ajánló · booktag · projekt · prológus · történelem · történelmi vonatkozás

Book Tag! – Diktatúra módra

Elérkeztünk a Diktatúrák hetének utolsó napjához, de a Book Taget nem hagyhatjuk ki repertoárunkból. A hét szellemében igyekeztünk úgy csűrni csavarni a szavakat, hogy minél több hívet verbuváljunk magunknak, így a Book Tagünket is hasonló észjárással alkottuk meg. Vigyétek el bátran, forrásként tüntessetek fel minket!

Ötéves terv – Egy könyv, amit kötelezően előírtak, hogy olvasd el. Megtetted, de nem szeretted (nem csak kötelezők!, ismerősök, barátok kívánságai):

Lorelei: Amy Harmon: Arctalan szerelem. Csupa-csupa ötcsillagos értékeléssel találkoztam, de amikor rábeszéltek arra, hogy elolvassam, nagyot csalódtam. Számomra túlságosan hiteltelen és tündérmese-szerű lett. Ennyire nem hiszek a szép emberi lélekben, ami mindent legyőz.

Luca: Minden kötelezőmet utáltam, de ha választanom kéne egy olyat, amit egy ismerősöm ajánlott, akkor az Anna Todd: Miután című regénye lenne, ami életem egyik legmegrázóbb/legmazochistább élménye volt. (És sajnos nem a jó értelemben.) Minden mondat kínszenvedés volt, és ha csak még egyszer is kényszerítenének arra, hogy el kelljen olvasnom… Hát. Én inkább verném magam halálig egy péklapáttal.

Netra: Lassan kezd unalmas témává válni, hogy mindenki csak a sulis kötelezőket szapulja (amiket amúgy túlnyomó részt én sem szerettem, de túléltem őket, ember lett belőlem is), ezért én egy olyan könyvet mondanék ide, amit egyszer, még régestelen régen egyik nagynénémtől kaptam születésnapomra. Az Egy különc srác feljegyzéseit ajándékozta nekem, és direkt kiemelte, hogy ő is olvasta és neki nagyon tetszett, szóval kíváncsi a véleményemre. Már hallottam előtte a regényről, és előre tudtam, hogy nem igazán fogom szeretni, de nyilván muszáj volt elolvasnom, miután kétnaponta kérdezgette, hol tartok benne. Long story short: nagyon nem az én stílusom.

RavenS: Ismered az a GIFet, amikor Spongya Bob legöngyölíti azt a marha hosszú listát? Na, kb az az én válaszom. Irodalom szakos hallgatóként a kerítés is kötelezőből áll. Ezen felül jön még az, amire Zsebi és SoSo rádumálnak, de azok többségükben jól sülnek el.

Sztálin – Legszívesebben személyi kultuszt varázsolnál ezen könyv köré, mert annyira imádtad:

Poppy: Joe Hill – A szív alakú doboz

Zsebi: Victoria Schwab: A Darker Shade of Magic. Nem csak varázsolnék, már meg is tettem. MINDENKI AZONNAL OLVASSON ADSOMOT! Diktátori parancs!

Timi: Róbert Katalin: Szelídíts meg! Nagyszerű könyv, mindenkinek el kell olvasni.

Zhatria: Nem csak kultuszt, hanem várost, órákat, sulit, rendszert, ruhákat MINDENT! kitaláltátok? Harry Potter forever. 😀

Arwen: Ava Lavender különös és szépséges bánata. Az a könyv egy csoda! Gyönyörű megfogalmazás, varázslatos mágikus realizmus. Ha valaki ajánlást kér tőlem, ez biztos benne van a top ötben.

Cersei: Szerintem olvassa el mindenki A három testőrt. Nekem is ezt kellene tennem! Kultuszt neki!

Demokrácia – Egy könyv, amiből pont az olvasótábor igényeinek kielégítése hiányzott, mintha az író csak önszórakoztatásra szánta volna:

Noémi: Bennem az erotikus könyvek keltenek olykor ilyen hatást, például a Obsession. Mivel minden írónak megvannak a maga kis dolgai, amik megjelennek az ilyen erotikus művekben, azért mindig azt érzem, hogy ezek az írók úgy írták meg a könyveiket, hogy ők milyen viselkedést várnának egy férfitól. Én sokszor nem ugyanolyat. Ritka az az erotikus könyv, ami igazán megfog.

