Extra tartalom · interjú · karakterinterjú · prológus

Karakterinterjú – Aoi (Oculus)

Hét elején Szellemmel tárgyaltuk ki a Mikulás mibenlétét, illetve különböző világpusztítási terveit, most pedig nem mással ültünk le egy csevejre, mint magával a Lila Tornádóval. Aiobheann Kane, avagy ismertebb nevén Aoi Truth legjobb barátnője érthető módon nincs oda az oculus-programért, így megérdeklődtük többek között, hogy ő milyen megoldást látna a problémára, illetve – természetesen – a Harry Potter is szóba került.

FIGYELEM! AZ INTERJÚ SPOILEREKET TARTALMAZ!

Mi a helyzet szívügyek terén?

Csá, miért, ráérsz ma este? De amúgy nagy unalom van. Pont tegnap szakítottam. Aranyos srác volt ez a Will, csak nem értékelt eléggé. Vagy én nem értékeltem eléggé? Mindegy, a lényeg, hogy miatta volt! Szóval tegnap óta facér vagyok. Te meg pont ráérsz este. Milyen szerencse! Akkor mégsincs akkora unalom!

Van előnye a terrorista létnek?

Mindenben meg lehet találni a jót, ez az életfilozófiám. Térdig ér a hó? Na tessék, milyen mély hóangyalkát tudsz csinálni! Húzza a vállad a puska? Legalább jobb lesz a tartásod! Ellövik a térded egy bazi nagy épület ostromában? Tied lesz a legszebb fém műtérd Avalonon! Nyitott szemmel jársz, és meglátod, milyen jóképű parancsnokokba lehet belefutni…
Na jó, de most őszintén? Öt körül kelsz, éjfél előtt nem fekszel le, egész nap hegyre föl, hegyről le, ide lőjj, oda lőjj, egyél, aludj, pár órán belül meg már keltenek, és miért? Hogy az első csatádban lepuffantson valami hülye gárdista rendőr, aki ráadásul lehet, hogy egyet is ért veled mindenben. Hát ezért megéri, mondhatom. Persze, ha a jó cél érdekében lépsz be, mint én – azaz azért, hogy minden rab madár szabadon szárnyalhasson, akkor nem panaszkodhatsz.

Olvastad a Harry Pottert? Házak? Patrónus?

Alap, mind a tizenegy eredeti részt olvastam és nagyon szeretem, bár be kell valljam, hogy a 2026-tól jövő új tetralógia már nem tetszett annyira, mint az eredeti hét rész. A patrónusom cápa. Egy tornádóban.
A házamon tuti sokat agyalna a Teszlek Süveg, mielőtt a röhögéstől vinnyogva megpróbálna beosztani a Hugrabugba, de megfenyegetném, hogy megmártom valami gusztustalanban, és hajlandó lenne a Mardekárba tenni. Szóval Mardekár, ez alap! A pálcám pedig komló és búza alapú pálca lenne, porított démon pénisszel.

truthdunnposzter
forrás
Mit tennél, ha hirtelen a Földön ébrednél fel?

Vagy soha többet nem innám azt, amit előző este, vagy csak és kizárólag azt! De ha már ott lennék a Földön, tuti kiélvezném. Levenném a cipőmet és kimennék a fűbe. A Földön van fű! Nekünk Avalonon csak ilyen béna mohánk van, nem fair. Meg meg akarnék nézni minden híres helyet, amiket filmben láttam, például, öö, Mordort? Az ott van? Meg a sör. Végigkóstolnám az összes sört. És csoki! Csokit. Rojtosra hizlalnám magam csokival. Meg elmennék Amszterdamba, ööö… kutatási célzattal.

Mi a véleményed a könyv végéről?

Túl sok agresszió és atombomba, túl kevés megható naplemente és boldogság, és túl kevés szex. Komolyan, ki ez az A. M. Aranth, hogy képtelen szegény Truthnak, meg nem mellékesen nekem egy kis happy endet adni? Mi a pénisz baja volt a földi íróknak, az összes teljesen hülye volt?

Mivel váltanád ki az oculus-rendszert?

Elég fejlettek vagyunk ahhoz, hogy robotokat gyártsunk, nem? Akkor miért nem gyártunk idegenvezető androidokat? Máris ki lennének váltva az oculusok, nem kéne senkit rabságba taszítani. Mindenki jobban jár, ha nem nekem kell a megoldást kitalálnom, hanem hátradőlhetek és ihatok egy sört, de ezt el tudnám képzelni első lépésnek. Miért nem építünk műszemeket? Én a robotokban látom a jövőt, még ha kicsit ijesztő jövő is.

Mi a legrosszabb dolog, amit a szüleid/tanáraid valaha mondtak rólad?

Egyszer a matektanárom behívatta a szüleimet és az orruk előtt leszúrt, hogy nem itt kéne csajoznom a suliban. Mindezt azért, mert mindig megfogtam Truth kezét órán, amikor unatkoztam, vagy nem éreztem jól magam. Az toplistás volt.
De talán a legrosszabb dolog, amit valaha mondtak rólam, az tesiórán hangzott el, amikor először mentem be lila hajjal és a tanár kiröhögött. Nagyon ideges lettem, és közöltem vele, hogy nem érdekel a véleménye, mert nekem Truth azt mondta, hogy jól áll és én vagyok a lila tornádó. Mire fel közölte, hogy akkor Truth és a padlizsán fusson harminc kört az udvaron büntetésből.
Utálok futni. És nem vagyok padlizsán.

Hogy jellemeznéd magad hashtagekkel?

#diszkrét #félős #visszafogott #hehecsakszivatlak #hallgasdhogyremegalattamaföld #lilatornádó #tégediselsöpörlek #sörömet #kajámat #lila #truth #mondtammárhogylila #szépvagyokbaszki #nevessvelem #vagylegalábbrajtam #csaknevess


A közreműködést köszönjük szépen A. M. Aranth írónak!

Te mit kérdeznél Aoitól?

zsebi_bioszonja_biobizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s