Bookstagram · Extra tartalom

Bookstagram – karácsonyi kiadás

winter-is-coming

Hacsak nem Tom Hanks – styleban túlélősdit játszottál egy lakatlan szigeten az utóbbi időben, valószínűleg semmi újat nem árulok el azzal, hogy nemsokára itt a karácsony! Persze, a bevásárlóközpontokban már Halloween óta karácsony van, de ez részletkérdés, most már tényleg mindjárt a nyakunkon van a Szenteste, így a Prológusnál is elkezdtünk ünnepi hangulatba kerülni (csak és kizárólag két idegösszeomlás között a vizsgaidőszak miatt, természetesen.)

Nincs ez másként a bookstagram berkein belül sem, és miután imádjuk a szép könyveket,  úgy gondoltuk, összeszedjük a kedvenc karácsonyi hangulatú képeinket, természetesen a teljesség igénye nélkül, hátha nektek is meghozza a kedveteket az ünnephez, vagy legalább egy kis forró csokihoz. A képeket karácsonyi slágerek szerint csoportosítottuk, mert gonoszak vagyunk, és ha a mi fejünkben benne ragad az All I Want for Christmas is You, hát nem akarunk egyedül szenvedni.

Santa Claus is Coming to Town

You better watch out
And hide in a hole
I’ll reach down your throat
And swallow your so…

hupika, rossz verzió. Szóval, bal alsó sarokban @xenatine kompozíciója látható, ami főként a színek miatt került ide. Az a csíkos zokni igazán megdobja a hangulatot. Felette egy gyönyörű Andersen mesekönyv virít egy igazi karácsonyi pulcsival a háttérben, @simplyenchantingbooks jóvoltából.
Mellette felül @she_vvolf alkotását láthatjuk, neki már az egész bookstagramja úgy néz ki, mintha a mikulás kedvenc elfje ráhányt volna – a lehető legjobb értelemben – így télies/karácsonyi hangulatért igazán nem kell a szomszédba menni. Alatta pedig @artysprinkles képe virít a tipikus angol karácsonyi édességekkel, amiket minden bizonnyal a télapónak hagytak kinn, és Erin Morgenstern Éjszakai cirkuszával, ami meg egy egészen varázslatos könyv, remek választás az év ezen időszakára. Igazából remek választás az év bármely időszakára. Éjszakai cirkuszt a népnek!
A jobb szélen lévő ho-ho-ho képeslapos fotó pedig @brilliantbookshelftől származik.

Let it Snow

A karácsony akkor szép, ha fehér, bár ez az utóbbi években nagyon nem akar összejönni, de azért a remény hal meg utoljára. Íme néhány jeges hangulatú kép, hogy legalább a hangulat meglegyen. Bal felső sarokban a Prológus instájáról hozunk egy képet, mert minden szentnek maga felé hajlik a keze, illetve mert a héten többek között a képen szereplő Christmasaurus is terítékre kerül, amiben egy irtó cuki dínó szerepel. Bloggereink imádták!
Mellette egy amerikai bookstagrammer @myfriendsarefiction képe látható, akinek kb. minden posztját imádjuk. Az alsó sort @justjulesreads kezdi, aki norvég könyvmolyként aztán biztosan kellően tisztában van vele, mi fán terem a télies hangulat, majd középen @sonitrixreads fotója szerepel. Végül, de nem utolsó sorban, a jobb alsó sarokban @tízkicsikönyv kompozíciója került a válogatásunkba, mert nagyon szeretjük a letisztult, de elegáns képi világot, ami a fotóit jellemzi.

Baby it’s Cold Outside

A téli hangulatból sose elég, főleg ha imádod a havat mint én, így íme némi fehér/ezüst/kék színvilág, amitől szinte az orrodban érzed a hó illatát. A bal felső sarokban egy igazi winter wonderland kellős közepébe csökkenünk @daughter.of.words jóvoltából, aki megsétáltatta a havas tájon a Crooked Kingdom kötetét.
Mellette a hópelyhes takaró idézi a havat @doubleabatterybooks képén, alatta pedig az Egy sötétebb mágia Charlie Bowater által illusztrált francia kiadása kápráztat el minket @miss_mandrake instagramjáról.
Jobb oldalt a sarokban egy hazai bookstagrammos @mytypeisfictional hópelyhes képe látható Cassandra Clare legújabb könyvével a középpontban, felette pedig megint Leigh Bardugo kerül a reflektorfénybe, ezzel a gyönyörűséges arany-fekete-fehér kiadással, ami pont beleillik a karácsonyi dekorációba, @unlivrepournousdeux instájáról.

Deck the Halls

A karácsony elengedhetetlen kellékei a díszek, ezt pedig a fenti képek bizonyítják a legjobban. Hosszú lenne mindegyiket végigelemezgetni, arról nem is beszélve, hogy elunnátok még a jövő éveteket is rajta, így csak sorban végigszaladnék az alkotókon. Ha van időtök/kedvetek, csekkoljátok le az instagramjukat, mert gyönyörű képeket csinálnak. 🙂
Bal felső sarok @bookballads, alatta @artysprinkles, akinek egy képe már fentebb szerepelt, mellette @books.brew.beauty, alatta jobb oldalt @haileyinbookland, aki egyben népszerű youtuber is. Következő sor bal oldalán a mardekáros sál fagyöngyökkel @dancebookiewonderland érdeme, amellett pedig megintcsak hailey (felső), és @onceuponasav képei láthatók. A zongorás fotót @takeabookaround instájáról válogattuk be, mellette pedig @thebooksshereads igencsak átértelmezett könyves karácsonyfája feszít. Végezetül egy hagyományos “bookmas” fával zárnánk a sort, gratula @taylor_eno-nek, hogy ilyet sikerült építenie, nagyon pofásra sikeredett!


Ennyi lett volna a karácsonyi bookstagram, reméljük tetszett, és sikerült egy kicsit meghozni az ünnepi hangulatot, amolyan könyvmoly módra. Írjátok meg, ti kinek a bookstagram képeit szeretitek a legjobban, illetve hogy van-e a felsoroltak között, akit ti is követtek instán.

bizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s