Borítómánia · Extra tartalom · projekt

Borítómánia – Philip Pullman edition

A frissen megjelent Por könyve nagy sajnálatunkra nem kapott sok különféle borítót azokban az országokban, ahol kiadták. Általában az angol és amerikai külsőt használták fel, de azért akad néhány kivétel, például Magyarország. Az itthoni borítón megtartották a színvilágot, ezt a vonalas, rajzos stílust és a csónakot, mint motívumot is. Az első képen egy különleges kiadás látható, és hát egyszerű, de gyönyörű, meg persze az ára is igen borsos. A fekete temetői hangulatot a svédeknek sikerült összehozniuk, ha memóriám nem csal, és a zöldes változat pedig a németek munkáját dicséri. Szerintem az kimondottan aranyos és szép meseszerű borító lett.

Pullmannak ezen kívül, azonban akad régebben kiadott könyve is, méghozzá Az Úr Sötét Anyagai trilógia. A Por könyve és a trilógia közötti kapcsolat a borítókból szerintem nem lenne nyilvánvaló. Ha megnézitek a fenti verziókat és a lentieket, szerintem egyiket sem sikerült legalább kicsit hasonlóvá tenni a trilógia köteteihez. Na, de nézzük a kedvenc kiadásaimat!

Gondolom egyértelmű, hogy ez is egy méregdrága díszdobozos csoda. Kell ennél többet mondanom, vagy elmehetek sírni a sarokba, hogy nem tudom megvenni őket azonnal?

Ők kerültek a dobogó második fokára, hiszen kreatívak, egyszerűek, szépek. Az egyszerűség ellenére látszik a megrajzolásba fektetett rengeteg munka, a sok apró részlet, és a színeket is szuper ötletnek tartom.

Íme a bronzérmes, mégpedig egy igen friss kiadás.Tetszenek a színek, a minimalizmus, de kevés díszítettség sem tett rosszat a képnek, illetve a fehér figurák és szöveg az, ami különösen jól áll ennek a könyvnek.

A színek alapján került volna a harmadik helyre, de középen az a kis címtábla jobban emlékeztet az inka kincseket kereső emberekről forgatott bugyuta akciófilmekre, mint Az Úr Sötét Anyagai trilógiára. Illetve a fehér rajzokból is egy asztrológiai, csillagképes, a pokol 7 bugyrának valamelyikében játszódó történetre asszociálnék először.

Hogy ne maradjatok néhány rémség nélkül sem, ömlesztve ideteszek párat. Szörnyülködni szabad, és ajánlott. Az én kommentárom is rövid lesz : JAJJ!

Ráadás +2, amik nem a szörnyű kategória, csak az eddig megalkotott kis kategóriáimba nem fértek bele, de kár lenne kihagyni őket:
Voilá!

Remélem tetszett a bejegyzés és találtatok olyan borítót, ami tetszik és, ami nem, olyat ami rémes és olyat, ami szép. Ti melyiket látnátok legszívesebben a saját példányotokon?

szonja_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s