ajánló · Extra tartalom · Kedvencek · projekt · prológus · YA

Kevésbé hypeolt könyvek – Anglia különkiadás

Vannak könyvek, amiket szeretünk és vannak, amiket imádunk, mert annyira jók voltak, hogy azt feldolgozni is nehéz. Írni, beszélni akarunk róla, megosztani a gondolatainkat másokkal. Felnézünk molyra, majd bumm… mások még csak nem is hallottak róla vagy csak igen kevesen. Ma azokról az Anglia projekthéthez köthető könyvekről lesz szó, amik nem kapták meg a kellő hypet hazánkban.

Listánk első helyezettje valószínűleg nem fogja meglepetésként érni olvasóinkat. Charlie N. Holmberg A papírmágus trilógiáját So-So és Zsebi is imádta, viszont a moly.hu-s adatlapján elszomorítóak a százalékok és az olvasottsága. Egy aranyos kis fantasyról van szó, mágiával és varázslótanonccal. Azonban a megszokott a ‘mágiával elpusztítjuk a világot és sötét erőket szabadítunk rá’ felállás helyett egy egyedibb megoldással állt elő az írónő. Természetesen kapunk pár főgonoszt is a trilógia részei során, hogy legyen ki ellen küzdenie Ceonynak és mesterének Emery Thane mágusnak. Viktoriánus Anglia, romantikus szál, egyedi történet, mágia, gyönyörűséges borító, mi kell még?

papirmagusFülszöveg:

Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják – de hát mi haszna a papírnak egyáltalán?
Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét.
A papírmágus különleges, egyszerre sötét és szeszélyes kaland, amelyet a Disney tervez megfilmesíteni.

Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 232
>> Megrendelem / Várólistára teszem

Folytatva a sort, a Menő kiadó jóvoltából megjelent már szinte a teljes sorozat Holly Smale Geek Girl sorozatából. Az írónő maga is angol, illetve a teljes sorozat nagy része ott játszódik. Egy fiatal, geek lány mindennapjait követhetjük végig, aki egy szerencsétlen mozdulatának köszönhetően a modell szakmában találja magát. Smale egy igazán vicces, könnyed történetet kreált, amely tökéletes kikapcsolódást nyújthat a szürke mindennapokra.

geek girlFülszöveg: 

Harriet ​Manners tudja, hogy egy macska fülében 32 izom van, hogy az egy napi járásra lévő hely 27 750 méter messze van, és azt is, hogy egy átlagember naponta 15 alkalommal nevet. Azzal is tisztában van, hogy a denevérek mindig bal irányba repülnek, ha előjönnek az üregükből, és hogy a dinamit egyik alkotóeleme a mogyoró. Azt viszont nem tudja, hogy vajon miért nem kedveli őt senki az iskolában. Így hát, amikor Harrietet felfedezi egy modellügynökség, megragadja a lehetőséget, hogy új emberré váljon. Még akkor is, ha ez azzal jár, hogy ellopja a legjobb barátja álmát, magára vonja ősellensége, Alexa haragját, és újra meg újra hülyét csináljon magából a pofátlanul jóképű modell, Nick előtt. És még akkor is, ha hazudnia kell azoknak, akiket a legjobban szeret. Bár ott van mellette segítőtársnak a mindig lelkes és izgatott apja, meg az überstréber zaklatója, Toby is, mégis egyik divatkatasztrófa követi a másikat, és Harriet lassan rájön, hogy a divat kulisszái között ugyanúgy nem találja a helyét, mint a hétköznapi világban. Vajon sikerül-e stréberből menő csajjá változnia, miután a régi élete szinte már darabokra hullott, vagy mindent elszúr az új életében is?

Kiadó: Menő könyvek
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 336
>> Megrendelem / Várólistára teszem

Victoria Schwab írónő könyvei külföldön remekelnek. Szinte minden booktuber videójában találkozni a nevével és nem alaptalanul! Schwab stílusa és a világfelépítései is zseniálisak. Épp ezért lepődtünk meg, hogy nem igazán hallani a magyar könyves szférában az Egy sötétebb mágia felől. Már az alapsztori is igen érdekesnek hangzik szerintünk: Kell egy antari, aki a vére és egy kis mágia segítségével képes a négy London között utazni. Igen, jól olvastátok, kapásból négy London is szerepet kap. Mágia, izgalom és egy kis humor, na meg persze szuper szereplők.

egysotetebbmagiaFülszöveg:

A mágikus apokalipszis után több részre hasad az univerzum. Kell herceg egy különös utazó, egy antari, aki képes eljutni az egymástól elzárt világokba: Szürke, Vörös és Fehér Londonba. Ezek a városok akkor sem különbözhetnének jobban, ha más-más földrészen lennének, de igazából nem földrajzi távolság van köztük, hanem dimenzióbeli.

A trilógia első kötetében Kell herceg Vörös London vidám színekkel teli utcáit gyakran elhagyja Szürke London bűnözés fertőzte sikátoraiért és Fehér London hideg sivárságáért. Mágikus képességét sokan irigylik, miközben üzeneteket szállít a világok között. Egyik útja során veszélyes kalandba bonyolódik, és egy sötét mágia fenyegetésével kell megküzdenie. A pusztító erő abból a Fekete Londonból származik, melyet védekezésképp elzártak a mindörökre az emberi létezés terei elől. Kell nem menekülhet a gonosz hatalmától, de szerencsére társa akad a küzdelemben: a Szürke Londonból származó fiatal tolvaj lány, Lina.

