Extra tartalom · ProCsata · projekt

ProCsata – Diktátoros kiadás

A diktatúrákkal és diktátorokkal foglalkozó hetünkön folytatjuk a már korábban kipróbált 2.0-ás verzióját a ProCsatánknak, és tartottunk egy viadalt kedvenc karaktereink között. Jó szokásunkat megtartva ezúttal olyan könyvek szereplőit ugrasztottuk egymásnak, akiket simán el tudnánk képzelni diktátorként. Ehhez kicsit megvariáltuk a ProCsata eredeti formátumát, a külföldi vloggerek között egy időben futótűzként terjedő Rip it or Ship it book tag volt segítségünkre. Először összegyűjtöttünk egy rakat jól ismert könyvszereplőt, majd a nevüket felírtuk cetlikre, és ezeket egy kalapba söpörtük. Ezután pedig elkezdtünk “angyalkázni.” Párosával kihúztuk őket, és bloggereink foggal-körömmel harcoltak a posztban, hogy mindenképp a kedvencük kerüljön ki győztesen a küzdelemből. Lássuk, kiből lesz a cserebogár, avagy esetünkben az igazi és egyetlen Hegylakó… akarjuk mondani diktátor.

Welcome-to-the-Hunger-Games-the-hunger-games-38556395-500-200

Szellem (A. M. Aranth: Oculus) vs. Legend (Stephanie Garber: Caraval)

Zsebi: Hát, öhm… Igazából mindkettőjüket el tudom képzelni, mint önjelölt diktátor, viszont szerintem Szellemnek több esélye van a nyerésre. Elég, ha a megfelelő személyek fülébe suttog és nyert ügye van. Az én fülembe is ő suttog épp…

RavenS: Legendről csak halvány sejtéseim vannak, de én mindenképp kedvenc suttogóm, Szellem mellett teszem le a voksomat. Olyan profin manipulálgat maga körül mindenkit, hogy egyértelműen ő a tökéletes diktátorjelölt. Ráadásul kinyírni is nehéz, mert hát… ő egy mesterséges intelligencia egy leheletnyi istenkomplexussal.

Arwen: Nos, én Szellemet még nem ismerem, de szerintem Legend nem annyira gonosz, inkább csak egy gazdag, meg nem értett emberke, de nem igazán okoz félelmet bennem.

So-So: Szellem. Szellem tényleg gonosz és manipulatív mesterfokon. Legendről halvány lila gőzünk nincs. Ő jelenleg egy arc, ami a függönyök mögül irányít, de extrém nagy dolgot, szerintem nem írhatunk a számlájára, és e nélkül senki nem lehet igazi diktátor!

madagascar

Cersei: Azt hiszem, valójában egyik sem veszne el, maximum átalakulna egy végzetes csata után. Mindkettőhöz volt szerencsém, egyiket sem kedveltem túlzottan, ha dönteni kellene, akkor szerintem egy szájhúzás után Szellemre voksolnék. Csupán azért, mert az Oculus sokkal jobban megnyert magának, mint a Caraval. Az gyenge eresztés volt vagy csak túl sokat vártam el? Szavazzatok ti is szellemre, puszi, Cersei!

Voldemort (J. K. Rowling: Harry Potter) vs. Gaius Damora (Morgan Rhodes: Falling Kingdoms – Királyok csatája)

RavenS: Gaius eddig nem igazán nyűgözött le, inkább tűnik egy kisstílű gerinctelen zsarnoknak, mintsem olyan kaliberű személynek, mint Voldemort. Azért ő egy egész kultuszt teremtett maga köré, ideológiát, stb, ameddig Gaius csak így: a délieknek több van, let’s f*ck ‘em up.

Zsebi: Szívesen mondanám, hogy Gaius simán legyőzni Voldit, de lássuk be, hogy nem lenne igazam. Amíg Damora kinyír mindenkit, hogy köveket és mágiát hajkurásszon, addig Voldemort már birtokolja a mágiát. Csak egy kis huss és pöcc, na meg két szó és pápá King of Blood.

Voldemort-youshallbedead

Arwen: Voldemort orrbedobással nyeri ezt a kört. (Lehet ezzel viccelődni, vagy túl érzéketlen? haha. :D) Megvan benne minden, ami egy diktátor személyiségéhez kell.

