Extra tartalom · ProCsata · projekt

ProCsata – Mesevilág kiadás

A Middle grade tematikus hetünkön folytattuk a már korábban kipróbált 2.0-ás verzióját a ProCsatánknak, és tartottunk egy viadalt kedvenc karaktereink között. Jó szokásunkat megtartva ezúttal olyan könyvek szereplőit ugrasztottuk egymásnak, amelyek beillenek Mesevilág projekthetünk témájába. Ehhez kicsit megvariáltuk a ProCsata eredeti formátumát, a külföldi vloggerek között egy időben futótűzként terjedő Rip it or Ship it book tag volt segítségünkre. Először összegyűjtöttünk egy rakat jól ismert könyvszereplőt, majd a nevüket felírtuk cetlikre, és ezeket egy kalapba söpörtük. Majd elkezdtünk “angyalkázni.” Párosával kihúztuk őket, és bloggereink foggal-körömmel harcoltak a posztban, hogy mindenképp a kedvencük kerüljön ki győztesen a küzdelemből. Lássuk, ki a jobb!

Ezúttal viszont nem csak mi, a Probloggerek feszülünk egymásnak a kedvenceink oldalán, van egy különleges vendégünk is: Arwen, A Penchant for Fantasy bloggerinája.

Welcome-to-the-Hunger-Games-the-hunger-games-38556395-500-200

MANON (Sarah J. Maas: Üvegtrón sorozat)  vs. KÓSZA (On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?)

Zsebi: Sajnos akármennyire is szeretem Kószát, Manon valószínűleg kiherélné azon nyomban. Sőt, lehet elég lenne egy gyilkos pillantás és menekülne szegény, bátor lovagunk.

RavenS: Kósza egy tündérbogár, és imádom, de Manon keresztbe lenyelné minden próbálkozás nélkül, és még egy nőies böffentés se szaladna ki a száján. Egy pszicho a csaj. Bár szerintem Kósza lova és Abraxos világi nagy haverok lennének.

suicide-squad-harley-quinn-hammerZsebi: Már csak Fogatlan kell melléjük és egy olyan crossovert kapunk, amit most azonnal akarok!!! Még Maximus és Pascal is társulhat az Aranyhajból és kész az állati szuper csapat 😀

 

Cersei: Mivel On Sai-tól már volt szerencsém olvasni, így úgy gondolom, hogy nem lehetett annyira gyenge, hogy egy semmireveló karaktert alkosson meg. Kószára voksolnék így látatlanba, jelenleg azt is, hogy Manon egy nőnemű lény, társaim hozzászólásaiból szűrtem le.

Netra: Manon, akárki is lenne az ellenfele, mindig győzne. Mindig! Esetleg talán Voldemortnak szavaznék esélyt vele szemben, azt a csatát szívesen megnézném. Manonnak elég lenne felülnie az állatkája hátára, és Kósza már hegyen-völgyön túl járna a menekülésben.

Cersei: Értelmet nyer az “Országomat egy lóért”?

Netra: Cersei, pontosan. XD De az csak a menekülése gyorsaságában segítené őt maximum.

Arwen: Bár Kószához nem volt még szerencsém, de ez biztos, hogy akármilyen belevaló, sose fogja legyőzni Manont, aki egy körmével is el tud intézni bárkit, aki keresztbe tesz neki.

Zsebi: De nagy az egyetértés közöttünk 😀

CARSWELL THORNE (Marissa Meyer: Holdbéli krónikák)  vs. TELLA (Stephanie Garber: Caraval)

So-So: Közelharcban Thorne ez egyértelmű, de Tella rendelkezik némi trükközős attitűddel és egy kis Legenddel támogatásként. Bízom a női észben.

Cersei: Trükkösen idegesítő. Már csak ezért is Carswellt támogatom!

Zsebi: Egyértelmű, hogy Thorne győzne! Hiába okos és ravasz Tella, Thorne akkor is legyőzné.

RavenS: hát, azt nem tudom, ki az a Tella (max halványan, mert So megörökítette), de Thorne még vakon is nyerne, csak a zseniális dumájával. Ha mást nem, halálra idegesíti.

