ajánló · projekt · prológus

Tündérmesés retelling ajánló

Gyerekkorunk meghatározó részei a tündérmesék, így éppen olyan jól ismerjük már Csipkerózsika vagy Hamupipőke történetét, mint a saját tenyerünket. Mesevilág hetünk keretein belül elhoztunk nektek néhány olyan könyvet, amelyek újra elmesélik kedvenc hőseitek történetét egy kicsit másképp. Ezek a könyvek egy kicsit emlékeztetnek titeket a gyerekekre, akik voltatok, miközben szórakoztatják azt a felnőttet, akivé lettetek!

A Szépség és a Szörnyeteg

beastly

Igyekeztem olyan könyveket válogatni, amiket talán nem mindenki ismer vagy nem kapnak akkora hype-ot, mint például Sarah J Maas ACOTAR-ja, ami ugyancsak Szépség és a Szörnyeteg-szerű. Éppen ezért elsőként A szörnyszívűt választottam Alex Flinntől, melyben a főhős, vagyis a főszörnyeteg, Kyle, elmeséli, hogy miért átkozta meg őt egy boszorkány, és mit is kell tennie azért, hogy megtörje az átkot.

 

 

északfi

Edith Pattou Északfi című regénye szintén a Szépség és a Szörnyeteg témát dolgozza fel, melyben a főszereplő, Rose, egy hatalmas, fehér medve áldozata lesz, aki magával viszi őt a kastélyába. Később a lány nagy bajt okoz és ha meg akarja menteni szerelmét, hosszú útra kell indulnia.

 

 

 

kegyetlen szépségA következő történet a Kegyetlen szépség Rosamund Hodge tollából. Főszereplője, Nüx egész életében arra készül, hogy végezzen a Királyság szörnyű uralkodójával, ám arra egyáltalán nem számított, hogy bele fog szeretni ellenségébe. Vajon megmenti a Királyság népét, és tényleg végez a gonosszal?

 

 

 

Hamupipőke
cinder

Marissa Meyer Holdbéli krónikáit sajnos a második résznél elkaszálták, így annál tovább nem adják ki magyarul. Szerencsénkre a Cindert megkaparinthatjuk magyar nyelven is, amely egy nagyon izgalmas, Terminátor és Star Wars elemekkel kombinált kiborg Hamupipőke-történet.

 

 

 

geekerella

 

A klasszikus Hamupipőke-szereplőket Ashley Poston is nagyon ötletesen elrepíti a modern világba Geekerella című könyvében. Még a tökhintót is átülteti, és egy Magic Pumpkin nevű food truck lesz belőle. Zseniális!

 

 

 

Piroska és a Farkas
lány és a farkas

Az azóta már megfilmesített A lány és a farkas egy igencsak sötét feldolgozása a Piroska és a Farkas történetének Sarah Blakley-Cartwright tollából. Valerie lesz a farkas kiszemeltje, így nehéz döntés előtt áll. Belemegy a rákényszerített házasságba vagy megszökik igaz szerelmével?

 

 

 

scarlet

A már korábban említett Holdbéli krónikák második része Scarlet, azaz Piroska történetével folytatódik, aki nagymamája eltűnésének nyomába ered. Időközben megismerkedik Farkassal, egy pankrátorral, aki végül segítőtársa lesz a rejtély megoldásában.

 

 

 

 

Rapunzel
rapunzel

A klasszikus Rapunzel-történetbe egy kis csavart plántálva Cindy C. Bennett újraalkotja a szuperhosszú hajú lány meséjét, aki betegsége miatt nem hagyhatja el a házukat. Azonban amikor megismeri Fanet, a fiú mindent megváltoztat, és a lány kockára teszi az életét, hogy kiderítse, ki is ő valójában.

 

 

 

 

cress

Szegény, elkaszált Holdbéli krónikák harmadik része Rapunzel történetét dolgozza fel, telis-tele akcióval, romantikával, nevetéssel és sírással, miközben tökéletesen megőrzi a klasszikus Rapunzel-elemeket.

 

 

 

 

Csipkerózsika

kiss in time

Alex Flinn Csók, pont jókor című könyvében egy izgalmas csavart ad hozzá Csipkerózsika történetéhez. Talia hosszú időre mély álomba zuhan, talán kicsit túl hosszú időre is, hiszen a fiú, aki megtöri az átkot több száz évvel később csókolja meg a lányt. Képes áthidalni a szerelem ezt a hatalmas különbséget a két fiatal világa között?

 

 

 
hosszú álom

Végezetül pedig Anna Sheehan Hosszú álom című könyvét választottam, ami szintén Csipkerózsika történetét dolgozza fel, hiszen főszereplője 62 évnyi szundizás után ébred fel, azonban az őt körülvevő világ hatalmasat változott. Képes lesz Rose maga mögött hagyni a múltat és beilleszkedni ebbe az új világba?

 

 

Hát, ennyi lett volna a mi kis tündérmesés retelling ajánlónk. Remélem sikerült olyan könyveket is felsorakoztatnom, amiket még nem olvastatok, és meghoztam a kedveteket az elolvasásukhoz!


mancs_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s