So-So: Voldemort az ellentétje a sokat akar a szarka, de nem bírja a farka mondásnak. Túl keveset akart, ebben a nagy könnyebbségben szépen el is szállt magától, mint a héliumos lufi. Mindig hajts világuralomra! Bocsi Voldi, ma nem te leszel nálam a nyerő.

worlddomination

Zsebi: Végülis Gaius sem akar sokat, csak az egész világot magának. Amúgy, ha belegondolunk Voldemort és Damora eléggé hasonlítanak egymásra. Mindketten egy csecsemővel próbálnak világuralomra törni, csak ki-ki a maga módszerével. Gaius lop egyet magának, Voldemort meg kinyírna egyet, ha sikerülne neki, de ahhoz nem szorult elég erő az orrába.

Cersei: Valahogy a Falling Kingdoms nem lett kedvenc, Gaius karaktere sem igazán, szerintem csupán idióta volt. A saját országában, a gyerekei és a népe felett lehet, hogy volt hatalma, de igazából pont az ilyeneket szokták egy ütéssel elintézni már a sztori közepén. Voldemort még orr nélkül is túlélt hét részt, és ha valaki, hát ő igazi diktátor lehetne a gótikus sötét varázslóival együtt, akik habzsolnák az életet, és falnák a halált a tengerparton, izé, a sűrű sötét erdőben Piroskákat fogyasztva.

Metatron (Philip Pullman: Az Úr sötét anyagai) vs. Black Jack (Outlander)

So-So: Black Jack szerintem nem egy diktátor alkat. A diktátorok sok embert irányítanak, Jack pedig egy szűk kört szeretne irányítani, de azt nagyon. Mondjuk kegyetlenségben felveszi a versenyt egy-két jól ismert történelmi alakkal.

black-jack-2

RavenS: Black Jack egy nagyon emberi főgonosz, de ebben egyetértek So-Soval: nem lenne igazán alkalmas diktátornak. Metatronnal szemben meg pláne esélye sincs: ő magát a Fennhatóságot (gyakorlatilag Istent) tartotta sakkban.

Zsebi: Fogalmam nincs, ki is az a Black Jack, de igazából lényegtelen is, mert Metatron mióta ember az ember létezik uralmon van, szóval itt sok választása se nekünk, se Blökinek nincs.

Arwen: Metatronra szavazok, főként a neve miatt. A Black Jack inkább egy szerencsejáték függőhöz illik, nem pedig egy hatalom mániás vezetőre.

blackjack-unbelievable

Cersei: Mivel eddig mindenki a Metatronra szavazott, ezért nekem már csak ezért is Black Jackre kell. Készüljetek, a fickó meg fogja mutatni, hogy a gyakorlatilag Istent is le lehet győzni!

Zsebi: Mégis hogy fogja megmutatni? 😀 Erre kíváncsi lennék, legyőzi Black Jackben?

Cersei: Azt hittem, azt már nem nekem kell kitalálnom, de ez sem rossz ötlet. Ahogyan az Outlander is hangsúlyozza, valahogyan mindenkit meg lehet törni. Alanyunknak nincsenek véletlenül ferde hajlamai?

Zsebi: Erről kérdezzük meg RavenS-t benne még frissen él a trilógia emléke, míg én most fogom csak újraolvasni…

RavenS: tudtommal csak Mrs. Coulterre kattant rá, szóval erősen kétlem, hogy Black Jack az esete lenne. 😀

Cersei: Van az a pénz!

woodyharrelsoncryingintomoney

Umbridge (J. K. Rowling: Harry Potter) vs. Szultán (Alwyn Hamilton: A homok leánya)

RavenS: Miután épp a második részét olvasom A homok leányának, épp nem a kedvencem a Szultán, de annyi szent, hogy Umbridge nénivel feltörölné a komplett palotát egy laza mozdulattal. Okos, ravasz, és khmm hát mégis van egy hadserege.