Zsebi: Pontosan. Még vakon is nyerne! 😉 És ne mond, hogy halálra idegesíteni, kis tündérbogyó 😀 Amúgy ez a páros vicces. Tella kb. Thorne női változata.

Cersei: Kedves, RavenS! Addig jó neked, még nem tudod, ki az a Tella! Akkor ezt sem kell elolvasnom, úgy érzem! 😀

Zsebi: Deee! El kell! Szerintem ezerszer jobb, mint a Caraval. Hát ajánlottam én már rossz könyvet neked?!

RavenS: tündérien idegesítő xD de imádom. De élőben tuti megfojtanám, kb mint Cinder.

moanaSo-So: Feltéve, ha megtalálja Tellát, odáig meg ugyebár el kell jutni XD Vakon azt elég nehéz.

RavenS: vak tyúk is talál Tellát.

Cersei: Ellenszert vásárolok! Bármi megfelel, ami távol tartja a Tella, illetve Donatella névre hallgató egyedeket! Zárójelesen megjegyezném, hogy semmi bajom Kiszel Tündével, de újévre jó lesz a hagyományos naptár is!

So-So: Hagyatkozzunk a statisztikákra. Ez elég valószínűtlen és szegény Thorne mint tyúk? Komolyan? Nőneműsítetted?

RavenS: mindent a metaforáért. Amúgy itt nem is bújócskáról van szó ugyebár, a viadaloknál klasszikus értelemben adott, hogy mindkét fél jelen van. Ha már statisztika. 

madagascar

So-So: Az elbújás már az Éhezők viadalán sem számított sikertelen stratégiának a győzelem érdekében. Ha ökölharcot akarsz, akkor javaslom, nézd meg a Gladiátort, mint szőke lányoktól várd el azt.

RavenS: mindig csak az erőszak. Másra se tudsz gondolni, mi? xD Amúgy… Thorne még el is csábíthatja. Ez eddig eszembe se jutott, de passzolna.

flynnsmolder2

Cersei: Másra se tud gondolni? Hát kinek a pap, kinek a papné… Nekem a paplan, mert én protestáns vagyok.

Zsebi: Lol, megnézném őket együtt. De szerintem ebbe Cressnek is lenne beleszólása. Meg Ikonak.

Netra: Kövezzetek meg, de én mégis Tella mellett voksolok. Úgy tudja mozgatni a szálakat, simán elképzelhetőnek tartom, hogy Thorne belesétál a csapdájába.

RavenS: várjál, csak keresek egy kavicsot…

Zsebi: Netra, elfelejted, hogy milyen csapat áll Thorne mellett! Lehet, hogy belesétálna a csapdájába, majd kimászna fél pillanat alatt!

Netra: Akármilyen király ligája is van Thorne-nak, ez most egy az egy ellen játék, szegénynek egyedül kell túlélnie…

Zsebi: Egyedül is menne neki! Alábecsülöd Captain Carswell Thorne-t.

RavenS: Hát öhm. Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a humor meg a poéngyár alatt egy olyan pasas rejtőzik, aki az amcsik orra alól kötött el egy űrcirkálót, és olyan dolgokat vitt véghez, amit normál esetben nem szabadott volna túlélnie. So…

Arwen: De azt elfelejtitek, hogy Thorne lélekben egy igazi úriember, és nehezére esne bántani egy ártatlan nőt.

Netra: VÉGRE valaki! ❤

Zsebi: Lol, Thorne mint úriember?XD Biztos nem esne nehezére.

RavenS: mondjuk szerintem attól függ, Tella mit fenyegetne. Ha mondjuk Cresst, egy pillanatra se érezné rosszul magát.

Zsebi: Bárkit megfenyegetne a csapatból és bye-bye Tella.

bye

DOROTHY (L. Frank Baum: Oz, a nagy varázsló) vs. CASPIAN (C. S. Lewis: Narnia krónikái)

RavenS: Miután Dorothy az agyamra megy, és Caspiannek jó a haja, én rá szavazok. xD

Zsebi: Nem tudom, hogy Caspian ki és mi, de Dorothytól csak normálisabb lehet. Agyon tudtam volna csapni szerencsétlen lányt.

dorothyNetra: Nos, shame on me, de a Narnia krónikáit csak filmen láttam, nagyjából 10 évvel ezelőtt… Szóval halvány gőzöm nincsen róla ki is lehet, de az biztos, hogy Dorothy-nál mindenképpen életrevalóbb, nálam ő a befutó.

