Extra tartalom · projekt

Mágikus képességek, amik jól jönnének a könyvmolyoknak

Egy jó fantasztikus/mágikus könyv elolvasása közben rendszeresen felmerül benned, hogy mely képességeket fogadnád el a való életben is? Ha lenne egy webshopunk, mi most őket ajánlanánk neked:

1.Memóriamódosítás

Gyakran előfordul, hogy egy sorozat korábbi részét hónapokkal, netalán évekkel ezelőtt olvastad, ami miatt nem emlékszel minden fontos részletre? A memóriaszabályozó-képességgel mindez már a múlté! Előfordult már veled, hogy azt kívántad, bárcsak még egyszer először olvashatnál egy könyvet? Töröld ki minden emlékedet a kedvenc történeteidről és olvasd őket újra legelőször!

2.Láthatatlanság

Sokszor szeretnénk láthatatlanná válni: ha valami kínos történt, ha sokszor megzavarnak olvasás közben, de még akkor is, amikor a tanár készül felszólítani. Nem éppen a legjobb darabjaidat vetted fel vagy elfeküdted a hajad? Semmi probléma, válj láthatatlanná! Bizonyos alkalmakkor pedig újabb lehetőségeket kapsz arra, hogy bárkit megviccelj (gondolj csak április elsejére vagy Halloweenre).

3.Gyors gyógyulási képesség

A világ legnagyobb szerencsétlenjének érzed magad? Mindenhova beütöd a lábadat/könyöködet/fejedet, hogy aztán kék-zöld foltokkal viríts hetekig? Elbotlasz a saját lábadban vagy gyakran felesel a lépcsőn? Egy szimpla sajtreszelésből, zöldségaprításból, könyvlapozásból is te jössz ki vesztesen? Akkor ez a képesség gyógyerejű választás lenne!

4.Hosszú élet

Egy igazi kalandor vagy aki látni szeretné a világot és bejárni mindent? Átélni a létező legtöbb dolgot, miközben otthon is lennél és lustálkodnál egy kicsit? Ha a válasz nem, hát az sem baj, elég mindössze könyvmolynak lenned és máris nagyobb szükségét érzed pár plusz év(tized)nek. Az egyre növő várólista lecsökkenése képtelenségnek bizonyul egy halandó számára. Azonban a hosszú élet képességével tovább élhetnél, mint egy átlagember. Használd bölcsen az időd!

5.Többnyelvűség

Képzeld el, hogy képes vagy bármilyen nyelv megértésére és megformálására. Ami egyrészt azért életmentő, hiszen elmondhatod a kutyádnak, hogy szereted, és ne aggódjon, mert amikor reggel elmész iskolába/dolgozni, akkor nem arra készülsz, hogy őt elhagyd. Másrészt nem kell várnod arra, hogy a kedvenc könyvsorozatod következő részét kiadják magyarul, hiszen megértenéd az eredeti nyelvén is. Sosem fenyegetne annak a veszélye, hogy elkaszálják a kedvenc történeteidet!

+1 Alakváltás

Miért lenne praktikus? Lehetsz bárki és bármi! Az állatok nyújtotta lehetőségek gyakorlatilag végtelenek: képessé válhatsz a repülésre, gyors futásra, úszásra. Többé nem kell a tömegközlekedéssel vesződnöd, elég lenne mindössze madártávlatból végignézni a rohanó emberek kavalkádját. Az sem elhanyagolható tény, hogy bármikor átalakulhatsz az egyik tanároddá, barátoddá, ami újabb ajtókat nyit meg előtted. Azért csak ésszel!

Ti milyen képességet vásárolnátok magatoknak?

lorelei_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s