Extra tartalom · projekt · prológus

Nyomozópárosok

Sophie Hannah

Projekthetünk fő témája a bűnesetek, bűntények, és mint tudjuk szükség van olyan emberekre, akik megoldják ezeket az eseteket. Ebben a kis cikkben összegyűjtöttünk néhány párost, akik fáradhatatlanul dolgoznak, azért, hogy a végén a bűnös elnyerje méltó büntetését.

sherlock watson main

Sherlock és Watson
Nyomozópáros cikkünk nem is kezdődhetne másokkal, csak velük, hisz világszerte ismertek, és nemigen van olyan a világon, aki innen – onnan ne hallott volna róluk. Számtalan alkotás készült az eredeti történet alapján. Filmek, sorozatok, amik nagy népszerűségnek örvendenek. Ugyan vannak kisebb, olykor nagyobb változtatások, de a cselekmény alapja, a nyomozás mindenhol központi szerepet kap.

covers_270442
Booker Gatto és Seth Prescott
A történetben inkább a romantika dominál, de nem annyira, hogy a két nyomozót teljesen elnyomja. Kettőjük kapcsolata szinte már testvéri, együtt vetik bele magukat a nyomozásba, és közösen harcolnak azért, hogy elkapják a rosszfiúkat. A nehéz pillanatokban sem felejtik el, hogy milyen tisztséget töltenek be, és bármennyire megviseli őket, akkor is a törvény, és a tanultak által előírt módon cselekednek.

 

covers_437821Sir Maurice Newbury és Miss Veronica Hobbes
Vissza a múltba. Ez a történet Londonban játszódik 1901-ben, ami már önmagában ad egy hangulatot. Nyomozóink a fentiektől eltérően már egy nő és egy férfi, ők ketten arra teszik fel az életüket, hogy a városban zajló rejtélyt megoldják. Ahogy a fülszöveg is írja: „Sir Maurice Newbury, az elismert antropológus, valamint tűzről pattant asszisztense, Miss Veronica Hobbes okkult és nagyon is evilági módszereket egyszerre hasznosítva szállnak szembe a ködbe burkolózó Londonban felbukkanó rejtélyekkel.”

 

covers_297019Cormoran és Robin
A Kakukkszó J. K. Rowling Robert Galbraith írói álnéven írt nagysikerű első bűnügyi regénye. Gondolom mindenkinek ismerős az előbb említett írónő, hiszen a Harry Potter sorozatával emberek millióival szeretette meg az olvasást, és mindenki epekedve várja a levelét, hogy felvették a Roxfortba. Na de most itt nem ez a lényeg, hanem Cormoran és Robin, a könyv két főszereplője, akik egy modell (ön)gyilkosságának ügyével foglalkoznak. A modell előéletét figyelembe véve mindenki úgy gondolja, hogy saját akaratából vetett véget életének, ám fogadott bátyja ezt nem hiszi el, és itt jön képbe a párosunk, akik mindent megtesznek, hogy kiderüljön az igazság.

covers_48716Csupati őrmester és Kántor
Utolsó párosunk Csupati őrmester és az ő hű társa Kántor a rendőrkutya. A történetben kettőjük kalandjait olvashatjuk, valamint készült egy pár részes sorozat is, amit bátran ajánlok mindenki figyelmébe. Ugyan nem egy mai darab, sőt még a szüleim sem születtek meg, amikor megjelent a könyv, ettől függetlenül szerintem egy nagyon érdekes, és szórakoztató párosról van szó. És persze ezt nem a kutyaimádatom mondatja velem, véletlenül sem. 😀

 

 

Ha ismertek olyan nyomozópárosokat, akiket szívesen megismertetnétek velünk, ne habozzatok. Írjatok kommentet, vagy keressetek meg minket a Facebook oldalunkon!

timi_bio_2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s