Zsebi: Netra, én még filmen se láttam xD

Netra: Honestly, nem sok mindenről maradtál le XD

Cersei: Én őket inkább férj és feleségnek tudnám elképzelni. Ha-ha, most magamon is jót röhögtem, de van pár esküvőszervező haverom. (Reklám helye: Keresd a Freyeket!) Egyébként mivel Dorothy elbánt a nyugati boszorkánnyal, aki személyes kedvencem volt, így Caspianra fogadnék, és mindent megtennék, hogy nyerjen.

Arwen: Szerintem Caspian  simán elintézné Dorothyt, mivel dupla annyi intelligenciával rendelkezik és hercegként nem esne  nehezére kiiktatni a lányt.

Cersei: Ez az! Hagyjuk a fenébe a sárga köves utat, meg a hülye kutyát!

GASTON (Szépség és a Szörnyeteg) vs. TAMLIN (Sarah J. Maas: Tüskék és Rózsák udvara)

Zsebi: Ahw, a két legidegesítőbb teremtmény a Földön egy csapatba került. Tamlint halálra kínoznám, Gaston legalább olyan hülye és egoista, hogy az már szórakoztató.

gastonluke7

Cersei: Hát, nem tudom, nekem Tamlinról állandóan a Trambulin jut eszembe, úgyhogy egyszer lent, egyszer meg fent vagyok tőle. Gastonra kell szavaznom, mert a legújabb filmfeldolgozásban egyértelműen az ő karaktere vitte el a show-t!

RavenS: ebben csak az a szép, hogy egy bizonyos elmélet szerint Tamlin Gaston szerepét tölti be az ACOTARBAN. De amúgy még így is Gastonra szavazok, főleg a Luke Evans verzióra, mert ő legalább szórakoztató, ameddig Tamlin csak így… fulladj már meg.

Cersei: A számból vetted ki a szót, Gaston szórakoztatóan hülye. 😀 És gonosz is, muhahah, nem is értem, miért szavaztam rá. Néha képes vagyok meglepni magamat.  

So-So: GASTOON ;D Imádom a göndör mellszőrével és a nulla IQ-jával együtt. Meg mert hiába tüncike fajba tartozik Tamlin, de az erő mit sem ér, ha Gastonnal van a falu!

gaston

Zsebi: Luke Evans ❤ Oh, és, hogy egy klasszikus idézzek: “No one’s slick as Gaston, No one’s quick as Gaston” 😀

Netra: Na jó, úgy látszik megint én leszek a fekete bárány XD Éltem-haltam Tamlinért, Gastont pedig legszívesebben leütöttem volna. Még egy olyan egoistát nem találni a Földön.

Zsebi: Persze, mert még nem olvastad az ACOMAF-ot, ott majd szépen kiábrándulsz TamlinTheToolból. Mondom ezt úgy, hogy #shameonme az elején én is bírtam őt 😀 De ezt letagadom, ha ezzel gyanúsítana bárki! #TeamRhys ❤

Arwen: Gastont még nem ismerem, nem láttam még A Szépség és Szörnyeteget, de így látatlanban is megmondhatom, hogy Tamlin a Fae erejével, elsöpri a csávót a Föld színéről. Hiába utálom őt, el kell ismerni, hogy erősebb, mint egy mezei ember. 😀

RavenS: Netra, ez azért van, mert még nem olvastad a második részt xD Tamtamkát, a nyomort is le akarod majd ütni hamarosan, hidd el nekem. Pacsi, Zsebi! De amúgy Arwen mond valamit…. hatalmas nyomorék, de azért Gaston nem egy észlény. Valószínűleg lenyomná egy harcban. De nem baj, mert majd én megölöm.

Cersei: Uhh, van egy olyan érzésem, hogy én kedvelném ezt a Tamlin-kölyköt.

Zsebi: Pacsi RavenS! 😀 Tejóég Cersei, még te sem kedvelnéd őt.