So-So: Basszus, hát ez jó kérdés. Szerintem Szultán nyerne. Umbridge diktálni bár jól tud, de szerintem a diktátorokat valamilyen fanatikus módon szeretik az emberek, na de őt mindenki gyűlöli!!! MINDENKI! (legalábbis én nagyon)

Arwen: Nem csak te, So, szerintem nincs olyan, aki kedvelné azt a karót nyelt vénasszonyt. Szóval már csak azért is Szultánra szavazok. Umbridge mögött nem áll senki, míg a másiknak van egy s más a tarsolyában.

Cersei: A szultánnak már Szigetvár sem jött össze anno 1566-ban. Pedig akkor a várvédőknek csak kardjuk volt, nem varázspálcájuk.

Zsebi: Huhh, szerintem is a Szultán nyerne. Okos és mindig van egy B terve, sőt igazából arra szüksége sincs, mert előtted jár minimum 20 lépéssel, hiába hiszed azt, hogy végre fölényben vagy. A-a, felejtős. Ráadásul kegyetlen is, képes a saját fiait kivégeztetni és az isten háta mögé küldeni gályamunkára. Umbridge meg, hát max bevezetné a rózsaszínt mindennapi viseletre és a macskákat, mint kötelezően tartandó háziállatnak és lényegében ennyi.

umbridge-pink

Cersei: Honnan tudod, kedves Zsebi, hogy a Szultánunk egészen véletlenül nem allergiás a macskaszőrre? Én azért meglesném. Meg azt is, hogy mit kezdenek egymással. Szerintem azért Umbridge nem lenne esélytelen.

Zsebi: A szultán egyedül a gyengékre allergiás véleményem szerint. Umbridge simán megtörhető lenne, mondjuk egy kis bőr alá ültetett vas implantátummal, aminél nem kapna mondjuk altatást. Biztos kibírná Umbridge, ha felvágnák…

imthedoctor

Valentine (Cassandra Clare: A végzet ereklyéi) vs. Fehér Boszorkány (C. S. Lewis: Narnia Krónikái)

Zsebi: Újból én vagyok az, akinek fogalma nincs ki az a Fehér boszorkány, már megszokhattátok. Így látatlanban is Valentine mellett voksolok. A sok árnyvadász(fan) tuti mellé állna, na meg az alvilág is, ha épp nem akarná őket elpusztítani.

valentine-surprisebitch

RavenS: Jó kérdés. Őszintén, halvány lila ibolyám sincs. A boszira szavazok, mert Valentine-t max egy rossz Voldi koppintásnak tartom, és örömet okoz kinyírni, még ha csak így verbálisan is, de hogy egy tényleges küzdelemben ki maradna felül… halvány dunsztom sincs. 

So-So: Boszi for president! Valentine buta mint az a szarvas állat a legelőn, szerény véleményem szerint. Hatalommániában nem szenved hiányt, de ha Clary képes megállítani igen rossz diktátor, már bocsánat.

Zsebi: Oké, ebben van valami… 😀

Cersei: Valentine még viccnek is rossz. Maximum elrabolni tudná az ellenfelét, azt is bénán tenné. Valamint köze van olyan személyekhez, mint a picsogó Clary. Na, hagyjuk is. Fehér boszorkány, miért nem gondoltam rád előbb? Nyírd ki a tagot! Ne pazarold rá a török csemegét, és diktátorkodj mindörökké! Ámen.

Arwen: Mindenképpen a Fehér boszorkányra szavaznék, elég kegyetlen és kőszívű ahhoz, hogy azt a kis nyápicot elintézze egy jeges fuvallattal.

whitewitch-killemall

Snow elnök (Suzanne Collins: Az éhezők viadala) vs. Hybern (Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara)

So-So: Hull a hó és hózik-zik-zik. Igazából ő már diktátor, nem tudom, miért van versenyben, sőt SPOILER bukott diktátor. Sajnos mindig van valami pattogó kiscsaj, aki beleköp a nagy emberek levesébe, de azért én Snowra szavazok. Tök jól tolta a kenyeret és cirkuszt a népnek elvet a gyakorlatban.

snow-toast

RavenS: lehet olyat, hogy bezárjuk őket egy szobába távol az emberiségtől, és megvárjuk, ameddig kölcsönösen kinyírják egymást? Én adnám. Bár Snow bácsinak elég kinyitni a száját, és a reggeli rózsátlanított rohadásos lehellete egyedül kiütné Hybernt.

