ajánló · Új megjelenések · Extra tartalom · prológus

Őszi megjelenések

Régen hoztuk már el nektek az adott hónap friss könyveit, ugyanis a Könyvhét és Könyvfesztivál után a  nyári időszakban igencsak megritkulnak a megjelenések. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen ilyenkor nyaralnak az emberek, végre kiszabadulnak a munkából és a hétköznapi robotból. Ezzel szemben az őszi időszakban nem vágyunk másra, csak elbújni a takarók alá és valamilyen forró ital mellett olvasgatni. Nos úgy gondoljuk, hogy lesz is mit beszerezni, és igyekszünk nektek összegyűjteni a szerintünk legérdekesebb megjelenéseket.

KOSSUTH KIADÓ

A kiadó két szuper könyv folytatását is hozza, méghozzá igen hamar, hiszen az Egy sötétebb mágia még csak idén tavasszal debütált itthon! Csodás, hogy már most olvashatjuk magyarul a második részt! Francesca Zappia első itthon megjelenő könyve pedig külföldön már számos sikert tudhat a magáénak.

CSAK KITALÁLTALAK?
Francesca Zappia
Ifjúsági, kortárs, pszichés betegség

Történet Alexről, a végzős gimnazistáról, aki skizofréniával küzd, és aki nehezen tudja eldönteni néha, hogy amit lát, az a valóság-e, vagy csak elképzeli. Vicces, provokatív könyv, amelyben néha az olvasó sem tudja, mi a valóság, és mi nem az. Tudj meg többet róla!

 

RÓZSA & TŐR
Renée Ahdieh
YA, romantikus, fantasy, arab világ

Természetfölötti elemekkel átszőtt mese Az Ezeregyéjszaka meséinek világából. Tragédia, gyilkosság, átok, hűség, árulás és szerelem egy márványpalotában.  Tudj meg többet róla!
A Harag & Hajnal 2. része!

 

GYÜLEKEZŐ ÁRNYAK
V. E. Schwab
Fantasy, YA

Kell az egyik utolsó vérmágus, aki képes utazni a London varázslatos városa által összekapcsolt párhuzamos világok között. Négy hónap telt el azóta, hogy egy rejtélyes obszidián kő a birtokába került, és találkozott Szelina Barddal. Négy hónapja, hogy Fehér London uralkodói, a Dane ikrek elbuktak, és a követ a haldokló Holland testével együtt visszaküldte Fekete Londonba. Tudj meg többet róla!


MAXIM KIADÓ

A Maxim Kiadó Dream Válogatása is igen szép felhozatallal örvendeztet meg minket. A Homok leánya bloggereink egyik kedvenc könyve, amit még angolul olvastak Rebel of the Sands címen. Nektek is érdemes lesz kipróbálni Amani puskaporos sivatagi világát, de az FBI-hoz is csatlakozhattok egy regény erejéig vagy akár romantikus vizekre is evezhettek.

A HOMOK LEÁNYA
Alwyn Hamilton
Fantasy, YA, romantikus

Egy mesterlövész. Egy álmodozó. Egy piszok jó hazudozó. Bár Mirádzsi sivatagjait már az emberek uralják, az elhagyatott, vad területeken még mindig a mitikus lények irányítanak, és az a hír járja, hogy a dzsinnek mágiája sem veszett el. Az emberek számára ez egy könyörtelen hely, pláne ha az illető szegény, árva, vagy nő.
Tudj meg többet róla! 

A NAGY MELÓ
Janet Evanovich, Lee Goldberg
Krimi, romantikus, fikció

Egy elragadó szélhámos, és egy elkötelezett FBI-ügynök, akik az őrületbe kergetik egymást… újra! Az FBI csupán egy dolgot kért, amikor titokban összepárosították a titkos ügynök Kate O’Hare-t Nicolas Foxszal – kapják el a világ legveszélyesebb és legérinthetetlenebb bűnözőit. Most a sor egy globális drogcsempész-birodalom brutális vezetőjén van. Tudj meg többet róla!

VELED TELJES A VILÁG
Jennifer Niven
YA, fikció, romantikus

Libby Strout Amerika legdagibb tinije. Édesanyja hirtelen halála után kezdett el hízni a négy fal között. Most mégis ki kíván merészkedni az emberek közé, suliba járni, hogy kipróbáljon minden, az élet kínálta lehetőséget. Jack Masselinnek van egy titka: nem ismeri fel az arcokat. Igyekszik a menő srác látszatát kelteni, egészen addig, amíg nem találkozik Libby-vel. Tudj meg többet róla!

 


LIBRI

Meghallgatásra találtak imáink és végre érkezik magyarul is a Caraval, méghozzá a gyönyörűséges amerikai borítóval! Ne feledjétek, ez csak egy játék! Ha mégis komolyabban akarjátok venni a dolgot, most kiugorhattok 90 percnyi levegővel az űrbe Katie Khan szereplőivel!

90 PERC
Katie Khan
YA, sci-fi, romantikus

90 perc – mindössze ennyi időre elég oxigénje maradt Maxnek és Carysnek, a két asztronautának, akik egy végzetes aszteroidaütközés következtében kint rekedtek az űrben. A másfél óra alatt hol kétségbeesetten hibáztatják egymást, hol higgadt józansággal próbálják megtalálni a megmenekülés módját. Tudj meg többet róla!