RavenS: Cersei, őt még te se. xD Egy életképtelen szerencsétlen gyökér libbenő szőke hajjal.

Zsebi: Mint Thor. Csak Thor szexi és nem életképtelen gyökér 😀

RavenS: És már haja sincs! T.T

Cersei: Akkor nagyon nyomorék lehet, nem bánom, hogy Gastonra voksoltam.

Zsebi: Az. Hidd el nekünk 😀

DEMÓNA (Csipkerózsika) vs. IGNIFEX (Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség)

Zsebi: Ignifex ellen esélye sincs Demónának!

Cersei: Esélye mindenkinek van, lásd: 907-es pozsonyi csata. Jah, nyilván Demónára szavazok.

RavenS: Ignifex, forever and ever. Az én kedvenc démonbébim tuti nyerne az agancsos néni ellen. Főleg, hogy le merném fogadni, Demóna a bosszúvágyával nem tudna ellenállni az alku csábításának. Onnantól pedig esélye sincs, mert jó alkut kötni lehetetlenség.

Netra: A Kegyetlen szépséget még(!) nem olvastam, de Demónát nem hiszem, hogy ez az Ignifex, bárki is legyen, le tudná győzni, pláne, ha Angelina Jolie játssza. Azokkal a hegyes arccsontokkal suhintana egyet és volt Ignfiex nincs Ignifex.

Arwen: Egyetértek Netrával. 😀

Zsebi: Ezt sürgősen eszközölni fogjuk Netra! 😀 Hamarosan csatlakozol az Ignifex imádók közé. Ebben biztos vagyok.

So-So: Hmm. Nem lehet, hogy ők igazából rokonok? Mármint démoni vér meg minden, lehet, hogy azonosak az erőviszonyok, de Ignifexet jobban kedvelem. Mondjuk, ha Mal is a játékba kerülne, hát sajnálnám magam.

Cersei: Valaki rokonokat említett? :DDDD  Netra, kérlek, akárki is játssza Demónát, ígyis-úgyis esélytelen ez az Ignifex. Demóna meg csak véletlenül tud átváltozni sárkánnyá, igaz, kedves Zsebi?

cersei-bitchplease

RavenS: Ha belemászik egy alkuba (márpedig van olyan hülye), akkor aztán Elvis Presley-vé is változhat, nem menekülhet.

Cersei: Nem is kell menekülnie, arra nem lesz szüksége, max az ellenfelének.

HÁDÉSZ (Rick Riordan: Percy Jackson és az Olimposziak) vs. FOGATLAN (Cressida Cowell: Így neveld a sárkányodat)

RavenS: Fogatlan túl cuki ahhoz, hogy kinyírják, ráadásul állatot nem bántunk. Hádésznak meg nem mindegy? Úgyis otthon érzi magát a pokolban.

Zsebi: Hjajj. Fogatlan olyan cuci, hogy sajnálom Hádész ellen küldeni. De szerintem azért lenne esélye. Nem tudom, hogy ki nyerne kettejük közül, de azt mindenki beláthatja, hogy egyik fél sem piskóta.

Netra: Itt attól függ, mibe versenyeznek, cukiságban Fogatlan bármivel és bárkivel szemben vinné a pálmát, annyira zabálnivaló. Egyébként viszont valljuk be, Hádészt már az ókor óta istenítik, egy pár éves Disney figura a fél fogára sem lenne elég.

Cersei: Netra, ma valahogy oly sok dologban egyetértünk.

Arwen: Egy isten mellett, lehet bármilyen cuki, meg ügyes, labdába se rúghat. Hádész két lábbal rúgja el a pokol kapujába, a fejét foci labdának használva.

hades

Zsebi: Arwen, ezt inkább nem szeretném elképzelni sem 😦 Szegény Fogatlan. De lehet, hogy Hádész megsajnálná Őcukiságát és megkímélné őt. Akkor viszont jajj neked Hádész!

RavenS: Szerintem direkt befogadná Fogatlant háziállatnak, hogy Kerberosz ne unatkozzon és ne nyaggassa annyit a gumicsonttal.

