booktag · projekt

Back to School Book Tag

Ketyeg az óra, akár szeretnénk, akár nem, percről percre közelebb araszolunk az iskolakezdéshez. Back to School hetünk keretében egy iskolakezdő témájú Book Taget készítettünk, melyet tagjaink ki is töltöttek. Ti milyen könyveket tudnátok párosítani a kérdésekhez? 🙂


the deal1. Radír – Egy könyv, amelyet legszívesebben kitörölnél az emlékezetedből
So-So
: Az Ezredik emelet. Sorry mindenkitől, aki szereti, de egy konkrét mondanivaló nélküli Barátok Közt típusú könyv. Azt hittem jó lesz és olyan szép a borítója (angol), kérem az idealizmusom vissza!
Cersei: Büszkeséggel tölt el, hogy ide a The Dealt írhatom be. Ha létezik pocsék könyv, akkor nekem ez biztosan az a kategória.
Uszáma: Veronica Roth: A beavatott – Ez a könyv annyira mély nyomokat hagyott bennem, hogy szívesen kitörölném az emlékezetemből. Stílszerűen illene is az alap témájához. Félreértés ne essék, mély nyomok alatt nem pozitív élményeket értek.
Netra: Elizabeth Richards: A sötétség városa című könyvét egy életre szeretném elfelejteni. Olyan borzalmas volt, hogy már csak nevetni tudtam kínomban, miközben olvastam.

2. Füzet – Egy naplószerű könyv, amely valamiért megragadta a figyelmed3263735_5
Lorelei: Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzései – inkább levelekben íródik, de ez egyáltalán nem akadályozza az olvasást. Nemcsak a formája egyedi, hanem a főszereplő is.
Cersei: Bár nem napló, de dátumozva meséli el a történetet Sophie Hannah: Az idegen ház című műve. Meglepően jó.
So-So: Drakula. Levelek inkább, de imádom még mindig. Örök klasszikus, ami soha nem megy ki a divatból és mindig izgalmas marad.
Uszáma: Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót – Anno mikor mániává vállt ez a kötet, én sem maradhattam ki belőle, hogy ki ne próbáljam. Egész pozitív véleménnyel vagyok róla, ami azt illeti, de természetesen, mint mindenből, a jóból is megárt a sok.

covers_4339693. Fizikatankönyv – Egy tudományos könyv, amely tetszett
RavenS
: Andy Weir: A marsi. Ha a kémia tanárom legalább feleannyira szórakoztató lett volna mint Watney, talán nem kezeltem volna az óráit szabad rajzos foglalkozásnak.
So-So: Jó nem egészen tudományos, inkább életrajzi, de a Tréfál, Feynman úr? c. Kötetet mondanám, ami egy nobel díjas fizikus őrülten vicces életét meséli el, tele dilis kísérletekkel érthető magyarázattal és iszonyat jó humorral. Nem tudtam letenni.
Lorelei: Allan Pease: Testbeszéd – a nonverbális kommunikációról szól. Leginkább a kulturálisan eltérő gesztusok ragadták meg a figyelmem.
Uszáma: Neil deGrasse Tyson: Ha felfal egy fekete lyuk – Nemrégiben olvastam ezt az asztrofizikával foglalkozó, tudomány kötetet, és abszolút elnyerte a tetszésem. Amellett, hogy mindent aktuálisan szemlél, humorral fűszerezve közérthetővé teszi a legbonyolultabbnak tűnő kérdést is.

4. Nyelvóra – Egy könyv, amit nem magyarul olvastála-court-of-mist-and-fury-sarah-j-maas(www.ebook-dl.com)_Large
Luca: Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – IMÁDTAM AZT A KÖNYVET! Egyszerűen zseniális, mindenkinek olvasnia a kéne. ❤
So-So: Háát a mostanság olvasottaimnak 90 százaléka ilyen, de a legutóbbi egy gyönyörűen illusztrált, igazán különleges mese a The secret Horses of Briar Hill.
Zsebi: Most felsoroljam a teljes könyvtáramat? Legyen az A Court of Mist and Fury és az A Darker Shade of Magic. Két abszolút kedvencem.
Uszáma: Holly Black – Cassandra Clare: The Bronze Key – Az első könyvem, amit önszántamból olvastam el angolul, ugyanis nem bírtam várni a magyar megjelenéséig. FANTASZTIKUS volt! Mindenkinek csak ajánlani tudom az idegennyelvű könyvek olvasását, nagyon sokat fejlődhet velük az ember, miközben szórakozik.

zápor utca5. Ünneplőruha – Egy könyv, amelynek lenyűgözött a borítója
So-So: Coverwhore üzemmód bekapcs! Top 5 következik: – Caraval – Strange the dreamer – Daughter of the pirate king – Rebel of the sands – HP 20. évfordulós kiadás. Magyarból nagy kedvencem a Horgonyhely és Oculus borítója.
Luca: Nagyon sok ilyen könyv van, mert az olvasnivalóim felét borítók alapján veszem meg. De ha választanom kéne egy mostani kedvencet, akkor Tahereh Mafi: Ne érintsét választanám.
Zsebi: Ide is jöhetne a könyvtáram legalább 80 százaléka, de Stephanie Garber: Caraval, Rick Riordan: The Hidden Oracle és Jay Kristoff-Amie Kaufman Illuminae-je viszi a pálmát.
Cersei: Csendes Nóra: Zápor utca (El sem hiszem, hogy valamit elértem az életben.) /értsd: Cersei tagunk nyerte a könyvborító-tervező pályázatot/

