booktag · Extra tartalom · lények · projekt · prológus · romantikus · szerelem · történelmi vonatkozás · YA

Book Tag – Magyarosan pirítva!

Álmodtunk egy nagyot, ennek ellenére ragaszkodunk a hagyományainkhoz. Ilyen még nem volt! A következő Book Tagunkban a megnyilatkozóink csak magyar könyvekből válogathattak. Piros-fehér-zöld, Tokaji, 4-es metró… Kérem szépen, van itt minden, tessék csemegézni!

Nyugodtan vigyétek el, ha megtetszik, kérlek tüntessétek fel a forrást!

Piros-Fehér-Zöld: Egy könyv, amelyről a világ minden szegletében tudják, hogy magyar:

Zsebi: Az ember tragédiája. Azt hiszem nem kell magyarázni, hogy miért. Imádom.

Mancs: Szerintem ez Gárdonyi Gézától az Egri csillagok. Habár – szégyenletes módon – nem olvastam végig, azt tudom, hogy nagyon sok nyelvre lefordították, így biztos vagyok benne, hogy a világ elég sok szegletében ismerik.

Cersei: Én Kertész Imre Sorstalanság című művét mondanám, szerintem a mai napig igazán felkapott, 2005-ben film is készült belőle, amely bezsebelt néhány díjat.

Netra: Szabó Magda: Az ajtó – Hihetetlen, hány nyelvre fordították már le, igazán el kéne már nekem is olvasnom, ha a külföldiek ennyire szeretik.

Fanni: Magyar néprajzi lexikon? Rá van írva, szóval aki ránéz, annak elég nyilvánvaló, hogy melyik nemzethez tartozik.

Tejföl: Egy könyv, amiből valami hiányzott:

Zsebi: Bessenyei Gábor: A jövő harcosai. Unatkoztam olvasás közben és az élet értelmén merengtem.

Mancs: Amikor az Iskola a határont kellett olvasnom az egyik vizsgámra, könyvtárból kölcsönöztem ki. Nagyjából a közepénél jártam, amikor baromira összezavarodott az egész történet. Percekig nézegettem, mire rájöttem, hogy körülbelül 20 oldal hiányzik a kötetből.

RavenS: Mikszáth Kálmán: Beszterce ostromából az értelem, de hát ez lenne a lényege, vagy mi.

Luca: Kemese Fanni: Napszemű Pippa Ken – egyik legrosszabb magyar mű, amit valaha is olvastam és úgy őszintén nem tudnám megmondani, hogy mi hiányzott belőle. Kicsit minden.

Babgulyás: Könyv, amelyet oly sokáig emlegettünk:

Noémi: Rácz- Stefán Tibor túl szép című regénye jutott elsőként eszembe, hiszen a Prológussal korábban egy egész héten át a regényről írtunk, és a közös munka élménye azóta is megmaradt.

RavenS: A Fogadj el és a Túl szép, mert túl sok velük a jó szóvicc. Szinte már túl szép. Ha!

Netra: Moskát Anita: Horgonyhely – Annyiszor hallottam már a Prológuson belül, hogy erről a könyvről van szó, hogy konkrétan bowling-golyó méretű lyukat fúrt az oldalamba a kíváncsiság, vajon tényleg annyira jó-e mint a többiek mondják? Vészes határidőn belül el kell olvasnom, az egyszer biztos.

Lorelei: Számomra Csendes Nóra Zápor utca című könyve merült fel rengetegszer a Prológus kapcsán, nem is hiába Cersei miatt. Bárhova fordultam, mindenhol Záport utcát láttam, szóval szinte könyörgött azért, hogy elolvassam.

Töltött káposzta: Egy könyv, amelynek a borítója tetszett meg igazán:

Timi: Róbert Katalin: Szelídíts meg! Egyszerűen fenomenális.

Zhatria: Varró Dánieltől a Mi lett hova?, ok ez egy verses kötet, de ahhww az a borító. Messziről egy ülő alak. De közelről sokkal több. Imádom.

Luca: Helena Silence: Enigma – Egyszerű, de mégis nagyszerű hatást kelt élőben.

Lorelei: Jaj ne, csak ezt a kérdést ne! Melyik kezembe harapjak? Imádom a Leányrablás Budapesten és bármeny On Sai vagy J.Goldenlane könyv borítóját. Ennél szűkebb választ nem vagyok hajlandó adni.

Rubik-kocka: Sokszínű, de mégsem könnyed olvasmány

Timi: Egri csillagok. Mindent rá lehet fogni, de azt nem hogy könnyed olvasmány lenne, ezt a 632 oldal is bizonyítja.

Mancs: Böszörményi Gyula Mindörökké várni című novelláskötetét sorolom ide. Éppen azért sokszínű, mert nem egy történet van benne, hanem több rövid novella, viszont nekem elég nagy odafigyelést igényelt, hogy ne veszítsem el a fonalat olvasás közben.

Lorelei: Helena Silence Ezüsthídja. Az első rész még kis könnyed történet volt, ám a második már komoly témákat feszeget és az érzékeny lelkűeknek pedig pláne nem könnyű olvasmány.

Tokaji aszú: Egy könyv, amelyet legszívesebben elfelejtenél:

Zsebi: Marosi Katalin: Tedd bosszúja és Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn. Egyiken jobban szenvedtem, mint a másikon.

RavenS: Kincskereső kisködmön, gyerekkorom egyik nagy traumája.

4-es metró – Egy könyv, amelyet már időtlen idők óta vársz, de még mindig nincs kész!:

Cersei: Nem hittem volna, hogy eljön ez a pillanat, de már érzem, hogy milyen kálváriákat kell átélniük a bloggertársaimnak, amikor azzal szembesülnek, hogy csak nem jön a beígért On Sai kötet! Igaz, hogy amire én várok, azt Varga Bea néven fogja publikálni, de már reszketek a következőért: A siker tintája – Kalandos lépések az írói karrier útján. Mielőbb, pls!

Noémi: A Pippa Kenn trilógia harmadik része a mai napig nem jelent meg, pedig az első rész még 2014-ben nyerte el a szívemet. Sokáig halasztottam a második rész elolvasását, addig azonban nem sikerült, hogy a harmadik rész megjelenjen és félek, mire oda kerülünk, már nem fogok emlékezni a cselekményszálra.

Zhatria: ARRGHh, ON SAI: ARTHUR hol a fenében vagy?? Most már tényleg jön az a kövezés. -_-

RavenS: A Calderon folytatása!!!


(Apró zárójeles megjegyzés: Néhányan kissé félreértelmezték a feladatot, így pár kérdésnél megtörtént, hogy V. E. Schwab például magyar lett!)


cersei_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s