Érdekességek · Extra tartalom · projekt · prológus

Leghíresebb cirkuszok a világon

“Kenyeret és cirkuszt!” – tartja a mondás. Napjainkra eléggé megváltoztak a cirkuszok és azok előadásaik, de az emberek még mindig lelkesen és érdeklődve keresik fel őket a szórakozás kedvéért. A hazai Magyar Nemzeti Cirkusz előadásai is színvonalasak és látványosak, de a világban számos olyan cirkusz van, ami mondhatni lazán übereli azt. A továbbiakban ezekről olvashattok.

Cirque du Soleil

Cirque d’Hiver

A három kőcirkusz egyike, azaz van állandó székhelye, épülete. A székhely a világ legrégebbi fennmaradt cirkusz épületében kapott helyet. Elődje a Cirque Napóleon az 1850-es években nyílt és nevét természetesen Napóleonról kapta, mivel a francia császár maga is szerette a lovakat. A cirkusznak állandó helye ugyan van, de állandó társulata nincs, minden éven külföldi vendégfellépők adják elő a műsorokat.

12-BRAVO-2015-2016-CIRQUE-D-HIVER-BOUGLIONE-PHOTO-ALEXIS-JEHL.jpg

Roncalli Cirkusz

Németország legnagyobb utazócirkusza, mely néha még Ausztriában, sőt, esetenként Hollandiában is fellép. Szintén nincs állandó társulata, külföldi vendégművészek adnak elő. Érdekessége, hogy ez volt az első cirkusz, mely a volt Szovjetunióban is felléphetett. Mivel az igazgató a vonatos utazást részesíti előnyben, több, mint 80 szerelvényből álló vonattal utaznak, melynek hossza 700 méter körül van. A cirkuszban többször is felléptek magyar előadók, például Richter Flórián és felesége és a Trio Laruss.

9402492679_18251baaf9_b


fanni_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s