvashatjuk. Naplójával, így az olvasóval is, legbizalmasabb gondolatait sem félt megosztani, legyenek azok a félelmei, vagy szívszorító vágyai, melyek a háború borzalmai között csak szívfájdalmat okoznak.

fangirl-COLLAGE

Rainbow Rowell: Fangirl + Zoe Sugg: Girl online
Két ifjúsági regény, amely egyaránt képes megragadni a fiatalabb közönséget, mindazonáltal megdobogtatni azok szívét is, akik már azt hitték, maguk mögött hagyták fiatalkori ábrándjaikat. A romantika, barátság és felnőtté válás kérdései mind megtalálhatóak a két történetben, a fiataloknak szóló regények könnyed hangvételével tálalva, melynek köszönhetően akár tökéletes strandolvasmányként is szolgálhatnak.

a lány 7 névvel-COLLAGE

Hyeonseo Lee – David John: A lány hét névvel + Susan Abulhava: Hajnal a tiltott kertben
Két szívszorító elbeszélés, melyek mostanra aktivistává vált íróik élményein alapulnak. A lány hét névvel egy észak-koreai lány és családja menekülését festi le a rezsim elől, a sok szenvedést és éhezést melyen mind szülőhazájában, mind útja során meg kellett tapasztalnia. A Hajnal a titkos kertben Amal történetét festi le, aki a Palesztin-Izrael konfliktusról beszél a könyvében, melyet neki is testközelből át kellett élnie.

a folyók asszonya-COLLAGE

Philippa Gregory: A folyók asszonya + Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő – Négy ország uralkodója
A középkori Európa rajongóinak és azoknak, akik rajonganak az uralkodóházak ármánnyal átszőtt szerelmes történeteiért, bombabiztos szórakozást nyújt utolsó párosunk. A folyók asszonya a Rózsák háborúja idejébe kalauzolja el az olvasót, míg A szerelmes Királynő a francia történelembe enged betekintést egy magyar uralkodónő életén keresztül. Az pedig csak hab a tortán, hogy mindkét kötetnek gyönyörű a borítója!

 

petra_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s