alternatív borítók · Érdekességek · Borítómánia · Extra tartalom · fanart · illusztrációk · projekt · prológus

Bolondos Borítók

Erős asszociációs képességekkel megáldottak előnyben!

A Bolondos Borítók cím nem mást takar, mint a saját elmém játékait. Megpillantok néha egy-egy borítót és nem kell hozzá füves süti, de még a sarki kínai árus gyógyfüve sem, hogy valami teljesen abszurd dologra gondoljak a borító kapcsán. Az is megesik, ha embert látok a képen, szavakat adok a szájába. Vajon mit is mondana éppen, ha beszélni tudna és nem csak a rémült, bágyadt vagy harcias arcát látnám a képről visszanézni.

Egy még ezeknél is elszántabb (vagy elszálltabb?) pillanatomban néhány borítót kezelésbe is vettem és kicsit átalakítottam. Félreértés ne essék, nem újraterveztem a borítókat, hiszen nem egy van köztük, amit imádok és büszke tulajdonosuk is vagyok. Szimplán csak pár gondolatom jelenítettem meg rajtuk, némi változtatást eszközölve.

1. THESE BROKEN STARS

Nem tehetek róla. Annyira adta magát, hogy a földhözragadt énem keservesen könyörgött, tegyek legalább egy szkafander sisakot a karakterekre. Mondjuk magában a sisak persze nem elég, hogy ne haljanak meg rögtön odakint, de a lelkiismeretem legalább nyugodt lehet. Megtettem, amit tudtam, sőt többet is, ugyanis hívtam az UFO segélyhívó számot, akik már meg is érkeztek!

2. UNFILTERED

Itt a cím adta meg a végső lökést, hogy kicsit feliratozzam a borítót, hiszen az Unfiltered azt jelenti, hogy a kép és a könyv is a természetességet igyekszik közvetíteni azáltal, hogy nincs szerkesztve egy kép. Kinek kell szerkesztés, ha közel azonos hatás érhető el már azzal, hogy centikben mérhető sminkréteget kenünk magunkra? 😀 Természetesen én is tisztában vagyok vele, hogy egy könyvet nem lehet eladni egy pattanásos tini arcával a fedőlapon.

3. THE WINNER’S CURSE

Akármennyire nagymenő is vagy, a természet ellen nem nyerhetsz csatát. Amúgy nem mellékesen baromi szép ez a borító, csak hát ez az arckifejezés és fejfogás nekem vagy a menstruációt vagy egy migrénes rohamot juttat eszembe. És nektek?

4. HUNGER

Az a nagy helyzet, hogy feltehetőleg épp valami romantikus/erotikus könyvet olvashattam, amikor ez a nagyívű alkotás született. Nem tudok rájönni, hogy a félmeztelen pasi ihlete származhatott volna máshonnan, mint egy olyan romantikus könyvből, ahol legalább kétszer elmondják, hogy “Úgy éheztem a testére/csókjára/érintésére, stb.”. A hamburger pedig az önfenntartó ösztönöket hivatott képviselni, kiegyenlítve ezzel a fajfenntartás igényei által elmozdított mérleget.

5.   RENGETEG

Teljes szívemből imádom ezt a borítót, de elgondolkoztam egyszer rajta, hogy Agnyeska vajon hova is fut? Az egész regény alatt nem rémlik, hogy valaha szaladozós kedvében lett volna, kivéve, amikor a faluba sietett. Mivel itt látszik a torony, úgy vélem a rendszeresen főzőcskéző főhősnőnk füstszagot érzett, amikor kiment az erdőbe és rájött, hogy valami bizony a tűzhelyen maradt.

Ui.: Aki még nem olvasta a Rengeteget, az szaladjon, vegye meg és kezdje el, mert zseniális!

6. ESŐVÁGY

Szintén egy imádott borító, imádott könyvvel, amit szívből ajánlok mindenkinek. Maya rajza is elképesztő és tökéletesen megragadja a címadó novella hangulatát. Gondoljunk csak bele, milyen idegesítő, amikor a frissen vasalt vagy göndörített hajunkkal kimegyünk és elkap az eső. Szóval az én verzióm egy amolyan ironikus “esővágy”, ha értitek, mire gondolok. 😉

+1 HIDDEN LEGACY SOROZAT

Ilona Andrewsék az egyik kedvenc urban fantasy írópárosom. Zseniálisak, izgalmasak, sokszínűek a regényeik, érdekesek és jól felépítettek a karaktereik, de a borítóikon átok ül. Szerintem nem nagyon vannak ezeknél rémesebb külsejű könyvek a piacon, de egyszer megelégeltem és ezt a sorozatot újraterveztem magamnak. Nem tökéletes, de egy fokkal azért jobbnak érzem, mint az eredeti félmeztelen pasisat.

Hidden-legacy

baby

Ti is filozofáltatok már el egy-két borítót díszítő képen? Ha igen, írjátok meg, hogy mi jutott eszetekbe és talán egyszer megvalósítva viszontláthatjátok az oldalon.

 


szonja_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s