Extra tartalom · Percy Jackson · ProCsata · projekt

ProCsata különkiadás – Middle Grade hősök

A legutóbbi Parázs varázs tematikus hetünkön kicsit megújítottuk a ProCsatát és tartottunk egy mágikus viadalt. Jószokásunkat megtartva ezúttal middle grade könyvek szereplőit ugrasztottuk egymásnak. Ehhez kicsit megvariáltuk a ProCsata eredeti formátumát, a külföldi vloggerek között egy időben futótűzként terjedő Rip it or Ship it book tag volt segítségünkre, ennek az alapötletét használtuk fel. Először összegyűjtöttünk egy rakat jól ismert könyvszereplőt, majd a nevüket felírtuk cetlikre, és ezeket egy kalapba söpörtük. Majd elkezdtünk “angyalkázni.” Párosával kihúztuk őket, és bloggereink foggal-körömmel harcoltak a posztban, hogy mindenképp a kedvencük kerüljön ki győztesen a küzdelemből. Lássuk, ki a jobb!

Welcome-to-the-Hunger-Games-the-hunger-games-38556395-500-200

1.húzás: Sophie (Jók és rosszak iskolája) vs. Lyra (Arany iránytű)

RavenS: höhöhö. Lyra Sophie aranyló hajzuhatagánál fogva rángatná végig a sárban, és még csak ki se melegedne.

Fancsali: Sajnos arról fogalmam sincs, hogy Lyra kicsoda, de Sophie egy életképtelen leányzó, akit nem túl nehéz legyőzni, úgyhogy én Lyra mellett teszem le a voksom még így, ismeretlenül is.

Zsebi: Hahh! Lyra mellett esélye sincs Sophienak, aki már akkor elbőgné magát, ha letörne a körme.

Netra: Kérdésnek helye sincs, abszolút Lyra a number one befutó. Ha már csak a sminkpalettáját is eltöri Sophie-nak, akkor is megsemmisítő csapást mért rá…

Cersei: Hah, fogalmam sincs kik ezek, de ha látatlanban kellene fogadnom, akkor megkérdezném, melyiknek van testvére az ellenkező nemből. 😀

RavenS: Lyrának van daimónja. Az ér?

Zsebi: LOL. Nálam ér.

2.húzás: Alice (Alice Csodaországban) vs. Jasper (Magisztérium)

Zsebi: Jasperben több van, mint ami elsőre látszik. Hiába mutatja nyafogós, elkényeztetett kisfiúnak magát, mégis életképesebb karakter, mint Alice. Ráadásul Jaspernek ott az az előnye, hogy a barátai között egy káosz mágus és egy káosz farkas is található.

Cersei: Jaj, már elnézést, de Alice abszolút életképtelen volt, mindent a szájába adtak az egész történet alatt. Önálló döntésnek abszolút híján volt, és folytonos plázavetyengéseknek köszönhetően Jasper már a puszta megjelenésével is kiütné a képzeletbeli ringből.

Fancsali: Utálom Alice-t. Egy szerencsétlen, akinek végig mondták, hogy mit kell tenni és hiába nagyon aranyos és kislányos meg elbűvölő, de nem hiszem, hogy lenne egy fikarcnyi esélye is. No meg az a “képessége”, hogy egyszer összemegy, egyszer meg megnő.  Kétlem, hogy ez hatásos lenne egy párbajban.

Cersei: Magam sem írhattam volna szebben, kedves Fancsali, utálom Alice-t.

Zsebi: Egyetértek! Jasper pluszba még varázsolni is tud! Ha tökélyre fejleszti tudását, akár még megállíthatalan is lehet és simán képes lesz ő is összemenni meg megnőni. Pápá, Alice!

RavenS: fogalmam sincs, ki az a Jasper, de szerintem Alice nem annyira gáz, mint drága bloggerina társaim feltüntetik. Csak kimászott abból az egész szívkirálynős katyvaszból is valahogy, szerintem nem kéne feltétlenül lebecsülni. Ráadásul neki is elég király barátai vannak! Ledug egy flamingót Jasper torkán, aztán még az ötórai teát is eléri kalaposékkal.

Cersei: Pedig a Szívkirálynő nagyon tudta a dolgát. “Üssétek le a fejét!” Le kellett volna. Szerintem mindenképp elgondolkodtatóbb megoldás, mint hagyni “nyerni” egy ilyen karaktert.

queenofhearts

Netra: Shame on me, olvastam a Vaspróbát, de nagyon nem akar beugrani, ki is volt Jasper… De hát, ha Alice az ellenfele, akkor bárki is legyen ő, elég csak annyit mondania a lánynak, idd meg szépen ezt a mérget, és máris K.O. a csaj.

