ajánló · Új megjelenések · Extra tartalom · interjú · prológus · romantikus · YA · YouTube

Interjú a Book a Sloth Clubbal! Angol doboz?

Kis országunkban már egyre többen olvasnak angolul. Leginkább a folytatásokat szoktuk megvenni idegen nyelven, főleg akkor, ha a kiadó úgy dönt, hogy már nem is hozza a következő kötetet. De remek lehetőség az angolul olvasás a nyelvtudásunk fejlesztésére is, illetve elérhetővé válnak számunkra olyan regények is, amelyek világától megfosztja magát az, aki csak anyanyelvén olvas.

Sőt, legyünk őszinték! Néha sokkal jobban sikerülnek a külföldi borítók, és a szemünket nem tudjuk becsapni. Akarjuk a külsőt, és ha már megvan, természetesen elolvassuk angolul. Ja, és így nem kell attól sem félnünk, hogy esetleg rosszul sikerült a fordítás.

RavenS már a decemberi doboz boldog tulajdonosa. Bejegyzését itt érhetitek el.

Az angolul olvasók számára pedig – és most kapaszkodjatok meg – remek lehetőséggel állt elő a Book a Sloth Club. A magyar nyelvű doboz mellé terveztek egy újabbat, amely garantáltan angol nyelvű kötetet fog rejteni. A mi érdeklődésünket rögvest felkeltették, ezért is gondoltunk rá, hogy a bennünk, és biztosak vagyunk abban, hogy bennetek is felmerülő kérdésekre szerettünk volna választ, válaszokat kapni.

Lesz-e átfedés a magyar és angol doboz között? (pl. téma és ajándékok egyezése, csak a könyv más)

Nem lesz átfedés, hisz az angol könyvek friss megjelenések, míg a magyarok csak Magyarországon frissek, igazából van, hogy 2-3 éves könyvekről beszélünk, amikor magyar friss megjelenésekről van szó.

Esetleg megvan már az első doboz témája?

A téma még nincs meg, de a könyv már megvan, legalábbis nagy valószínűséggel megvan, de erről még egyeztetni fogunk például veletek is. Az íróval már elkezdtük felvenni a kapcsolatot.

Puha vagy kemény táblás borítókra számíthatnak elsősorban a vásárlók?

Mi törekszünk a kemény táblás borítókra.

Milyen mennyiségben tervezitek elindítani a dobozt?

Úgy érezzük, hogy van egy rétege a YA könyv olvasóknak, méghozzá elég nagy, akik még a magyar dobozunkról sem tudnak – itt van még lemaradásunk – így nehéz felmérni, hogy mekkora érdeklődésre tarthat számon az angol doboz. Úgy gondoljuk, hogy hasonló módon fogjuk felépíteni ezt is, mint a magyart. Azaz az első kettő doboz limitált lesz, utána viszont elengedjük a limitet, amikor már jobban fel tudtunk mérni az érdeklődés nagyságát. Reméljük, hogy sokan szeretnek és tudnak már angolul olvasni és így néha egészen más élményhez jutni, mint lefordítva elolvasni.

Írtátok, hogy valamennyivel drágább lesz, mint a magyar. Maximum mennyivel kell többre számítania az érdeklődőknek?

Nem tudunk még véglegeset írni, de 8990 Ft tűnik jelenleg a legvalószínűbbnek. A 2000 forint különbséget a könyvek árkülönbsége, illetve a könyvek hazahozatalának költsége indokolja. De így is jobban megérheti, mint egy jelenlegi külföldi doboz postaköltséggel együtt.

Az angol dobozok esetében is a YA lesz a korosztály?

Igen, a korosztály ugyanaz, csak a könyvek nyelve lesz angol.

Ezek a dobozok is havi gyakorisággal lesznek elérhetőek?

Igen, próbáljuk tartani a havi gyakoriságot.

Eltérő lesz-e angol dobozok külseje?

Nem, szeretjük a mostani dobozt, persze valamilyen plusz jelzés biztos lesz rajta.

Terveztek-e magyar doboz téren más műfajba is belevágni a közeljövőben, ha igen, akkor ezek mikorra várhatók?

Tervezzük olyan doboz kiadását is, ahol sokkal szabadabban tudnánk könyvet választani, és az idősebb generációkra is gondolnánk, ahol pl. a meglepetések is eltérőek lennének. Hisz másnak örül egy 14-20 éves könyvmoly és másnak egy 30 feletti (ha van is átfedés). De ez még kidolgozás alatt van. Valószínűleg hamarabb jövünk ki a mama-baba dobozzal, mint ezzel.

A Könyvfesztivál-Könyvhét mindig nagy durranás a könyves szférában. Készültök részt venni Ti is?

Igen, de ez is még tervezés alatt van, erről túl sokat nem tudunk még nyilatkozni, bár az egyik jelentkezési határideje nemsokára lejár. Lehet, hogy ha részt nem is veszünk, de mindenképpen megemlékezünk az eseményekről valamilyen formában.

szonja_bio
bizbasz_bio
zsebi_bio
cersei_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s