Zsebi: Szerintem engedjük össze őket és fight! Az egyik előbb-utóbb elvérezne, a túlélőt meg bedobnánk a farkasok vagy inkább a tündérek közé.

So-So: Vagy a két hétig kenyér nélkül maradt Katniss közé is bedobhatjuk! 😀

RavenS: Akarod mondani… a pita nélkül maradt Katniss közé? (muszáj volt, én kérek elnézést xD)

peetagif

Zsebi: Lol.

Arwen: RavenS, ez már szinte fizikailag fájt. 😀 Hybern vinné szerintem a pálmát, bár itt nehéz volt a választás, hiszen egyikőjük sem szűkölködik diktátori tulajdonságokban.

Dane ikrek (Victoria Schwab: Egy sötétebb mágia) vs. Christian Grey (E. L. James: A szürke ötven árnyalata)

Zsebi: Miután jól kiröhögtem magam, a Dane ikrekre voksolnék. Bár ennek a húzásnak kétség kívül van egy kis S&M szaga, szerintem kölcsönösen elszórakoztatnák egymást a hálószobában, aminek következtében Grey átgondolná, hogy szeretné-e, ha bármi köze lenne a továbbiakban a középkori kínzóeszközökhöz.

RavenS: jaj istenkém, gratula nekem, ez jó vicc volt. Ugye nem gondoltuk komolyan a kérdést? xD Christian baba megtanulná, mit is jelent az igazi BDSM az ikrek kezei között, annyi tuti biztos.

bitchpls

So-So: Dane ikrek! Christiant én csapkodnám egy mezei lovaglópálcával, amíg ki nem törölné magát az irodalomból… A Dane ikrek meg már alapból mesteri fokon csinálják a dolgot, szerintem ők is simán láncra vernék és elfenekelnék Christian popsikáját.

Cersei: A Dane ikrekre szavaznék. Nem bírom röhögés nélkül, hogy a másik létezik, és emberek jegyet vesznek rá, és fóliázott uborkával járnak moziba. De nem gond, itt most véget érnek a szürke hétköznapok, s eléri sokak kedvencét a halál ötven árnyalata. Jól fog mutatni a padlóba ágyazott balzsamozott fallosz, ez kétségtelen, gyerünk Astrid és Athos, ti már amúgy is diktátorok vagytok.

Arwen: Atya ég, persze, hogy a Dane ikrek. Astrid szerintem lábtörlőnek használná Christiant.

Zsebi: Athos meg tűpárnának.

suicide-squad-harley-quinn-hammer

Hádész (Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak) vs. Erzsébet Fenevadova (Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi)

RavenS: valami baj van a kezemmel, hogy Hádészt mindig valami háziállattal húzom ki. De na. Erzsi cica cuki meg minden, de Hádész nyerne. Már csak azért is, mert háromfejű kutyája van, nem egy macskás típus.

Zsebi: Hádész és az állatkái. Szerintem Erzsébet simán befogná magának a pokol nagy urát mint hű kétlábú szolgáló. Levenné a lábáról Hádészt pár pislogással és onnantól kezdve Erzsébet lenne a pokol fura úrnője.

So-So: Hádész és a kutyuk. Mint tudjátok, kutyás vagyok, márpedig azok előszeretettel kergetik a cuki cicákat. Mivel Erzsi cuki, de nem túl sportos, elnöki teendői következtében, lehetséges, hogy alvilági simogatható nyugtató cica lenne belőle, ha Hádész feldühödne és megint lángra kapna a haja.

imfine-cool

Cersei: Szerintem Erzsébet bármire képes a tonhalért. Viszont én Hádészt is bírom. Ne haragudjatok, de nekem mindig a kis kék hajával és a vicsori pofájával ugrik be, mint valami túlfűtött hiéna. Ő is cuki, na! Én most diplomatikusan nem döntök.

Zsebi: Az én szemeim előtt is így jelenik meg. Mármint a Herculeses szerepében, nem kék hiénaként.

cat-ruler

Cersei: Pacsi! Pedig ezer feldolgozást láttam.

