ajánló · Borítómánia · Extra tartalom · projekt · prológus

Steampunk Borítómánia

Eljött a projektek egyik kedvenc pillanata számomra, mégpedig az, amikor összegyűjthetek és megmutathatok nektek valamilyen témában sok-sok szépséges vagy rémséges borítót. Ezen a héten a steampunk műfaja köré csoportosulnak a bejegyzések, és természetesen a borítók közül sem az életrajzi regényekét fogjuk mutogatni.

Vivien Holloway – Winie Langton történetek

A sort egy igazi magyar steampunk könyvsorozat borítóival nyitjuk, amik szépen passzolnak stílusban és témában is egymáshoz. Bizonyosan nem utolsó látvány egymás mellett látni az összeset élőben, és a Prológuson belül van olyan blogger, aki már mindet bezsebelte!

Gail Carriger – Napernyő Protektorátus

borítómánia2

boritomania3

A méltán híres Alexia Tarabotti mind az öt megjelent könyvéhez a németek készítettek vadonatúj borítót. Nem mondom, hogy jól tették, hiszen a borítómodell keze majdnem miden képen olyan vékony, hogy azt várjuk, mikor törik el, de a háttér és a színvilág még nekem is tetszik. Az eredeti borítókról még mindig nem tudom eldönteni, hogy szeretem-e őket vagy sem. Egyszer  hátha felnövök a feladathoz. A lentebb látható képeken találhatjuk meg a francia manga kiadás, a német keménytáblás, az angol speciális, a japán és a spanyol kiadások borítóit. A németeknek sajnos megint nem sikerült beletalálni. 😦

borítómánia4

Catherine Fisher – Incarceron

borítómánia6

Egy nagyon különleges ifjúsági regény két részének borítóit gyűjtöttük össze. Mint láthatjátok a legtöbb borító közel tökéletesen adja át, mennyire egyedi és varázslatos világot rejt a könyv, ahol mégsem minden móka és kacagás. Nálam a német borítók a nyerők, de az eredeti angolok is jól sikerültek.

Jay Kristoff – A Lótusz háborúja

boritomania1

Egy Japánban játszódó steampunk történet nem túl megszokott, igaz? Az eredeti angol (és a magyar) kiadások szerintem nagyon jól sikerültek, még ha a műfajra  nem is utal semmi. A következő sorban található szintén angol kiadásokról nem ejtenék túl sok szót, mert ha így tennék, egyikről sem mondanék jókat. A francia kiadások jók, de semmi extra nincs bennük.

Ian Tregillis –  Fogaskerék-háború

borítómánia5

Ennél a könyvnél tetszik az angol kiadás minimalizmusa, a három különböző szín, és a visszatérő motívum. Ezzel ellentétben a  lengyel kiadás sokkal kifinomultabb, bonyolultabb és szerintem szebb is, de nem hiszem, hogy az a verzió tűnne fel először nekem a könyvesboltban.

George Mann – Mechanikus London

borítómánia7

ÉÉÉssss íme a hamisítatlan léghajós, Londonos steampunk borítók tömkelege! Úgy látszik minden tervezőben hasonló gondolatok fogalmazódtak meg a történettel kapcsolatban. Nekem az új magyar és a francia küzdötte fel magát kedvenc státuszba, mert azok szerintem a legjobban átgondolt alkotások. A történethez is ez a kettő passzol leginkább.

Nézegető

Ha már az ismertebb könyveken túljutottatok, most vessünk egy pillantást további könyvekre! Ami közös bennük, az a szépséges borító és a műfaj, kivéve egyet, de a borító szerintem teljesen passzol a listába, még ha a történet nem is.

borítómánia8

Holtidő

A legvégére pedig egy hamarosan megjelenő magyar steampunk borítót hagytunk, ami nem más, mint Holden Rosetól a Holtidő.

21558898_1982642755286983_3350602906890954409_n.jpg

Ha eljutottál idáig, akkor köszönöm, hogy végigrágtad magad ezen a pixeláradaton és remélem találtál kedvedre valót!


szonja_bio

Steampunk Borítómánia” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s