ajánló · Extra tartalom · Kedvencek · projekt · prológus

Örökzöld kedvenceink

mesevilag2

Vannak mesék, amik generációkon átívelve minden gyermek kedvencévé válnak. Ezek olyan történetek, amik összehozzák a nagyszülőt, szülőt, unokát kortól és nemtől függetlenül. Mi magunk is imádjuk őket, ezért örömmel, és boldogsággal telve elevenítettük fel kedvenc történeteinket.

Vuk

Ki ne ismerné a kis róka meséjét? Számtalan módon dolgozták már fel ezt az aranyos kis történetet, de mindnek az alapja Fekete István regénye. Ezután elkészült a mesefilm, amit valószínűleg többen láttak, mint ahányan a könyvet olvasták, és végül pár évvel ezelőtt egy animációs filmet is csináltak, aminek szintén sokan örültek. Számomra a legkedvesebb a mesefilm, amit bárhol és bármikor szívesen megnézek, és külön örömmel tölt el, hogy a család többi tagja is hasonlóan érez ezzel kapcsolatban, így közös programmá vált számunkra.

vuk-474-279-96650Forrás: https://www.jegy.hu/program/vuk-82080

 

Süsü, a sárkány

A bábfilm sorozathoz Csukás István írta a forgatókönyvet, Süsü hangját pedig maga Csukás István kölcsönözte. A történet egy egyfejű sárkányról szól, aki megpróbál az emberek világában boldogulni. Eleinte mindenki fél tőle, de később rájönnek, hogy egy csupa szív élőlényről van szó, aki így már nem is annyira félelmetes.

Magyar népmesék

magyar-nepmesek-osszes_1352948430

Szintén egy sorozatról beszélhetünk, ám ezúttal ez egy rajzfilmsorozatról, ami minden részében egy-egy jól ismert magyar népmesét dolgoz fel. Szabó Gyula, mint narrátor nagyszerű választás volt, hiszen tökéletesen illik a hangja és az alakításmódja a mesékhez. A történetek nem csak aranyosak, és szerethetőek, hanem tanulságosak is.

Forrás: http://www.mesek.tv/magyar-nepmesek/magyar-nepmesek-osszes-80-mesefilm.html

 

Ludas Matyi

Fazekas Mihály elbeszélő költeménye egy parasztfiú bosszújáról. A könyvből animációs, és élőszereplős film is készült, illetve színházban is többször bemutatták. A történet arról szól, hogy Matyi ludait Döbrögi, a zsarnok földesúr elkobozza és ráadásul a fiút is megvereti, ezután hangzik el az ikonikus mondat: „Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza!”

Frakk, a macskák réme

250px-Frakk

Papírkivágásos animációs tévésorozat, főszereplője Károly bácsi magyar vizslája, Frakk, aki ki nem állhatja Irma néni két macskáját, Lukréciát és Szerénkét, mint ahogy általában a kutyák nem szeretik a macskákat, és fordítva. A két macska uralmát Frakk családba érkezése töri meg, aki ezután igyekszik megnevelni a szemtelen macsekokat, több-kevesebb sikerrel.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Frakk,_a_macsk%C3%A1k_r%C3%A9me

Bizonyára nektek is vannak kedvenc meséitek, amiket a szüleitek, nagyszüleitek mutattak, ha gondoljátok osszátok meg velünk kommentben, vagy a Facebook oldalunkon.

timi_bio_2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s