Zsebi: Hogy nem lehet emlékezni Jasperre? :O

Netra: könnyen. 😉

Cersei: Személyes kedvencem, Netra! Megsértettél, megyek iszok egy kis bort. (Azt terhesen is lehet, nem?)

dishonor-on-your-cow-gif-3

RavenS: vagy csak üsd le a fejét? Ha már Alice és a szívkirálynő. 😀

Zsebi: Én inkább  csak annyit mondok, hogy Obliviate!

RavenS: Az nem Harry Potter? xD

Zsebi: Nem tudom a Magisztérium világában van-e rá varázsige (shame on me), ezért maradok a jól bevált HP-nél.

3.húzás: Agatha (Jók és rosszak iskolája) vs. Hermione (HP)

Netra: Jaj, jaj, nehéz kérdés… Miért pont két kedvenc szereplőmet kellett összeereszteni?! Szívem szakad bele, de ha mégis választanom kéne, akkor Hermionéra voksolnék. Elvégre, azért neki mégiscsak sikerült megmentenie egy egész világot.. Bár, ha úgy nézzük, technikailag Agatha is pont ezt tette… De Agathának nincs olyan menő varázspálcája, mint Hermionénak. Punktum.

Cersei: Ilyen ez a véletlen, meg a könyvipar. Ugye, hogy csak lehet dönteni! 😀

Fancsali: Hermione kedves, mehetsz a levesbe. Agathát imádtam, a kis gyufapöckölő, piromán hajlamaival csak felgyújtja a kócos fruska haját és három másodperc alatt leég. Talán csak az elfogultság beszél belőlem, hiszen Hermione sem tartozik a kedvenceim közé, Agatha viszont annál inkább.

RavenS: én bírom Agathát, de ziher, hogy Hermione tökpitét csinálna belőle egy szempillantás alatt. Mégiscsak a legokosabb boszorkányról beszélünk, ráadásul Harry oldalán szerzett némi tapasztalatot az életveszélyes kalandok túlélésében.

Cersei: Hermione túl okos egy ilyen harchoz. Agatha, ideje lenne elgondolkodnod, hogy jó emberrel kezdtél-e.

Zsebi: Hermione ellen esélye sincs Agathának. Egy szóval elintézné kedvenc jóságosunkat, ebben biztos vagyok. Capitulatus!

hermione4.húzás: Sage (Hamis herceg) vs. Percy (Villámtolvaj)

Zsebi: Nem hiszem, el, hogy ha RavenS-re bízzuk a nevek kihúzását, én minden alkalommal megjárom. Az előző mágusos csatában ott volt a Kell-Rhys páros, most meg Sage és Percy?
Egyértelmű, hogy Percy nyerne, hiába okos és ravasz Sage, Hínáragy mellett esélye sincs. Bár azért egy párbajt megnéznék kettejük között

Cersei: Na, az van my little darling, Percy, hogy Sage akkora egy minden hájjal megkent rohadék, hogy nem tudok rád szavazni. Bocs, ez van!

Zsebi: Ez mind annak köszönhető, hogy még nem olvastad végig a Percy Jackson sorozatot! Menjél csak szépen olvasni! Mondom ezt úgy, mint aki mindkét szereplőt imádja.

RavenS: Muhaha. Bocsánat, én már a kaparós sorsjeggyel is szerencsétlen vagyok. Az a helyzet, hogy Sage-hez még nem volt szerencsém, de tekintve, hogy Percy mennyi mindent megúszott élve, és milyen barátai vannak, nehezen tudom elképzelni, hogy valakivel szemben nem ő kerülne ki győztesen. Hajrá Félvér-tábor!

Zsebi: Te is menj olvasni!

readthebook

Fancsali: Megint olyan kényes helyzet áll fenn, hogy a párbajnak csak az egyik résztvevőjét ismerem, Percy-t, de… sosem kedveltem túlzottan a srácot, viszont azt be kell látnom, hogy egy erős karakter, akinek megvannak a képességei, mert ugye Poszeidón fiacskája. Tehát sanszos, hogy lazán vízbe tudná fullasztani a Sage nevezetű alakot. Ha a lótuszevők elől meg tudott lépni, akkor szerintem nincs olyan helyzet, amiből ne verekedné ki magát.

Cersei: Akkor szavazz a másikra, ha csak az egyiket ismered. Jó taktika, biztosan nem ér meglepetés! 😀

Netra: Sage egy fél szempillantás alatt úgy átejtené Percy-t, hogy a srácnak meggyőződése lenne, őt igazából Mary-nek hívják, és Mongóliában lakik.

lukegif

Zsebi: Percy pedig rájönne, hogy átejtette és kimászna a galibából. Mint mindig. Az istenek az ő oldalán állnak.

