Extra tartalom · interjú · projekt · prológus

Exkluzív interjú Charlie N. Holmberg írónővel

Pár héttel ezelőtt, az Angliás hetünk keretében olvashattátok már a Papírmágusos karakterinterjút, most pedig az írónővel készített interjút osztjuk meg veletek.

charlieeditedwebPrológus: Először is, egy nagyon fontos kérdés, mivel rendkívül nagy fangirlök vagyunk: tervezel még írni a jövőben Emery-ről és Ceony-ról?

Charlie N. Holmberg: Lehetséges. Csak ennyit mondhatok.

P: Milyen terveid vannak a jövőre? Esetleg van pár új projekt a láthatáron?

CNH: Jó pár! Ebben az évben két új könyvem is kijön. Az első a The Plastic Magician, ami egy kiegészítő kötete A papírmágusnak. Ugyanabban a világban játszódik, de más a főszereplője. Ez majd május 15-én jelenik meg. A második pedig egy történelmi romantikus fantasy, a Veins of Gold, ami a kaliforniai aranyláz idején játszódik Utahban. Ez utóbbi pedig július 17-én jön ki. Ezek után lesz egy teljesen új trilógiám, ami miatt hihetetlenül izgatott vagyok. A vázlat a Numina trilógia címet viseli, de biztos vagyok benne, hogy ez majd még változik. Igazából a Final Fantasy és a fidget spinner találkozásának is nevezhetjük. Ezután a trilógia után lesz egy romantikus fantasy könyv, a The Will and the Wilds, ami 2019-ben, vagy 2020-ban jelenik meg majd.

0.41_Ravenclaw_Crest_TransparentP: Melyik Roxfort házba tartozol? S a karaktereid? Illetve mi a helyzet a te és az ő patrónusaikkal?

CNH: Végre rávettem magam, hogy megcsináljam ezt a tesztet, viszont a karaktereimnek már nem gondoltam utána. Hollóhátas vagyok, és egy lappantyú a patrónusom (és igen, utána kellett néznem, hogy mi is az).

P: Melyik regényed írásával küszködtél a legtöbbet?

CNH: Eddig a The Master Magiciannel. Elég sok stand-alone könyvet írok, szeretek új sztorikba kezdeni, friss ötletekkel. Minél inkább benne vagyok egy sorozatban, annál nehezebb számomra koncentrálni a történetre. Szóval emiatt, no meg terhes is voltam, és a terhes agyam nem volt túlzottan éles.

33790435P: Van kedvenc borítód a sajátjaid közül? A külföldi kiadások is játszanak.

CNH: Ez egy nagyon nehéz kérdés! Imádom az összes borítómat. De őszintén szólva, valószínűleg a The Plastic Magician a kedvencem.

P: Melyik karakterre hasonlítasz leginkább? Kinek igen, és kinek nem szeretnél a bőrébe bújni a szereplőid közül?

CNH: Hmmm… Külsőre leginkább Alvie (The Plastic Magician) és Gentry (Veins of Gold) vagy Enna (The Will and the Wilds) kombója vagyok, mivel mindannyian barna hajúak. Alvie szemüveges, mint én, de a termetem inkább az utóbbi kettőre hasonlít. Személyiség szemszögéből valószínűleg Alvie és Ceony kombinációja vagyok. Hogyha valamelyikőjük lehetnék, akkor Ceony lennék, mivel az ő mágiája a legmenőbb, a legkevesebb árral. Utálnék Smitha bőrében lenni. Hadd mondjak el valamit – hogyha én lettem volna a főszereplő a Followed by Frostban, akkor hezitálás nélkül ugrottam volna Sadriel ajánlatára.

P: Melyik karaktert volt a legnehezebb megírni?

CNH: Ez egy döntetlen Alvie és Matrona között (The Fifth Doll). Valójában imádtam Alvie-t megírni, de ő annyira matematikus orientáltságú, én pedig nagyon nem. Az ő agya sokkal inkább akadémiai frekvenciákon fut, mint az enyém. Kihívás olyan karaktereket írni, akik okosabbak nálad. Matrona pedig elég trükkös volt, mivel sokkal tovább tartott megértenem őt, mint a többi szereplőt. Években közelebb áll hozzám, de mégis, a kultúrája, és az hogy, hogyan nőtt fel annyira másak az enyémtől. Neki muszáj kicsit fiatalabbnak viselkednie, illetve kicsit el van nyomva, míg én mindig is egy szabad természet voltam. Érdekes viszont, hogy az ő kiválasztottja hasonlít leginkább a férjemre az összes közül.

covers_450054P: Mit gondolsz a magyar borító dizájnokról?

CNH: Imádom őket, annyira szépek! Főleg Az üvegmágus.

P: Tervezed meglátogatni Magyarországot vagy Európát a közeljövőben?

CNH: Európát igen. A férjem régen Franciaországban élt és szeretné hamarosan újralátogatni, engem pedig titkos vonzódás fűz Angliához, szóval mindenképpen el szeretnék menni oda. A nagymamám Ausztriából származik, szóval gondolom egyszer oda is eljutok. Bevallom, Magyarország nincs fenn a sürgősen meglátogatandó országok listáján, de ez bármikor változhat.

ac72d88b419eef947669d25a38c8045f58c4593e_hqP: Kik a kedvenc szerzőid, illetve mik a kedvenc könyveid?

CNH: Annak ellenére, hogy imádom a romantikát, Brandon Sanderson a kedvencem. Óriási tehetsége és kreativitása van, mindig is próbáltam követni ebben. A kedvenc könyveim közé tartozik a The Stormlight Archive és a Ködszerzet trilógia Brandon Sandersontól, a Kegyetlen szépség Rosamund Hodge-tól, a Szunnyadó parázs Sabaa Tahirtól és a The Hundred Thousand Kingdoms N. K. Jemisintől.

P: Hogyan írsz? Van valamilyen furcsa szokásod, kisebb rituáléd?

CNH: Leülök és csak csinálom. Van jó pár falfelület az irodámban, ami tele van post-itekkel, és amikor körvonalazom a sztorit, akkor levideózom az összeset, hogy bepötyögjem. Mindig reggelente írok vázlatokat, mivel akkor jobban fog az agyam. Illetve, mindig megpróbálok még bármi más teendő előtt írni, mivel minél tovább halogatom, annál nehezebb lesz megcsinálni.

P: Végezetül pedig szeretnél valamit üzenni a magyar olvasóidnak?

CNH: Először is, köszönöm, hogy olvassátok, megosztjátok a könyveimet, illetve hogy posztoltok róla. Nagyon sokat jelent nekem! Nagyon remélem, hogy a sorozat további részét is szeretni fogjátok, illetve remélem még, hogy a többi regényem is lefordításra kerül, szóval folytathatom, hogy a világ ezen részére is elérhetek a könyvoldalakon keresztül. Az is jó lenne, ha Magyarországon is megrendeznék a Fantasy vagy a WorldCont, mert akkor jó kis kifogásom lenne idelátogatni. 😉

Köszönjük szépen Charlie-nak az interjút, remélem ti is élveztétek és megtudtatok új információkat az írónőről!


szonja_biozsebi_biobizbasz_bio

Exkluzív interjú Charlie N. Holmberg írónővel” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s