Lorelei: Hirtelen eszembe jutott a Szürke ötven árnyalata. Inkább nem fejteném ki, de biztos nem az én szórakoztatásomra írta. *elgondolkodik*

https://vignette.wikia.nocookie.net/animal-jam-clans-1/images/4/49/Crown-png-18.png/revision/latest?cb=20170102235444

Zsebi: Khmm… Elle Kennedy az összes booktagünkbe bevarázsolja magát, most épp az Erin Watt néven írt Papírhercegnőjével. Mintha az írónők saját erotikus vágyaikat írták volna le, nem törődve azzal, hogy valakik el is fogják olvasni azt, amit írtak.

Arwen: Vándorsólyom kisasszony. Nem tudom megmagyarázni miért, de most jobb nem jutott eszembe. 😀

Luca: Díl, én örök kedvencem ide is betalálta magát. 😀 Habár szerintem azt a könyvet még maga az író sem szerette.

Az állam törvényei – Az a könyv, amit legszívesebben figyelmen kívül hagynál, tudomást sem véve arról, hogy egyszer volt hozzá balszerencséd:

RavenS: Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl című csodáját szíves-örömest kitörölném az agyamból, de sajnos olyan pocsék volt, hogy képtelen vagyok elfelejteni. Nem bírom elhinni, hogy ezt és a Tündérkrónikákat ugyanaz a személy írta.

Zsebi: Sylvia Day: Megigézve. Macskák, varázslók, erotika, mindez a rossz értelemben. Köszönöm, de törölném a memóriámból.

Cersei: Weöres Sándor: Psyché. Valójában a mai napig nem tudom, mi volt ez vagy, hogy egyáltalán mi akart lenni.

Netra: Minden egyes booktagben ezt írom ultimate szörnyűséges könyvnek, de tényleg a Sötétség városa volt az egyik legborzalmasabb könyv, amit valaha olvastam, annak ellenére, hogy bizony az inkább hírhedt mint híres Royal family dolgait is követtem a második könyvig (ott viszont feladtam, az én béketűrésemnek is vannak határai). A gyönyörűséges borító ellenére a Sötétség városán már sírva nevettem egy idő után, mert így legalább egy kis vidámság is keveredett szenvedéseimbe.

Poppy: Twilight

Kapcsolódó kép

Puccs – Egy könyv, amiért mindent megtennél, csak jönne már a folytatás:

Lorelei: On Sai: Artúr. Artúr! Artúr hol vaaagy?

Zhatria: Hoppá! Erre kettőt is tudok mondani, és már a földalatti elfajzott rajongókkal szövetkezve tervezzük is azt a bizonyos puccsot. Egyik célszemély On Sai, aki a szivárgó sötétség 3. részével lóg nekünk (karácsonyra volt ígérve!!). A másik Patrick, akinél a Királygyilkos krónikájának 3. részére várok már évek óta. Soha nem tudom meg mi történt.

Noémi: Az Acomaf folytatása volt az első gondolatom, mert már csak pár tíz oldal van hátra nekem a könyvből, és már most érzem, hogy fájni fog az elválás, főleg azért, mert a végére lett igazán letehetetlen a könyv. Nagyon remélem, hogy az új rész megjelenése nem fog ennyi ideig tartani, mint a másodiké.

Arwen: My Plain Jane. Nem folytatása a My Lady Jane-nek, de ugyanazoktól a szerzőktől van, és már borzasztóan várom a nyarat, hogy végre kézbe vehessem! Kell a humoruk az életembe.

RavenS: Az Archívum (Victoria Schwab) harmadik részéért lassan a vesémet eladnám, de nem akar jönni. T.T

Diktátor: Könyvszereplő, akit szívesen jelölnél erre a posztra:

Timi: Erzsébet Fenevadova. Azt hiszem vele jól járnánk.

Netra: Harry Pottert? Tudom, fura választás, mert ő nem tipikusan az a fajta személyiség. De ha megnézzük mennyien istenítik már a világon, szerintem elég lenne “mindössze” fizikai alakot öltenie és irigylésre méltó személyi kultuszt alakíthatna ki magának.

Zsebi: Hahh, épp ma mondtam a többieknek, amikor a ProCsatára írtuk össze a neveket, hogy a Lunar Chroniclesből én nem Levanát jelölném diktátornak, hanem Captain Carswell Thorne-t, milyen buli lenne már? Na, meg világvége…

Poppy: Albus Dumbledore. 😀

Arwen: Szauron. Kell nála félelmetesebb alak?


cersei_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s