Netra: Hogy utána egy újabba kerüljön…

Cersei: Mire Percy erre rájönne, addigra Sage már 3 lépéssel előtte járna. Minimum.

Zsebi: Azt áruljátok nekem el, hogy Sage hogyan úszná meg a vízbe fulladást? Szerintem sehogy :3

Netra: Honnan tudod, hogy nem tud úszni?

Zsebi: Lol, egy hektoliter vízben is tudna úszni?

Fancsali: Azért ha tíz hektoliter vizet kap a feje fölé, akkor kétlem, hogy egy sima úszás megmentené.

RavenS: Netra, Percy Poszeidón fia. Irreleváns, Sage tud-e úszni. Víz éri, megmurdál. Mint a H2O, csak ez véresebb.

Netra: Feladom XD nekem a vízbe fulladás egyenlő az úszni nem tudással :p

Zsebi: Ha tud úszni, akkor sem tud mit kezdeni magával, ha a képébe ömlik egy vízáradat. Mint a filmekben, amikor összeomlik a víztorony, úgy képzeld el a sztorit.

Cersei: Kérdésre kérdéssel: Khm, honnan szeded, hogy eljutnának a vízig, hogy a fulladást ne is említsem?

Zsebi: Percy maga a víz. Nem kell eljutnia a vízig, elég, ha van a közelben.

Cersei: Sage pedig maga a fortély. Minden és mindenki eszén túl lehet járni a szellemi terméknek nevezett gondolati taktikával, fizikai erőfeszítések nélkül. Ha pedig nincs a közelben water, akkor elkezd futni, hogy az izzadságát használja fel? Remélem, nem akkor folyik el a magzatvizem, mikor találkozunk…

RavenS: hát csak az van, hogy Percynek ott van Annabeth. Athéné lányának haláltutibiztosan nem járna túl az eszén. Na és ez a Sage ölt már titánt? Hmm? Nem hiszem.

mic-drop-gif-7

Zsebi: Pontosan! Észlány és Hínáragyú együtt verhetetlen. Amúgy meg, elég, ha Apolló Percyék segítségére siet. Egy- két megszokott Apollós haiku és Sage inkább a kardjába dől.

5.húzás: Ron (HP) vs. Tedros (Jók és rosszak iskolája)

RavenS: csinálhatunk olyan különleges fordulót, ahol kinyírjuk mindkettőt? Én szeretném. xD

Cersei: Na, Ted, megvan, hogyan rohanj a veszTED-be! Ron, kapd el, de lehetőleg ne a második részes pálcád használd!

Zsebi: Támogatom az ötletet, RavenS! Egyik nyomorékabb, mint a másik. De ha választanom kéne, akkor talán Ron élné túl, mert ő valószínűleg nem csábulna el a saját tükörképe láttán. Bár, ha pókok is vannak a történetben, akkor visítva rohanna világgá.

Netra: Na, szépen vagyunk… Haszontalan férfinép, sorakozó! Sikerült kiválasztani a két legszerencsétlenebb szereplőt a felhozatalból. Mindenesetre én Ronra szavazok, Harry úgyis megjelenik fél percen belül, hogy megmentse a napot, na meg persze a vöröske életét.

lower-your-expectations

Zsebi: Hibáztathatjuk a szerencsés kezű probloggerünket! 😀

Fancsali: Nehéz kör… egyik sem jobb a másiknál. Mindketten szerencsétlen töltelékkarakterek, de ha muszáj választani, akkor Ron. Ron legalább tud varázsolni. Tedros meg… egy egoista barom. Halál reá!

6.húzás: Draco Malfoy (HP) vs. Clarisse (Percy Jackson)

gahaha - insane croc from princess and the frog

RavenS: hát, én nagyon röhögök. Nem tudom, ki nyerne, vagy mi történne, de egy biztos: LÁTNI AKAROM!

Zsebi: Végem van. Kérek egy crossovert, most azonnal!

Netra: Na ezt szívesen megnézném, biztos epic szócsatára lehetne számítani kettejük között. Eléggé kiegyenlített a mezőny, de én Dracora szavazok, mert imádom a selymes platinaszőke haját. 😛

dracolol

Zsebi: Én nem tudom eldönteni, hogy ki nyerne, de komolyan.

