Extra tartalom · projekt · prológus

Badass YA szereplők

Rengeteg YA szól a világ megmentéséről, és bizony az ilyen regényekben elengedhetetlen, hogy legyen egy hős figura, aki megmenti a világot, megkapja a lányt/srácot és jobb esetben boldogan éldegél tovább.

1, Rose, Vámpírakadéma

Ha a badass lét megtestesítőjét keressük hölgyek között, akkor bizony ő a mi emberünk. Nem elég, hogy kiválóan harcol, meg tudja védeni magát, a nyelve is csípős, kimondja azt, amit gondol és mivel nőből van, nagyon erősek az anyai ösztönei, a szeretteit megvédi és kitart mellettük. Egyetlen aprócska hibája, hogy ha meglát egy bizonyos orosz ipsét, azonnal leszáll agyára  a rózsaszín köd, de ha ettől eltekintünk, akkor egy valódi harcos.

IMG_0194.CR2

2, Karou, Füst és csont leánya

Az, hogy mesterien rajzol, csak a jéghegy csúcsa, hiszen mindemellett bátor, kiáll az igazáért és az elveiért. Bizony, ez a legjobb tulajdonsága a legtöbb YA hölgyhöz képest, hogy vannak elvei. Nem omlik azonnal egy idegen karjába, számára első a családja és a végsőkig elmenne értük, ami egy nemes dolog, tekintve, hogy általánosságban az ifjúsági regények szereplői inkább hagyják el a szüleiket, rokonaikat, mintsem, hogy foggal-körömmel küzdenének értük.

Karou (1)

3, Newt, Az útvesztő

Nehogy már csak lányok szerepeljenek a felsorolásban, úgyhogy badass szereplőnek kell venni a kis Newt-ot Az útvesztő trilógiából. Nem különösebben erős fizikálisan, de mentálisan és szellemileg annál inkább. Rengeteg jó ötlete van, ami segíti a fiúkat a túlélésben, valamint bátor és erős jellem. Hiába nyüzüge kissé, nem egy kigyúrt állat, mégis talán az egyik legbátrabban viselkedik a karakterek közül. A bajtársaiért kiáll és a végletekig hűséges hozzájuk, nem hagyja cserben őket. Igen, Newt-nál jobb barátra szerintem senkinek nincs szüksége.

The-Maze-Runner_2014-31

4, Becky, Végtelen horizont

Legyen bármennyire ügyetlen, csetlő-botló, folyton bajba kerülő ez a leányzó, akkor is badass. Nem csak a szavakkal, hanem a fegyverrel is jól bánik, ráadásul a munkát sem veti meg, igazi kis multifunkciós hölgyecske. Ha ártasz valaki olyannak, akit szeret, akkor olyan lazán lepuffant, hogy pislogni sem lesz időd. Igazán fontos neki a család, a barátok, és természetesen az elvei. Az ügyetlenségtől eltekintve igazán jó példakép lehet bárki számára.

párocska


fanni_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s