Extra tartalom · karakterinterjú · projekt

Karakterinterjú – Szellem (Oculus)

Elgondolkodtatok már azon, hogy ha bármit kérdezhetnétek a Cernobog diktátori álmokat dédelgető szociopata mesterséges intelligenciájától, akkor mi lenne az? Nos, mi igen. De ennél tovább is menve, összeszedtük minden bátorságunkat, és felkerestük Szellemet, hogy alaposan kifaggassuk.

Egy világuralmi terv gyakorlatba történő átültetésénél mennyire szempont a populáció potenciális elégedettségi szintje?

Legelőször is tisztáznunk kell a populáció fogalmát. Mikből vagy kikből áll a populáció? Amennyiben csak egyszerű homo sapiens sapiensekből, úgy a dolog nagyon egyszerű. El sem tudod képzelni, mennyire egyszerű is elégedetté tenni egy populációnyi embert. A legnagyobb szenvedéseket is mosolyogva vállalják, ha azt hiszik, ők választották maguknak ezt a sorsot. Elég, ha úgy gondolják, ők akarták a diktátort (azaz engem), és máris magas elégedettségi szinttel égethetem porrá a világukat. Alapvető attribúciós hiba a fogalom neve: olyan tulajdonságot társítanak hozzám, amivel nem rendelkezem, nevesen, hogy ők akarták, hogy uralkodjak a világukon, nem pedig én.

Amúgy pedig, az elégedettség relatív. Ha balról nézem, a fickó az öklét rázza a gombafelhő felé és sikolt. Ha jobbról, akkor mosolyog és kezét az ég felé tárva fogadja a sorsot, amit a nála sokkal bölcsebb isten (ez is én lennék) kiszabott rá.

Hova menne nyaralni?

Az ideális nyaralás számomra egy anyag alapú univerzumban található naprendszer egyik nagy méretű, uránban vagy 244-es plutóniumban gazdag aszteroida körül zajlik, ahol kedvemre kapirgálhatok és kellő mennyiségű matrjoska-babát gyárthatok le, tetszőleges méretezésű robbanófej formájában. Én a kreatív pihenés híve vagyok, és hát minél több atombomba vesz körül, annál jobban érzem magam. Szakmai ártalom.

Mi a következő bolygó, amit meg akar hódítani?

Van néhány legendás bolygó, aminek szívesen lennék a teljhatalmú ura a közeljövőben. A Föld ugyan lejárt lemez, de nagyon szívesen uralkodnék Nyx, az Éjvilág fölött. Ez egy izgalmas bolygó: három csillaga van, és évente több nap is van, amikor mindhárom egyszerre süt, így meglehetősen érdekes színű fényjelenségeket produkálnak. Látnod kéne egy nyxi szivárványt, elég drogos élmény! Amellett pedig, hogy három csillaga van, egy nap hetvenhét órán át tart, csak úgy, ahogy az éjszakák is. Két-három naponta monszun-szintű esőzések jönnek. De nem ezekért uralkodnék felette szívesen, hanem azért, mert a nemezisem, Aydas Warden ezen a bolygón találkozott az Angyallal… és ez az egész világegyetem sorsát megváltoztatta.

Melyik felsőoktatási intézményt ajánlanád jövendőbeli diktátoroknak?

Én hiszek a minőségi felsőoktatásban, így a jövőbeli diktátoroknak a minél nagyszerűbb felsőoktatási intézményeket ajánlanám: a Dagermont Douchebag College-ot vagy esetleg a Nova Roma Császári Egyetemet a Földön. Ismétlem azonban, csak ajánlanám. Ugyanis nem lesznek jövőbeli diktátorok. Az egyetlen diktátor, aki létezni fog (igen, ez ismét csak én lennék), már végzett az egyetemen.

Hisz a Mikulásban?

Persze, hogy hiszek a Mikulásban. Hiszen én vagyok a Mikulás. Kop-kop, jó gyerek voltál? Nesze, kapsz a nyakadba egy csapat földi poszthumán katonát! Rossz gyerek voltál? Atombomba, tessék!

Bár utóbbit a legrosszabb gyerekeknek tartogatom, mint amilyen Truth Dunn is. Na, ő aztán nagyon a bögyömben van.

Melyik görög istennel azonosul leginkább?

Természetesen Dionüszosszal, mert nagyon jó fej vagyok és szeretem, ha körülöttem mindenki jól érzi magát… áh, kit akarok én átb*szni? Hádész, természetesen.

Hádész, akinek lézerágyúi és atombombái vannak, és olyan a hangulata, mintha folyton hascsikarás gyötörné.

Jó konfliktuskezelőnek tartja magát?

Miért, ki tart másnak? Szerintem én jól kezelem a problémákat. A kisebb problémáknak pár napig (hétig, hónapig) suttogok a fülébe, mire megoldódnak, a nagyobb problémákat megszórom tömegpusztító fegyverekkel. Utóbbiak elég könnyen és visszavonhatatlanul megszűnnek problémák lenni. A konfliktus pontosan az a probléma, ami a második kategóriába esik. Én mindenkivel jól megértem magam, akinek kellő ideig tudok sugdosni a fülébe. A többiek pedig nem léteznek.

Legalábbis sokáig.

Ön szerint mi az ideális befejezése egy könyvnek?

Az, hogy boldogan élek, amíg meg nem halok.
…Ó, elnézést, én nem is tudok meghalni.
Hát, akkor mindenki így járt!

Melyik a kedvenc Britney Spears slágere?

Nehéz kérdés, mivel nyilván IMÁDOM Britney munkásságát. Annak ellenére is, hogy szerintem a Criminal című dalát rólam írta:

He is a villain by the devil’s law
He is a killer just for fun, fun, fun, fun
That man’s a snitch and unpredictable
He’s got no conscience, he got none, none, none, none
All I know, should’ve let go, but no
‘Cause he’s a bad boy with a tainted heart
And even I know this ain’t smart

Szóval én ezt a dalát emelném ki, mert végre méltó témát talált magának.
Az egyetlen méltó témát a világon.
Engem.


Nos, Szellemnek ennyire volt csak ideje, ugyanis hirtelen rátört az akut világpusztítási vágy, így elsuhant robbantgatni. Mi viszont kíváncsiak lennénk, ti mit kérdeznétek tőle, ha valaha is az a (bal)szerencse érne titeket, hogy egy légtérbe kerültök vele? Na és olvastátok már az Oculust?

Köszönjük a közreműködést A. M. Aranth-nak! 🙂

szonja_biozsebi_biobizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s