Kiadó: Ventus Libro
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 446
>> Megrendelem / Várólistára teszem

A Csontszüret a jövő Angliájában játszódik, mindez úgy jelenik meg, hogy megmaradtak a viktoriánus kor jegyei. Főszereplőnk egy álomjáró, aki mások álomplánjába tud betörni, ami egy olyan képessége, amire többen is szívesen rátennék a mancsukat. Sötét, egzotikus, kicsit fantasy, egy kicsit sci-fi és igazából egy kicsit minden, ami ahhoz kell, hogy izgalmas legyen.

csontszüretFülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Samantha ​az új J.K.Rowling
The Sunday Times

Sötét bűbáj és gonosz varázs a fantasy szerzők új generációjának legjobbjától.
Booklist

A szindikátusnak dolgoztam. Ha úgy vesszük, hacker voltam. Nem gondolatolvasó, inkább elmeradar, aki az éterre hangolódva fogta annak minden rezdülését. Olyasmit is érzékeltem, ami nem a közvetlen közelemben történt: rögtön tudtam, ha kint, az utcán végigsétált egy látó, és megéreztem, amikor Covent Gardenben gyülekezni kezdtek a lelkek. Amint rákapcsoltak a létfenntartó gépekre, a Seven Dials egy mérföldes körzetében bármit kiszagoltam az éterben. Ha bárkinek kedve támadt a I-4 szennyesében turkálni, Jaxon záros határidőn belül már ugrasztott is. Meggyőződése szerint ennél sokkal többre is képes lehettem volna, de Nick minden kísérletezést megtiltott. Fogalmunk sem volt, milyen következményei lennének rám nézve.

2059. Scion London.
Paige Mahoney látszólag egy átlagos tizenéves lány, aki titokban egy alvilági szervezetnek dolgozik. Kisstílű lopások helyett ő nagyobb tétben játszik. Paige egy álomhacker, aki feltöri mások elméjét, és a gondolataikban kutat fontos információk, összeesküvési tervek után. Mindezt pénzért. Egy nap azonban sötét és gonosz erő keríti hatalmába… beláthatatlan következményekkel
Oxford több évszázada lekerült a térképről, azóta titkos börtönváros, ahol a paranormális bűnözőket tartják fogva egy idegen faj felügyelete alatt. A rephaiták belőlük toboroznak a hadsereget, hogy véghezvigyék titkos tervüket. Paige mentora és kiképzőtisztje Arcturus, a vérhitves, aki halálos ellensége az embereknek. Ahhoz, hogy szabaduljon, be kell törnie mestere elméjébe, és fel kell fedni a titkát…

A The Bone Season trilógia, akár a Mátrix és Az éhezők viadala, korunk nagy sagája. A könyveket immár 24 országban magas előlegért vették meg a legjobb ifjúsági-fantasy kiadók, a történetből készülő filmet a Hobbit stábja készíti, akár az új Twilight is lehet belőle.

Kiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 524
>> Megrendelem / Várólistára teszem

Utolsó elem a listánkon Gail Carrigertől a Soulless. Jane Austen rajongóknak és utálóknak is bátran merjük ajánlani a Lélektelent. Az alapja ugyan nagyban hasonlít a Büszkeség és Balítélet történetére, de a mágia és humor egészen új szintre emeli a történetet.

lelektelen.jpgFülszöveg:

Alexia ​Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet.
Elsősorban azért, mert nincs lelke.
Másodsorban azért, mert vénkisasszony, apja pedig talján, ráadásul már meg is halt. Harmadiknak feltétlenül meg kell említenünk a vámpírt, aki az illemszabályokat semmibe véve, bárdolatlan módon lerohanja őt.
De hogyan tovább? Alexia kilátásai nem túl rózsásak, mivel véletlenül megöli támadóját, majd rögtön színre lép a szörnyű Lord Maccon (a nagyhangú, lompos öltözetű, de jóvágású farkasember), hogy Viktória királynő nevében fényt derítsen a haláleset körülményeire.
Míg bizonyos vámpírok váratlanul felbukkannak, mások ugyanilyen váratlanul tűnnek el, és közben mindenki Alexiára mutogat. Vajon ki tudja nyomozni, mi zajlik London legfelsőbb köreiben? Hasznosnak bizonyul-e lélektelen mivolta, amely semlegesíti a természetfeletti erőket, vagy csak felbosszantja ezek gazdáit?
És a legfőbb kérdés: ki az igazi ellenség, és van-e nála melasztorta?

„Meglehet, hogy Alexia Tarabottiban nincs lélek, azonban a könyvben annál több van!”
Metamor City

„A polipokra soha senki nem ad magyarázatot. De ez is része a varázslatnak.”
smartygirl

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 374
>> Megrendelem / Várólistára teszem

Ez lett volna a mi listánk, várjuk a Ti ajánlásaitokat is az Angliához köthető, kevésbé felkapott könyvekről, mert biztos van még jó pár gyöngyszem, ami felfedezésre vár!


zsebi_bio

szonja_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s