Arwen: Óh, úgy látszik megint fel kell áldoznom egy állatot, de hát ez van, Hádész még mindig görög isten.

Zsebi: kegyetlen vagy. Cuki, ártalmatlan állatkákat kivégzed itt a csatáink alkalmával! Előző körben Fogaltant, most meg Erzsikét 😦

Cersei: Szegény cica, hagynád elpusztulni, hogy aztán az Örök vadászmezőn kapkodja a tonhalat pár elhullott utcai harcos kolléga kíséretében? Ne félj, álmodban elkapna, mint Pikacsút a pokélabda, aztán lenne ne mulass, meg álmatlan éjszaka!

RavenS: Arwen mellett vagyok. Gyere Erzsi, készülj a harcra és vele a kudarcra! xD

Levana (Marissa Meyer: Holdbéli krónikák vs. Kronosz (Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak)

RavenS: megvan bennem az egészséges tisztelet Kronosz iránt, de szerintem Levana sokkal inkább felkészült a diktátori szerepkörre, tekintve a hadseregét a Lunán. Meg aztán ott az illuzionista magánszáma is, amire Uri Geller is büszke lenne.

Zsebi: Szívesen mondanám, hogy Kronosz a pokol legmélyebb bugyrába küldené Levanát, de valószínűleg mindketten oda kerülnének. Abban viszont igaza van RavenS-nek, hogy Levanának legalább már van benne egy kis gyakorlata. Tudjátok, évek munkája… Bár, ha adnánk neki egy tükröt, egy rendes, igazi tükröt, lehet a világból is kimenekülne és soha többet nem akarna diktátori babérokra törni.

Cersei: Kérlek titeket, itt Levana nem nyerhet, a neve is előre vetíti. LE VAN A csillaga áldozva. Bye, bye.

bye

Zsebi: jaj, ez fáj!

Cersei: Szóltam előre, hogy Levanát megoldom!

Arwen: Bár minden tiszteletem Levanáé, őszintén szólva Kronosz neve hallatán mindenki fülét-farkát behúzva menekül, míg Levanából a háta mögött páran viccet űznek. Szóval bocsi tükörfóbiás hölgyike, de neked annyi!

RavenS: most nem azért, de Kronosz a könyvek nagy részét egy fedexes dobozban tölti. Azt se tudja, hol áll a feje. Szó szerint. Hogy igázza így le a világot?

Zsebi: Meg azt is figyelembe vehetjük, hogy végülis egy csapat 13-15 éves kölyök győzte le. Kronoszt a nagy titánt. Max az arca volt nagy, meg az álmai.

Arwen: Levana meg fél a saját tükörképétől. 😀 De valóban tapasztaltabb vezető, ezt el kell ismernem.

Zsebi: Nem lehet mindenki tökéletes. Kronosz az igazak álmát aludva próbálja összeszedni magát, Levana meg bármikor gyakorolhatja az elfogadást 😀 Egy kis önértékelés tuning és máris pápá Kronosz.

Arwen: És milyen menő már, akár lehetne a lusták királya.

Coin (Suzanne Collins: Az éhezők viadala) vs. Callum Harker (Victoria Schwab: This Savage Song)

So-So: Nekem tényleg szednem kéne valamit a memóriámra, de nem emlékszem Coinra. Mondjuk akár ő is nyerhetne, mert mint tudjuk mindig a pénz az úr.

Zsebi: Üdv a szenillák klubjában, én sem emlékeztem rá :’D

justkeepswimming

Cersei: Neeeeeeeeee. XD Sírok.

RavenS: Már én kérek elnézést, de Callum Harker keresztbe lenyelné a nénit. Coin igazi politikus, de Harker igazi könyörtelen, számító szemétláda, aki ráadásul egy rahedli szörnynek parancsol. Arról nem beszélve, hogy ameddig Coin csak stikában szervezkedik az ellenállással, Harker kézben tartja fél Verity Cityt, méghozzá igen eredményesen.

Cersei: Mert szegény ártatlan virágnévre hallgató kislányok megölése nem szemétládaság, könyörtelenség, kedves RavenS, már bocsánat az elnézésért!

RavenS: Cersei, ez a pasas a saját lányát is odalökné, ha arról lenne szó. Hát még másét, virágnév ide-oda.

