booktag · Extra tartalom

Steampunk booktag

Egész héten a steampunk volt a téma a Prológuson, így gondoltuk, megkoronáznánk a hetet egy általunk készített booktaggel is. Lássuk miket válaszoltak bloggereink a feltett kérdésekre!


1. Gőzgép – Egy steampunk “találmány”, aminek szívesen hasznát vennéd a való életben is

Zsebi: Az Incarceron börtönjét szívesen használnám az ellenségeim és az engem idegesítő személyek bezárására.
RavenS: Alexia Tarabotti speckó napernyőjét szívesen megfújnám, bár vitatható, hogy egy tízes skálán mennyire néznének idiótának, ha azzal flangálnék az utcán.
Lorelei: Vivien Holloway Winie Langton történeteiben van egy találmány, aminek a viselője képtelen veszíteni a kártyajátékban. Nem jönne rosszul, hogy lehessen miből félretenni.

2. Űrhajó – Egy hely, ahová szívesen elutaznál, kedvenc világfelépítésed

Lexa: Kedvenc világfelépítésem az ACOTAR-ban volt. Sok hely van, ahova szívesen elutaznék, de talán az Árnyékkirálynőt vagy Percy Jacksont mondanám.
Fancsali: Egyértelműen Középföldére mennék, pláne, hogy Sauron már nem zavarna be a képbe.
Lorelei: Marissa Meyer Holdbéli krónikák sorozatának világába látogatnék el. Persze, ha már van ellenszer a pestis ellen. Nagyon tetszik, hogy lehetőség van űrutazásra, tele van hasznos kütyükkel, kiborg testrészek, űrlakók bármi lehetséges.

3. Kiborg – Kedvenc, nem teljesen emberi szereplőd

Uszáma: Egyértelműen Jax a Géplélekből. Jax egy kattogó, vagyis gépember, aki az alkímia segítségével tud működni. Steampunk kedvelőinek nagyon tudom ajánlani ezt a történetet; szerintem tökéletes!
Lorelei: Cinder a Holdbéli Krónikákból.[spoileres annak, aki nem olvasta a sorozatot!] Egyrészt űrlakó, másrészt kiborg és rendkívül egyedi. Imádom, hogy mennyire talpraesett, eszes és rendkívül erős. Én is elfogadnék olyan monitort ami a látóterén jelenik meg és tud a neten böngészni.
Zhatria: Cinder maga, bevállalós kiscsaj fél lábon is elviszi a balhét, ha kell. Minden tiszteletem az övé.

4. Időgép – Ha neked kéne steampunk regényt írnod, mennyivel mennél távolabb az időben?

Timi: Nem esnék túlzásokba. Hogy megkönnyítsem valamennyire a helyzetemet, csupán “csak” 2-300 évvel mennék előre az időben.
Zhatria: Nos megcéloznám az 1800-as éveket, de amilyen szerencsés vagyok biztos a sötét középkorban landolnék. És a Mr. Darcyk helyett, Claude Frollo a Notre Dame toronyőr főgonosza égetne el boszorkányság vádjával.
RavenS: Én a klasszikus steampunk vonalon indulnék el, és a 18. Század elejét céloznám be 😀
Fancsali: Maximum 500 évnyire mennék előre, annyi idő egész sok új dolgot kitalálhatnak, de azért annyit nem, hogy egy teljesen új technikai világot kell, hogy alkossak.

5. Harci robotok – Kedvenc akciójeleneted, mely nem szokványos keretek között zajlott

Cersei: A Tanklopás elég hatásos volt a Tolvajbecsületben. Ellopni egy tankot? WTF!
Fancsali: Éj trilógiájának bármely harci jelenete. Ne mondja nekem senki, hogy az szokványos, hogy mindenféle kreatúra, zombi és egyéb lény küzd a technika ellen.
Lorelei: Vivien Holloway Végtelen horizontjában vannak remek csatajelenetek a léghajókon. Korábban nem olvastam még hasonlót se, így új kihívás volt elképzelni őket.
Zhatria: Nemrég olvasott könyv viszi a prímet robotok terén…gőzzel működnek, viselőjük pedig gyorsabb, erősebb lesz általa. A csatában pedig leég az egész város, melyből kiderül csak egy van a kis világukban. Na dereng már mi akar ez lenni? Badass első VH eredettörténet -Liliom kora

6. Bajtárs – A probloggerek közül kit tudnál elképzelni egy steampunk regény karaktereként és mi lenne a szerepe?

Cersei: Zsebit, hogy hozzám hasonlóan tévútra csalja a szerencsétlen kalandort. Kivel tévednének el professzionálisabban (rajtam kívül)? Ha a Nemezisz-modell nem jönne be, akkor ez a neki való pálya.
Zsebi: SoSot. A hajával leharcolna mindenkit, a sebesülteinket meg meggyógyítaná az orvosin magára szedett tudással.
RavenS: SoSo mint őrült tudós és orvos, aki kiborgokat készít, elmebeteg gépezeteket talál fel, és mindeközben beszól mindenkinek.
SoSo: RavenS – robot kutya idomár, Zsebi – steampunk Mary Poppins, Timi – egy örömlány, aki igazából Viktória királynő kémje, Netra – a londoni rendőrség parancsnoka, Cersei – léghajó tulajdonos üzletasszony, Uszáma – őrült tudós, Zhatria – természetfeletti lények megszállott kutatója, Fancsali – politikus
Uszáma: SoSo-t tudnám elképzelni, Wee karakteréhez hasonló módon, valamilyen találékony, de mégsem túl legális kereteket követő, szuper badass karakter személyében.
Fancsali: RavenS, Zsebi és Cersei, ha a Végtelen horizontból indulok ki, akkor tökéletes kommunikátorok lennének a kereskedőhajók között.
Lorelei: Uszámát kis tudós feltalálóként vagy kereskedőként aki rádtukmál mindent. Cerseit amolyan csempész főnökasszonyként, SoSot divattervezőként vagy szintén feltalálóként, Zsebit pedig, ahogy ruhákat vásárol magának.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s