Cersei: Legyen Draco. Öhm, hogy miért? Ez egy költői kérdés volt. Szóval, az van, hogy rágondoltam a fejére, és egyből Spike jutott eszembe a Buffyból, még a másik név felidézése közben nem asszociáltam senkire.

Zsebi: Azért, mert még nem ismered. Szóval mikor is kezded el olvasni? 😀

RavenS: valahogy így nézne ki a dolog:
Clarisse: TE KÉKVÉRŰ FÉREG AZT HISZED FELÉRSZ EGY ISTEN GYEREKÉHEZ?
Draco:  ARANYVÉRŰ, te tudatlan mugli! ARANYVÉRŰ! Apám hallani fog erről! Különben is. Nekem jobb a hajam.

dracodisgusted

Fancsali: Ehh… két kedvencemről van szó, de azért Draco közelebb áll a szívemhez. Talán mert a Harry Potter szériát korábban olvastam. Draco mégiscsak egy varázsló, ráadásul nem is akármilyen. Lehet, hogy kicsit egocentrikus is, de legalább a haja mindig tökéletesen hátrasimul.

Cersei: Almásderes Fancsali, tényleg nem akármilyen, hanem almásderes varázs ló!

stepasidebithes-maximus

Fancsali: Nem lehetne pej? Az jobban illene a személyiségéhez.

Cersei: Szerintem hagyjuk a lovakat, még a végén nem harapná meg a hipogriff.

Zsebi: Szerintem maradjunk a vadászgörénynél 😀

Cersei: Mert az elkapja a patkányt! Gyerünk Draco, csípd el ezt a Clarisse-t!

Zsebi: Görényként azért lehet, hogy felnyársalná őt Clarisse…

clarisse

Cersei: Szerintem is 50% esély van rá.

Zsebi: Jó. Legyen döntetlen?

Fancsali: Oh, Jesus! Akaratlanul is elképzeltem, ahogy Clarisse nyársra húzza a görény Dracot és tűzön kicsit befűszerezve megsüti. O.O

Zsebi: Jaj. Így lesz a middle grade regényekből horror történet.

7.húzás: Harceb (Magisztérium) vs. Dion (Chloé, a titokzatos)

Zsebi: Nem tudom, hogy ki az a Dion, de Harceb darabokra tépné. Főleg, ha Callumot kellene védelmeznie.

RavenS: én meg nem tudom, ki az a Harceb, de ha Dion épp a kis robotkájában csücsül, max a hajtóművét tudja felszentelni a kutya.

Cersei: Harcebre szavazok. Okos kutya, vérengző fenevad (ezért mondjuk mint Sansa farkasát levágattam volna…), és egyetlen mozdulattal elintézné ezt a Diont. A káoszt lehet, hogy kihagytam?

Fancsali: Ha Dion a robotjával harcolhatna, akkor szerintem lazán nyerne, kivéve, ha időközben lemerül az aksija, mert akkor elég nagy gáz van. Viszont, ha csupaszon kéne az állatka elé állnia, akkor bizony nasi lenne.

Netra: Nos… töredelmesen bevallom, a Chloét nem olvastam, Harceb meg fogalmam sincs, kicsoda. De a nevéből kiindulva nem sok esélyt adok ennek a Dion nevezetű egyénnek.

Zsebi: Pedig Harceb benne van az első Magisztérium kötetben. Biztos, hogy végigolvastad, Netra? xD

gyanussss

Netra: Tuti XD De már vagy 60 millió évvel ezelőtt volt ez.

Cersei: Zsebi, Netra nagyon erősen próbálja elhitetni velünk, hogy elolvasta a Vaspróbát. Szerintem nagyon gyenge érvei vannak. Nem emlékezni a legcukibb dögre a Magiból? Jól van, nem ömlengek itt, még a végén azt hiszik, van szívem.

Zsebi: Egyetértek. Pont a legkirályabb káosz farkasra nem emlékezni. Ejj-ejj, Netra! 😦

Netra: Szégyen, tudom, megyek és elásom magam… 😦 De amúgy nem csak ő, a homokozós jeleneten kívül szinte minden kiesett a sztoriból, meg az, hogy maguktól mentek a csónakok…

Cersei: Adjak ásót? (Jaj, majdnem megkérdeztem, milyen homokozó, de aztán rájöttem, hogy én elolvastam.)

Netra: Elfogadnám, köszi. A miénk mamánál maradt 😛


Nos, ennyi lett volna a ProCsata Middle Grade kiadása. Reméljük, tetszett, és ti is legalább olyan jól szórakoztatok olvasás közben, mint mi az írása közben.

banner8

Vagy mégsem? 😉

cersei_biozsebi_biopetra_biobizbasz_biofanni_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s