Új megjelenések · ciceró · Extra tartalom · projekt

Hamarosan megjelenő könyvek – Ciceró

Gabo

Előző bejegyzésünkben azokat a könyveket mutattuk be nektek, melyeket a GABO Kiadó fog hozni az elkövetkezendő időszakban, most pedig a Ciceró Könyvstúdió tervezeteiről olvashattok egy kicsit bővebben. A megjelenési időszakok két fő csapásvonalát, a minden évben megrendezett, magyar viszonylatokban nézve legnagyobb eseményeknek számító, Könyvfesztivál és Könyvhét adja majd. Amennyiben kíváncsiak vagytok rá, hogy miket szerezhettek majd be ekkor, tartsatok velünk!

Könyvfesztiválra érkező tervezetek között elsőként James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén könyvét említeném, amely önéletrajzi vonatkozásokat tartalmazó olvasmány, ugyanis James, nem meglepő módon állatorvosként tevékenykedett. Az említett könyvvel már sorozatként is találkozhattunk, mindenesetre biztosan élvezetesnek találjuk majd a humorral átszőtt történeteit. A humoros vonulatot megtartva, P. G. Wodehouse: Naplemente Blandingsben regényét is megszerezhetjük majd, a blandingsi kastély mindennapjaiba belesve.

Borosházy Bojtorján, a kiadónál már korábban megjelent szellemkutya történetét is újra élvezhetik a gyermek- és ifjúsági irodalom kedvelői, ugyanis Claire Barker: Bojtorján és az utolsó cirkuszi tigris címmel érkezik a történet következő eleme. Továbbá Tara Altebrando újdonsága is érkezik Ha igaz címmel. Korábban A távozás címmel olvashattunk már tőle, amely kötetet hazánkban is sok olvasó ajánl szívesen.

A Könyvhétre egy magyar megjelenésnek is örülhetnek a Papp Dóra rajongók, ugyanis legújabb regénye tervek szerint már nem is olyan távoli jövőben fog érkezni. Címet egyelőre nem tudunk, de biztosra vesszük, hogy a legnagyobb fanatikusok már tűkön ülve várják az újdonságot. Veronica Roth kedvelői sem panaszkodhatnak majd, ugyanis az Árnyak és jelek második részének megjelenése is ez időtáj esedékes. Ilyen nagy nevek mellett Gayle Forman folytatja a sort, az I have lost my way című young adult regényével. Könyvheti újdonságok sorát Lisa M. Klein: Ophélia-val zárjuk, mely címkéi között a romantika, fantasy, ifjúsági regény is szerepel.

Bár konkrét megjelenési dátum nincs, de Federico Moccia A felhők fölött 3 méterrel harmadik kötete, a Harmadszor is te is tervben van már, mint ahogyan Szabó Tünde, a Balla Adrienn sorozat írónőjének újdonsága is. A gyönyörű borítóval rendelkező Ava Dellaira könyv, In Search of Us, valamint Wodehouse: Mr. Mulliner speaking is az őszi megjelenési időszakban várható. Wodehouse-nak továbbá a Lord Emsworth and others regénye is érkezik csak úgy, mint Garth Nix: Frogkisser mágiával átszőtt fantasyja is. Frank Márton Páratlanok sorozatának első részét már olvashatják az érdeklődők, és bizony a második rész is érkezni fog, Két tűz között címmel, amit szintúgy nagyon nagy érdeklődéssel várunk.

Szerintem ez a lista is annyira széleskörű, hogy mindenki találhat közte olyat, ami felkelti az érdeklődését. Írjátok meg nekünk, hogy melyiket várjátok legjobban! 🙂

uszáma_bio.png

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s