Zsebi: Ugyan még csak nemrég kezdtem el olvasni a This Savage Songot, abban egyetértek RavenS-szel, hogy Harker keresztbe lenyelné Coint. Összepisilné magát, ha találkoznának, már csak az aurától, ami Harkert körülveszi.

Arwen: Úgy vagyok vele, mint Zsebi, és úgyszintén Harkerre teszem le a voksom. Vezeti a fél várost, szörnyeken uralkodik, zsarnokoskodik meg a szokásos. Körökkel veri Coint, aki annyira érdekes karakter volt, hogy már nem is emlékszem rá.

Zsebi: Akkor tegye fel a kezét az, aki emlékszik Coinra. Cersei kivételével! 😀

RavenS: *jelentkezik* Emlékszem rá, de egy nyomor volt. Elég ingerszegény a néni.

Aidan (Amie Kauffman, Jay Kristoff: Illuminae) vs. Szauron (J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura)

So-So: Aidan egy cuki, szerető kis lény, aki igazából egy program. Nem tudom miről beszélünk… Ő az űrhajók mesterséges intelligenciáinak a plüssmackó verziója.

Cersei: Az Aiden kert formájában hagyjuk meg Ádámnak és Évának, élvezzék csak ők azt a diktatórikus semmit, Szauron majd elhozza az Ő paradicsomát. Hogy milyen lesz? Pusztító. Muhaha!

imdone

So-So: Neee, ez fájt. Szerintem most jó sok pocsék szóviccet lőttünk.

RavenS: So, erre csak annyit mondok… Am I not merciful? Tényleg olyan kis aranyos. Amúgy szvsz Szauronnak is nagyobb a füstje mint a lángja. Aidan meg megintcsak olyan megfoghatatlan, hiszen egy mesterséges intelligencia, és ráadásul természetéből adódóan nem fogékony azokra a nagyon is emberi dolgokra, amikkel Szauron a követőit ámítja. Elfogult vagyok? Ja, imádom Aidant. Úgy hívják a külső vinyómat is. xD #sorrynotsorry

iregretnothing

Zsebi: Megint jövök azzal, hogy fogalmam nincs ki az a Szauron, de Aidan tud ám nagyon g*ci is lenni, ha akar és úgy alakítja a szálakat, ahogy szeretné és ahogy neki jó. Ha épp diktátori babérokra törne, akkor mindenki, aki az útjába áll annak kampec. Ennyike.

Cersei: Lehet, hogy ez egy rossz párosítás volt? 😀

RavenS: nem kizárt xD őszintén, én leginkább egy Aidan vs. Szellem kört néznék meg. Két mesterséges intelligencia egymás ellen.

Zsebi: Erre én is vevő lennék. Epic szellemi fight lenne és kiderülne ki a nagyobb k*csög.

So-So: Szellem a nagyobb. Szellemet imádom, mert tényleg szemét, és számító és tökéletesen egoista, de egy percig nem merném cukinak nevezni. Aidan cuki. Néha. XD

Cersei: És ha jól emlékszem Szellem még vicces is volt.

RavenS: jó, ebben tényleg van igazság. Aidanbe szorult némi jóérzés, csak menet közben elment az esze. Egy pötit. Mondjuk az mesteri volt, ahogy Kadyt az orránál fogva vezette…

Zsebi: Igen, Aiden egy cukorbogyó, míg Szellem…Nos, nem.

Arwen: Nos, cuki, nem cuki, maradnék a klasszikusoknál. Szauron legalább nem krepál be, ha áramkimaradás lenne. 😛 Ráadásul vele van egy sereg ork, meg más válogatott fincsi lény is. Aidannek esélye sincs.

sauron-getoffmylawn


Nos, ennyi lett volna a Procsatánk mára, reméljük ti legalább annyira jól szórakoztatok, mint mi! A fájdalmas szóviccekért utólag is elnézést kérünk! Nemsokára jelentkezünk a ProCsata egy újabb változatával, úgyhogy maradjatok velünk, és addig is írjátok meg nekünk, szerintetek ki nyerne!

szonja_biozsebi_biocersei_bioarwen_biobizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s