6. Házi feladat – Az első könyv a várólistádról, ami eszedbe jutmara dyer
So-So: Ilona Andrews: Wildfire. Azt se tudom miért nem olvastam még el, ja de… mert tönkretenne, kifacsarna, gyenge vagyok. 😥
Luca: Michelle Hodkin: Mara Dyer eszmélése – Már kb. két éve fent van a várólistámon, de a mai napig nem sikerült elolvasnom. Pedig már ideje lenne…
Cersei: Nincs várólistám igazából, de akkor a Darker Shade of Magic 2. része. Mivel ez az egyetlen.
Zsebi: S. Jae-Jones: Wintersong. Gyönyörű a borítója és itt csücsül mellettem a polcon, olvasásra várva.

horgonyhely7. Évnyitó – Egy könyv, amit egy eseménynek köszönhetően fedeztél fel
So-So: Gaura Ágned Bórbíró Borbála sorozata akadt a kezembe tavaly könyvfesztiválon. Nem csalódtam, mind haláli!
Zsebi: Az akció is eseménynek számít? 😀 Marissa Meyer: Cinder. Ha nincs az Alexandra nyári akciója, valószínűleg nem teszem rá a mancsomat.
Uszáma: Moskát Anita: Horgonyhely – Azt hiszem az egyik könyvhétre néztem ki magamnak Moskát Anita könyvét, már akkor szerelem volt első látásra. Olvasás után pedig bebizonyosodott, hogy életem egyik legmeghatározóbb élményét okozta, nagy kedvencemmé vált. MINDENKI OLVASSA EL!!

8. Őszi szünet – Egy könyv, amit már alig vársz, hogy elolvashasdegysotetebbmagia
So-So: A The Bear and The Nightingale második része és a Csontszüret negyedik része, meg persze a Wildfire.
Luca: Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Kell a második rész folytatása azonnal!! Olyan cliffhanger volt az előző rész vége, hogy azt hittem menten belehalok, ha nem olvashatom tovább. De már rendelés alatt van a könyv, úgyhogy hamarosan kézhez kapom.
Zsebi: Victoria Schwab: Archívum 3. Még meg sem írta, de kell. Mondjuk azonnal.
Uszáma: V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia – Schwab írói nagysága megkérdőjelezhetetlen, így alig várom, hogy Az Archívum világa után hová tudja még fokozni mesteri képességeit. Hamarosan mindenképpen sort kerítek rá!

calderon9. Osztálytársak – Egy könyv, amelyről egy barátodtól hallottál
So-So: Laura Florand csokis romantikus könyvei. RavenS örökké áldani fogom a neved, amiért bevezettél ebbe az édes világba! ❤ Boys or chocolate? Állt anno az egyik pólómon, amit kinőttem. A válasz a hátuljára volt írva, Chocolate. 😀 Florandnál a kettő együtt jár, így a legjobb!
Timi: Ilyen könyv is sok van. Amit olvastam is: Horgonyhely (ebből a projibol se maradjon ki igaz Uszáma? XD ), Percy Jackson. Amit nem olvastam, de szeretnék: ACOTAR.
Zsebi: On Sai: Calderon. RavenS, Zhatira, Lorelei és So-So is ezzel a könyvvel zaklatott. Még jó, hogy adtam neki egy esélyt, mert imádtam.
Uszáma: On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik – A Prológusban állandóan rágjuk aktuálisan valami miatt egymás fülét, így esett On Sai könyveivel is. De milyen jól tettem, hogy engedtem a nyomásnak, sokat veszítettem volna, ha nem kezdek neki Calderon történetének.
Netra: Gyakorlatilag a fél olvasmánylistámat Zsebinek köszönhetem, de egy könyvet mindenképp szeretnék kiemelni: Reneé Ahdieh: Harag & hajnal című regénye hatalmas kedvencem lett, amit magamtól nem biztos, hogy elkezdtem volna.

csontszüret10. Sticky notes – Egy sorozat, amelyre felhívnád az emberek figyelmét
So-So: Napernyő protektorátusra mindenképp! Csontoszüretet is illene olvasnia az embereknek, hogy megtanulják mi az igazán jól megírt könyv és a logikátlan nyáltócsák közötti különbség, ahol az instaloveot a 2 in 1 instant kávék mellet találod a polcon.
RavenS: Ha filmsorozat, akkor a Still Star Crossed, mert nagyon nem lenne jó, ha kaszálnák, amikor olyan szép és kreatív. Ha könyvsorozat, akkor Ilona Andrews: Hidden Legacy trilógiája, amiből esetlegesen sorozat lehet, mert zseniális urban fantasy, és nem ismerik elegen.
Zsebi: Marissa Meyer: Holdbéli krónikák – az Alexandra elkaszálta nálunk, de úgy tudom a Könyvmolyképző Kiadó megvette a könyv jogait, szóval adjatok neki egy esélyt, mert fantasztikus sorozat.
Uszáma: Holly Black – Cassandra Clare: The Iron Trial – Vaspróba (Magisztérium sorozat) – Annyira elvarázsolt ez a pár rész, amit eddig olvashattam belőle, úgyhogy minden mágia iránt érdeklődő személy számára jó szívvel ajánlom ezt a sorozatot.

 

petra_bio

Back to School Book Tag” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s