CARAVAL
Stephanie Garber
YA, fantasy, romantikus

Scarlett ​Dragna eddig még egyetlen napot sem töltött távol attól a kicsi szigettől, ahol ő és a húga, Tella, hatalmaskodó, kegyetlen apjuk keze alatt felnövekedtek. A történet azzal indul, hogy az apa házasságra kényszerítené Scarlettet, ami egyszeriben véget vetne a lány hosszú évek óta tartó álmodozásának a messzi szigeten zajló Caravalról, a földkerekség legvarázslatosabb előadásáról, amelynek közönsége szintén a játék résztvevőjévé válhat. Azonban épp ebben az évben végül megérkezik a várva várt meghívó, amiről Scarlett annyit álmodozott.
Tudj meg többet róla!


GABO / CICERÓ

Kellő mennyiségű őszi fantasy adagunkat a Gabo és Ciceró kiadók könyvei is próbálják biztosítani, méghozzá nagy sikerrel. Van aki már olvasta az Üvegmágust és esküszik rá, hogy felülmúlja az elsőt, és van aki a Pullman könyvért epekedik, de az új írókról sem illik megfeledkeznünk!

AZ ÜVEGMÁGUS
Charlie N. Holmberg
YA, fantasy, romantikus

Ceony Twill folytatja papírmágusi tanulmányait, ám tanárával, Emery Thane-nel nem tud olyan könnyen dűlőre jutni, mint a tananyaggal. Amikor ő és Thane macska-egér játékba keverednek egy bosszúszomjas varázslóval, Ceonynak el kell döntenie: hagyja, hogy mások megvédjék, vagy ő próbálja megóvni a szeretteit a fenyegetéstől. Tudj meg többet!

A POR KÖNYVE
Pillip Pullman
YA, fantasy

A tizenegy éves Malcolm Polstead és daimónja, Asta a szüleivel él az Oxford környéki Pisztráng Fogadóban. A Temze folyó túloldalán – amelyen Malcolm gyakran hajózik imádott kenuján, a La Belle Sauvage-on – áll a Goodstow Apátság, az apácák otthona. Malcolm megtudja, hogy az apátságban féltve őriznek egy leány csecsemőt, Lyra Belaquát, akit többen is el akarnak rabolni… Közben a sűrű esőzések miatt az emberek soha nem tapasztalt árvíz közeledtéről beszélnek… Tudj meg többet róla!

PÁRATLANOK
Frank Márton
Middle grade, rejtély 

Szeptember 8-án egy rejtélyes tesztet íratnak a diákokkal szerte a világon. Másnap tizenhárom fiú (köztük a francia Gerard Montes) eltűnik. Gerard és sorstársai egy üres pusztán, végtelen erdők peremvidékén térnek magukhoz.  Tudj meg többet róla!

 


KÖNYVMOLYKÉPZŐ 

A Könyvmolyképző felhozatala ősszel olyan széles, hogy alig tudunk választani! Ilyenkor van az Aranymosásos regények megjelenésének időszaka, de számos egyéb fantasztikus és változatos témájú, korosztályú könyvvel is készülnek.

A KIRÁLYNŐ MÉREGKEVERŐJE
Jeff Wheeler 
YA, fantasy

Egy fiúból férfi lesz – és nagyszerű ember. Severn Argentine király messzi földön hírhedt: trónbitorló, a törvényes örökösök gyilkosa, az árulás kegyetlen megtorlója. Kiskaddon hercege veszélyes játékba kezd, hogy a királyt letaszítsa a trónról… de veszít. Cserébe a király fogságába kell adnia fiát, Owent. Így ha a herceg hűsége ismét megrendülni látszik, azért a fia fizet az életével. Tudj meg többet róla!

UTÓIRAT: MÉG MINDIG SZERETLEK
Jenny Han
YA, romantikus

Lara Jean nem számított rá, hogy valóban beleszeret Peterbe. Ők ketten csak színleltek, aztán hirtelen ez már több lett egyszerű színjátéknál. Most Lara Jean minden eddiginél jobban összezavarodott. Amikor egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, az iránta táplált érzelmei is visszatérnek. Szerethet egy lány egyszerre két fiút? Tudj meg többet róla!

AZ ŐRÜLET HATÁRÁN
Fekete Judit
kortárs, humor

Lili egy menő multinál dolgozik, és talpraesett marketingesként megszokta, hogy minden problémát gyorsan megold. Csakhogy egy nap behívják a tárgyalóba, és bizony, AZT a hírt közlik vele. Munkanélküli lett. Nincs mese, ideje új állás után nézni. Fergeteges rodeó indul a magyar valóságban. Elgondolkozik, legyen-e belőle aloe vera mlm ügynök, vagy elfuserált cukrász. Sofőr. Virágáruslány. Hallgasson-e a volt kollégára, aki felhívja a Nagy Ötlettel? Tudj meg többet róla!


Remélem, sikerült nem egy  olyan könyvet találnotok a listában, ami tetszik. Ha igen, nincs más dolgotok, mint gyorsan megszerezni és bekucorodni a plédek alá, párnák közé és olvasni!

szonja_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s