Extra tartalom · Időkapszula · projekt · prológus

Időkapszula – Luxen hét kiadás

Bizonyára mindenkinek ismerősen cseng az időkapszula szó. Ez egy olyan időtálló tárolódoboz, amelybe valamilyen esemény ürügyén olyan tárgyakat helyezünk, amelyről úgy gondoljuk, 30-40 év múlva érdekes lehet a jövő emberei számára, valamilyen szellemi értéket képviselnek.

Az Időkapszula sorozatunk keretében ezúttal arra kértük bloggereinket, hogy ajánljanak olyan űrlényes – alienes történeteket, melyekről úgy gondolják, több évtized múlva kiásva is ugyanolyan sikerük lenne, mint jelen pillanatban. Lássuk, ki mit választott!

Cersei: E. ​T., a földönkívüli kalandjai a Földön, azért, mert mindig biztató az a mondat, hogy E.T. hazatelefonál. Van otthona, tartozik valahová.

RavenS: On Sai: Szivárgó sötétség sorozatát úgy egy az egyben, mert a Jó és a Gonosz mindig szerves részei lesznek a világunknak, és On Sai nagyon egyedi és szórakoztató módon fogja meg a kérdést.

Timi: Nem igazán olvalienated.jpgasok alienes könyveket, de azt hiszem az Elidegenítve című könyvet mondanám, mert nem csak a romantikával foglalkozik, hanem azzal is hogy miként élik meg az emberek és az idegenek a kialakult helyzetet.

So-So: Uh, hát nem én vagyok az űrlényes irodalom első számú rajongója, de én Ilona Andrewsék Origins storyja, illetve a blogjukon hetente írt Innkeeper Chroniclest mondanám. Miért? Mert Andrewsék akkor is valami zseniálisat alkotnak, amikor csak egy blogos történetet írnak kísérletképpen, hetente csak egy fejezetet. Változatos fajok, harcos bolygólakók, katonának tenyésztett mutáns emberek és a semlegességet fenntartó innkeeperek (fogadósok magyarul?) a mágikus házaikkal. Most újra akarom olvasni (könnyekben tör ki).

Netra: Jennifer L. Armentrout: Luxen sorozatát, hogy lássák a jövő gyermekei, milyen borítót NEM szabad tervezni egy könyvhöz. Viszont hogy tanuljanak is valamit, mellécsapnám Rick Yancey: Az ötödik hullámát, hátha hasznát tudják venni Miss Szöszi tapasztalatait egy invázió során.

Zhatria: Stephenie Meyer: A burok, nos ezt a könyvet előbb olvastam, mint a Twilight-ot anno. Szerencsére ebből nem lett sikerfilm, így nem lett annyira felhypeolva. Ezáltal nem lett tőle gyomorfekélyem, mint a másik már említett regény sorozattól. Na, de miért is tenném időkapszulába? Itt a földönkívüliek nem egy agresszív faj, vagyis nem olyan, mint a lövöldözős űrlények megtámadják és leigázzák a földet, majd rabszolgasorba hajtják őket. Itt igazából, az ő szemükben az emberiség a rossz. Tönkre tesznek egy tökéletes, gyönyörű bolygót. Az ő hatásukra igazából, pont, hogy javulni fog minden. Megszűnnek a háborúk, a betegségek, a túlnépesedés, mindenki azonos jó életszínvonalon fog élni. Amit mi emberek sok ezer év alatt tönkretettünk és nem bírtunk okulni a hibáinkból, azokat ők most kijavítják, jobbá teszik. Ezért szeretem ezt, mert más perspektívából látatja a dolgokat. Közben persze főszereplőinknek együtt is kell élnie, hiszen egy testbe vannak bezárva. Mindkét karakternek át kell értékelnie az addig tapasztaltakat, meg kell változtatni a nézőpontját.

Fancsali: Nyehh… a szerelmes-alienes téma sose volt a kedvencem, úgyhogy hagyjuk el a romantikus részt és koncentráljunk az alienekre, mert őket csipázom. Tehát, az Alien-tetralógiát (az új borítós kiadást *-*) raknám kapszulába, mert veszett jó. Milliószor jobb, mint a filmek, pedig azok is zseniálisak.

Noémi: Az Obszidiánt, mert bár való igaz, hogy a Luxen sorozat minden része egyre jobb és jobb volt, de az Obszidián volt az első, ami megszerettette velem egy az űrlény love storyt. A kedvencem mind hangulatában, mind történéseiben. Nem tudom, meddig fog tartani még ez a Luxen őrület, de ameddig lesz még ilyen könyv, én biztosan elolvasom. Ugyanakkor, ha évek múlva, mire kinyitnánk az időkapszulát, kiderül, hogy léteznek űrlények és nem úgy néznek ki, mint Daemon, akkor hagyjuk is az egészet. 🙂

covers_216853Lorelei: Marissa Meyer: Cinder. Ebben a kategóriában nehéz volt olyan művet választani, amit aztán az időkapszulába tennék. Végül azért a Lunar Chronicles mellett döntöttem, mert egyrészt imádom a retellingeket (amiknek valljuk be, Meyer a mestere), másrészt imádom a karaktereit, az izgalmas cselekményszálakat, az írónő által teremtett világot. Télen, nyáron, tizenévesen, most huszonéves fejjel, bármikor levenném a polcról, hogy olvassam. Remélem, ez így is fog maradni.

Zsebi: Számomra Marissa Meyer Lunar Chronicles sorozata az igazi. Nem csak a Cindert, a kezdő kötetet, hanem az egész sorozatot betenném a kapszulába, mert garantáltan folytatni akarná az a szerencsés, akinek a kezébe kerülne Meyer remekműve. Retelling fanok pedig egyenesen imádni fogják akkor is, ha most kezdik el és, akkor is, ha mondjuk egy 20-30 év múlva!

Lexa: Rick Yancey: Az ötödik hullám. Anno, amikor a könyvet elolvastam, elsőre egy normális értékelést nem tudtam összehozni, mert olyan szinten sötétség volt számomra a történet, hogy ihaj-csuhaj. De mire összeszedtem magam és kiszenvedtem magamból egy viszonylag normális értékelést, rájöttem, hogy nekem igenis tetszett ez a könyv és az, hogy az író még a sztori végén is tudta úgy kavarni a szálakat, hogy bepisiljek az izgalomtól ott egy ültömben. Hogy miért ajánlom, hogy a kapszulába kerüljön ez a regény? Mert szerintem Az ötödik hullámot mindenkinek olvasnia kéne, aki egy kicsit is szereti az űrlényes, világvégés sztorikat. Az egyik legjobb ebben a témában, amit eddig olvastam és bátran ajánlanám minden korosztálynak nemtől függetlenül.


Várjuk a javaslatokat, hogy Ti milyen könyveket tennétek a saját kis időkapszulátokba! 🙂

zsebi_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s