ajánló · Extra tartalom · projekt · prológus

Young Adult műfajok

yaprojektkep

A Young Adult igen ritkán jelenik meg önmagában, általában valamilyen műfaj csatlakozik hozzá, olykor nem csak egy, hanem több is. Cikkünkben összeszedtünk a legnépszerűbb műfajokat a YA világából, néhány konkrét példával egyetemben, egy kis összefoglaló jelleggel.

1. Romantikus

Az egyik legnépszerűbb, ha nem A legnépszerűbb műfaj, a tipikus lányregények egész kavalkádja, hiszen közkedvelt téma a szerelem, és hát mi mással lehetne megfogni a fiatal lányokat, ha nem egy kis romantikával? Még akkor is, ha kilépünk a rózsaszín hangulatból, és más műfaj válik dominánssá, a szerelmi szál az esetek nagy többségében így is központi helyet foglal el.

Cikk

2. Fantasy

A másik műfaj, ami nagy népszerűségnek örvend az a fantasy, szinte minden második YA könyv, ezzel „keveredik”, és azt hiszem az írók jól döntöttek, hiszen azt látjuk, hogy számos ilyen alkotás toplistás lett.

Cikk4

3. Disztópia

Hasonlóan a Fantasyhoz, ebből is nagyon jó, és sikeres könyvek születtek, amiket szívesen olvasunk. Egy kis társadalomkritika, egy kis szerelem, egy kis akció. Ki tudna ellenállni?

Cikk2

4. Horror

Ebből a kategóriából lényegesen kevesebbel találkozunk, de azért fellelhetőek. Ugyan személy szerint az ide tartozó könyvek közül egyet sem olvastam, de annyi bizonyos, hogy a műfaj rajongói nem maradnak olvasnivaló nélkül.

Cikk3


Köszönjük, hogy velünk tartotok, további cikkeinket, értékeléseinket megtaláljátok a Facebook oldalunkon is! Ti milyen young adult irodalmat olvastok a legszívesebben?

timi_bio_2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s