ajánló · Extra tartalom · filmajánló · projekt · prológus

Földönkívüliek a filmekben

luxenalienpng

Luxen-Alien hetünk folytatásaként összeszedtünk néhány filmet, amelyekben földönkívüliek szerepelnek. Az emberiséget régóta foglalkoztatja  a kérdés, hogy valóban léteznek-e idegenek, és ha igen, hogyan nézhetnek, ki és milyenek lehetnek. Ezért nem meglepő, hogy néhány kreatív fantáziával megáldott egyén segítségével a filmipar is felkarolta ezt a témát.

E.T. – A földönkívüli

Szerintem az emberek többsége tudja, hogy miről beszélek, ha megemlítem ezt a filmet. Lehet, hogy teljes egészében nem látta, de részletekkel biztosan találkozott az internet ilyen-olyan bugyraiban. A történet röviden annyi, hogy barátságos szándékú idegenek tévednek a Földre, akiket megijesztenek az emberek. Menekülés közben azonban egyik társukat elhagyják, aki nem más, mint E.T, akinek ezután egyedül kell boldogulnia. Szerencsére nem sokáig, mert találkozik egy kisfiúval, akivel összebarátkoznak, ezután pedig együtt néznek szembe a kihívásokkal.

Et-Extraterrestrial-Original-Ending-Script-ChangesForrás: https://movieweb.com/et-extraterrestrial-original-ending-script-changes/


A negyedik

A film egy könyvsorozat első része, mely szerint Johnt kilenc társával együtt elküldték a Földre, hogy megmeneküljenek az otthonukat leromboló gonosz elől. Ám itt sem élhetnek nyugodtan, három társukat már megölték, most John a következő, a negyedik. A filmben illetve a könyvben megtudhatjuk, hogy boldogul cseppet sem egyszerű életével, és persze egy lány sem hiányozhat a képből, aki elrabolja hősünk szívét.


Alien sorozat

Ezek a filmek nagyon eltérnek a már említettektől, hiszen azok könnyed kikapcsolódást ígérnek, míg ezeket nem ajánlanám gyengébb idegzetűeknek, ugyanis a lények ijesztőek, és vannak benne elég “érdekes” részek is. Ennek ellenére nagy sikere van, hiszen már 8 részt leforgattak, ami szerintem önmagáért beszél.


Men in Black

Az előzőhöz hasonlóan, ez is egy filmsorozat. Eddig 3 részes, bár keresés közben rábukkantam egy 4 évados sorozatra is, ami elvileg egy animációs feldolgozás. A történet alapja szintén a földönkívüliekhez köthető, hiszen külön miattuk létrejött egy csoport, akik velük foglalkoznak. Ebben a három részben két ügynök kalandjait követhetjük nyomon, amiken nagyon jókat lehet derülni, köszönhetően a poénosabbnál, poénosabb jeleneteknek.


Superman

supret-time-flies-superman-returns-is-8-years-old-jpeg-205958

Azért ne felejtkezzünk meg sokak kedvencéről, Supermanről sem, elvégre ő sem idevalósi. A Krypton bolygóról származik, és kiskorában érkezett a Földre, majd felnőve képességét használva sokak életét mentette meg. Az eredetileg képregényhős, mára már filmek és sorozatok főszereplőjeként menti meg a világot.
Kép forrás: https://moviepilot.com/posts/2535654


 

 

Ti milyen idegenekről szóló filmeket, esetleg sorozatokat ismertek? Ha megosztanátok velünk, akkor írjatok kommentet, vagy látogassatok el a Facebook oldalunkra, ahol ezt szintén megtehetitek! 🙂

timi_bio_2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s