Új megjelenések · Extra tartalom · Könyves hírek · Kedvencek · prológus

Legjobban várt 2018-as magyar megjelenések

Még javában tart a karácsonyi és újévi ünnepi hangulat, de mi már azon törjük a fejünket, milyen könyveket fogunk beszerezni 2018-ban. Úgy gondoltuk írunk is erről gyorsan egy listát, egyrészt azért, hogy csoportunk szenilis tagjai se feledkezzenek el róluk, másrészt, hogy naprakészek legyetek ti is. Persze illik időben felkészíteni a szülőket, nagyszülőket, barátokat is arra, hogy milyen könyveket szeretnénk szülinapra, névnapra, ballagásra stb. az ajándéktasakban látni. Szóval lássuk is mire számíthatunk 2018-ban a hazai könyvpiacon:

1.Victoria Schwab – This Savage Song
Kiadó: Fumax
Megjelenés: 2018 

A kiadó ezzel a kötettel tervez a YA vonalra is betörni, de nem kell megijednie egyik Fumax rajongónak sem, hiszen a Schwab könyvek nem a csöpögő romantikáról híresek. Verity városát ellepik a szörnyek, akik nem akármilyen rémségek, hanem az emberek saját bűneiből születtek.  August Flynn, aki a három létező Sunai egyike, és Kate Harker Észak-Verity vezetőjének lányának útjai keresztezik egymást, olyan titkok derülnek ki, amiknek jobb lett volna feledésbe merülnie.


2. Victoria Schwab – Vicious
Kiadó: Fumax
Megjelenés: 2018 első fele

Unod már a szuperhősöket, de még mindig vonzanak azok a történetek, ahol az embereknek természetfeletti képességeik vannak? Ezt a könyvet mindenképp el kell olvasnod! Victor és Eli két motivált fiatal, akik egy iskolai beadandó témájának keretein belül elkezdenek a különleges képességek megszerzése után kutatni. Végül sikerül nekik rájönni a módra, de Victort később lecsukják, Eli pedig teljesen megváltozik. Mire Victor kiszabadul a börtönből már teljesen más világ tekint vissza rá, egyedül Eli nem öregedett egy percet sem. Egy fantasztikus történet antihősökről, akiknél szinte lehetetlen eldönteni ki a jó és ki a rossz, de talán nem is érdemes.


3. Tricia Levenseller – Daughter of the Pirate King
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2018 vagy 2019

Alosa igazi vérbeli kalóz lány, akinek mindig van egy terve. Hamar fogságba is esik, amikor megindul a hajsza egy elveszett térkép részlet után, de persze a fogvatartója álmában sem gondolna arra, hogy a lány elfogása, a terv része volt. Semmi sem véletlen, és gyorsan pörögnek az események, de hogyan is várhatnánk el a kalózok királyának lányától, hogy nyugton üljön a cellájában, amikor egy elveszett térkép várja, hogy megtalálják? Ez a könyv olyan, mintha Jack Sparrow női génekkel és egy kicsit kevesebb alkohol iránti vággyal született volna újjá.


4. Leigh Bardugo – Six of Crows
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2018

A külföldön hatalmas sikernek örvendő Six of Crowst már nagyon várjuk, de ti is biztosan fogjátok, ha megtudjátok miről szól! Ketterdam a nemzetközi kereskedelem fontos városa, ahol Kaz Brekker a bűnöző egy olyan ajánlatot kap, amit lehetetlenség visszautasítani. Ám a lopást nem hajthatja egyedül végre, segítségére a feladatban pedig 6 igazán különleges, de jónak nem mondható ember lesz.

 


5.  Jay Kristoff & Amie Kaufman – Illuminae
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2018

Elég régóta húzódik a könyvnek a kiadása, külföldön pedig már a harmadik kötet megjelenése is vészesen közeledik. Voltak pletykák arról, hogy a kiadónak gondja akadt a könyv belső grafikai elemeinek megvételével, de reméljük ez megoldódott. Ha már grafikai elemek, ilyet még egészen biztosan nem láttatok! Képzeljetek el egy  ya sci-fit, űrhajó, háború, akció, szerelem, mindezt rengeteg képi elemmel. Nem, nem illusztrációkról beszélek, hanem a chatablak chatablaknak néz ki, a hajónapló hajónaplónak, tervrajzok, személyzeti adatlapok, mintha tényleg ott lennénk és a mi képernyőnkön látnánk mindezt. Megér egy google keresést a könyv. 😉


6. Katherine Arden
Kiadó: Alexandra Kiadó
Megjelenés: 2018 első fele

Kétségtelenül nem az első alkalom, hogy én erről a könyvről áradozok, de hát ami jó, az jó. Nektek sem kell már sokáig várnotok Vaysa történetére. Középkori Oroszország, némi udvari intrika, orosz népmeséből kölcsönzött fantasy elemek, vallás és még rengeteg dolog, ami ebbe a könyvbe belefért. Nem is szaporítom a szót, ehhez a könyvhöz RavenS egy korábbi cikkünk alkalmából már lefordította a fülszöveget, amit ITT megtaláltok.


7.  Frances Hardinge – Hazugságok fája
Kiadó: Kossuth Kiadó
Megjelenés: 2018. február

Frances Hardinge díjnyertes könyve végre itthon is megjelenik, méghozzá az egyik legszebb borítóját is megtartották. A történet Faithről szól, aki apja halála után nyomozni kezd, hogy kibogozza mi is az igazság, és mi csupán hazugság. Kutatása közben rálel egy fára, mely hazugságokkal táplálkozik, és rá kell döbbennie mennyire igéző is tud lenne egy valóság.  Nekem megvan a Chris Riddel által illusztrált példány , ami gyönyörű, és azt is kénytelen vagyok elismerni, hogy a történet sem marad el a külsőtől.

Reméljük ti is annyira fogjátok szeretni ezeket a könyveket, mint mi és 2018 is könyvekben nagyon gazdag évre sikeredik majd. Már csak annyit mondanék, hogy BUÉK!


szonja_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s