Extra tartalom · Uncategorized

A steampunk elhagyhatatlan részei

Arra az esetre, ha egyszer csak belecsöppennél egy steampunk könyvbe, összeszedtünk neked pár elhanyagolhatatlan kelléket, amik nélkül biztos kilógnál a helyiek közül. És mint jól tudjuk olvasmányainkból, ha nem akarsz meghalni, akkor vegyülj el!

Még ha nem is ennyire súlyos a helyzet, akkor is jó, ha tisztában vagy a steampunk divattal, hiszen piszkosul jól néz ki.

Na de mire is gondolok?

Íme:

A kalap

Bizony, egyáltalán nem elhanyagolható rész, fontos hogy bőrből legyen (nem árt, ha elnyűtt, vagy viseletes) illetve a régi londoni cilinderek mintáját idézi, csak alacsonyabb. Sokszor van benne toll, vagy valamilyen fém szerkentyű pl.: fogaskerék.

A szemüveg

Na de nem ám akármilyen szemüveg! Ez egy speciális vastag keretes szemcsi, ami védi a szemet a szél mindenféle hozadéka ellen, mint például: homok, por, szemét. Arról nem beszélve, hogy a jobbféle még zoomolni is tud. Emlékeztek még az Atlantisz mesére? Na, abban van Mole-nak egy nagyon hasonló kukkere, amivel rá tudott fókuszálni a különböző ásványokra, konkrétan egy szemüvegre szerelhető mikroszkópot viselt magán.

A fűző

Nos, itt főképp a hölgyek kerülnek előre, persze felőlem az hordja, aki akarja. Szóval, a fűző szintén bőrből készül, és általában fekete vagy barna, egyes esetekben lehet piros, kék, zöld. De fontos hogy sötétebb árnyalatúból kerüljön ki a választottunk. A fő előnye (azon kívül, hogy jól néz ki, és szép derekat biztosít) az hogy a fegyvereidet elrejtheted rajta. Különböző pengéket, fúvócsöveket, tűket, fojtóláncot. Hiszen a steampunk világa igen veszedelmes, nem árt alaposan felkészülni!

A felöltő/ mellény

Fontos kellék, általában a férfiaknál, szintén kések, pengék illetve pisztolyok elrejtésére szolgál. Na meg persze ha egy hölgynek kellene egy zsebkendő, vagy épp a pontos időt tudakolná meg. Hiszen egy igazi úriember legyen felkészülve mindenre!
Ezenkívül a felöltők/ kabátok jó szolgálatot tesznek az embernek, ha este megy ki az utcára, egyrész jobban be tud olvadni a sötétbe, másrészt kellően rémisztő kinézetet kölcsönöz!

Az óra

Ha kicsit is tisztában vagytok a steampunk jelenségével akkor megfigyelhetitek benne a kettősséget. A bőr és a fém, a régi és az új kor találkozása. Talán ez a kettősség legjobb megtestesítője maga az óra. Fém óraszerkezet találkozása a bőr szíjjal, a már jól ismert régi idő számlálást felváltja egy sokkal precízebb fogaskerekekből álló szerkezet. És az egészet keretbe foglalja maga az idő.

A kesztyű

Akár motorozáshoz, akár lovagláshoz, de mindenképpen jó, ha van egy remek kis ujjatlan bőrkesztyűd. Ha fel szeretnéd dobni, tudjuk javasolni a szegecseket, és/vagy mérgezett tűk számára beépített kis tokokat, mert mérgezett tűkből sosem elég (és szegecsekből sem, nyilvánvalóan.) Nem utolsó sorban pedig a vízhólyagok kialakulását is megakadályozza!

A szoknya

Lehetőleg tüll, vagy tépett. Lehet hosszú vagy rövid. Lényeg, hogy a combodra erősített 20 centis tőrt elrejtse, és ha futásra vagy verekedésre adnád a fejed, akkor jól tudj benne mozogni.

A nadrág

Csakúgy mint a szoknya esetében, fontos hogy jól tudjunk benne mozogni. Hiszen ha bármikor fel kell pattanni egy lóra, nehogy utána ne tudjunk leszállni, mivel az ülepünknél kiszakadt a nadrág! Ennél kínosabb helyzetbe aligha kerülhet úriember vagy kalandvágyó kisasszony!

A csizma

Másik fontos alkalmatosság, ha még lenne elrejteni való harci felszerelésed. Soha nem árt egy a sarokból kipattintható kis penge a döntő pillanatban. Fontos, hogy ez is bőrből legyen, jó pont, ha strapabíró és kényelmes. Elvégre könnyen előfordulhat, hogy hosszú gyaloglásra lehet számítani főleg, ha a gőzzel hajtott autók felmondják a szolgálatot a sivatag közepén.

Az ékszerek/ egyéb kellékek/ fegyverek

Ha az eddigieket megfogadtad, akkor már kellőképp kikupálódtál, ám a részletekben rejlik az ördög! Fontos hogy legyen fülbevalód, vagy egy szép nyakláncod, természetesen kellően mechanikus stílusú. Illetve a hajadba valamilyen csat, vagy csinos hajtű. Férfiak ezektől természetesen eltekinthetnek, viszont gyorsan növesszenek pajeszt, vagy szakállt (vagy ragasszanak, ha máshogy nem megy), mert anélkül nem élet az élet.

Ezen kívül, nem árt. ha egy jó nagy stukker is lóg az oldaladon, vagy éppen kettő, mert az a biztos. Ha nem riaszt vissza a cipekedés gondolata, akkor egy nyílpuska vagy épp egy jó kard is megfelelő kiegészítő lehet.

Amennyiben ezeket a tanácsokat megfogadod, remélhetőleg túléled a napot… habár azt ne kérdezd, hogyan szerzed be mindezt, pénz nélkül.

Egy tanácsot talán még adhatok: markold meg és fuss!

sara_bio

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s