Arwen: Zsebi, ha éppen jó lábbal kel fel, akár ez is megeshet. De ismerjük Hádészt. :/

Cersei: Pedig azt azért megnéztem volna, hogy Hádész focizik egyet!

So-So: Fogatlaan! Ha lángoló kék hajú Hádészról beszélnénk, akkor is, mert szegény ott is akkora balfácán. (Félreértés ne essék, imádom!) Meg Fogatlan jobb háziállat, és nagyon cuki, és ultrahangos lila izé jön ki a száján.

toothless_flying_gif_by_citonoctedraconis-d7iudgk

LORD ASRIEL (Philip Pullman: Az Úr sötét anyagai trilógia; A Por könyve) vs. ŐRÜLT KALAPOS

RavenS: *akut fangörcs epizód* Asriel MINKET ölne meg először, amiért egyáltalán feltételezni merjük, hogy Kalaposnak bármi esélye van vele szemben. Egy szemétláda, de úgy imádom. xD

Zsebi: Lord Asriel el*aszottan k*csög. Simán nyerne a Kalapossal szemben és képen röhögne minket, hogy mit képzeltünk, hogy egy ilyen ellenfelet kapott. De mivel félek tőle, ezért So-So-ra fognám, hiszen ténylegesen ő húzta ki a KALAPból a neveket. Nem vállalok felelősséget.

Netra: Újra előállt az a helyzet, hogy csak a filmes verziót tudta befogadni a gyomrom Az Úr sötét anyagai terén, de az Őrült Kalaposnál nagyobb arcot a világon nem ismerek, halálra röhögtetné Asrielt.

kalapos

RavenS: Asrielt én még mosolyogni se láttam. 

Netra: Mert még nem találkozott a Kalapossal.

Zsebi: LOL. Megeszem a kalapom, ha megnevetteti Asrielt.

Cersei: Szerintem Pullman új kötetében kiderül, hogy valójában Lord Asriel porozta be a Kalapost, aki a kábszer hatására már Őrült Kalapos néven fut, és behaluzza az Alice-t a Csodaországgal együtt.

alicedrugs

Zsebi: végem XD

Arwen: ezt a filmet megnézném. 😀

Zsebi: Én is. Meg Asriel arcát közben.

Cersei: Szerintem ha valamin, hát ezen elmosolyodna. Na persze nem közben, csak ha meglátná a felvételt.

Arwen: Egyébként, bár nem ismerem ezt a bizonyos mogorva lordot, de rá fogadnék, mivel Kalapos annyira nem komoly ember, és szerintem még sose tartott a kezében semmilyen ölésre használatos eszközt. Még a végén véletlen szemen szúrja magát. 😀

Cersei: Tudod te, hogy hányféleképpen lehet megölni valakit egy kalappal, kedves Arwen?

RavenS: ember, Kalapos az órát se ismeri. xD Lord Asriel meg megjárta Északot, túlélte a tatárokat, egy HÓLEOPÁRD a daimónja, és megmutatta, hogy képes hidegvérrel kinyírni bárkit. Arról meg inkább nem is szólnék, mi zajlik le a harmadik részben, mert irtó nagy spoiler, de HOLY SHIT. Nincs olyan forgatókönyv, ahol Kalapos nyer.

Cersei: Ahh, értem én, és egyébként is, Lord Asriel mellett vagyok, csupán megjegyeztem, hogy nem kell ahhoz gépfegyver, hogy megölj valakit. Lord Asriel maxiumum 2. Daimónjának fogadhatná fel a Kalapost, ha nagyon el*aszott lelki világba kerülne, meg mondjuk ha meg akarna tanulni mosolyogni kínjában.

Zsebi: Szerintem egyezzünk meg abban, hogy Asriel a legjobb és Kalapos maximum az udvari bohóca lehetne 😀


Nos, ennyi volt mára a ProCsata, bloggereink kellően kivitatkozták magukat. Arwennek pedig köszönjük, hogy csatlakozott hozzánk. A diliházért mint mindig utólagosan elnézést kérünk, de hát…

wereallmadhere

Addig is, érdekelne ám a ti véleményetek is. Szerintetek ki nyerne?

szonja_biopetra_biozsebi_biocersei_biobizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s