Extra tartalom · projekt · prológus

Mesék VS valóság, avagy amiben a mesék hazudnak neked

A mesék csupa jót és szépet ígérnek a gyerekeknek. Egy nap majd jön a szőke herceg a fehér Audijával (mert a paci már nem igazán aktuális) és elviszi a hercegnőt egy villába, ahol boldogan élnek, míg meg nem halnak. Aztán jön az élet és pofon vágja ezeket a gyerekeket, mert sajnos, nem sajnos, de az élet sokkal kegyetlenebb egyesekkel, mint a mesékben az meg vagyon írva.

Csipkerózsika, avagy az elalvás esete

Míg az álomszuszék hercegnőt egy csók kelti, s utána semmi gond, addig a való életben ez egy kicsit máshogy működik. Először is, nem a szerelmes csók, hanem a vekker simogató hangja kelti a félkómás embert, aki természetesen nem frissen és üdén kászálódik ki az ágyból, hanem karikás szemekkel és kócos hajjal. Másodszor: ha valaki kicsit többet alszik, mint kellene, akkor elég nagy gáz van, mert például esetemben futni kell a buszra és legnagyobb sajnálatomra nem leszek senki királynője, de még csak felesége se.

csipkerozsika608x403

Hófehérke, avagy sose viccelj a mérgezett kajával

A hercegnőknek természetesen meg sem kottyan, ha egy kis patkánymérget keverünk az étkükbe, de sajnos, nekünk, halandó embereknek okoz némi – jobb esetben- fejfájást a mérgezett kaja. Ha rosszabbul jár az illető, akkor ugyan nem üveg, de koporsó az jön, csak sajnos senkinek nincs olyan mázlija, hogy a herceg megcsókolja, aztán volt baj, nincs baj.

Hofeherke-es-a-het-torpe--36315

Hamupipőke, avagy az elhagyott holmik esete

Míg egy mesében házasság lesz abból, ha a csinos hölgy elhagyja valamijét, addig a valóságban ez komoly problémát okoz, főleg, ha kulcsról, vagy bérletről beszélünk. Mert akkor lehet rohanni ezer helyre, hogy meglegyen az áhított tárgy és még véletlenül se találja meg más (kivéve, ha bérletről van szó), mert akkor nem téged fog elvenni, hanem a cuccodat és nagy valószínűséggel le is lép vele. Szóval csak óvatosan!

hamupipoke-2-meselandia.jpg


fanni_bio

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s