ajánló · Érdekességek · Új megjelenések · Extra tartalom · filmajánló · YouTube

Könyves filmek 2018-ban a moziban

2018-ban sem lesz időnk unatkozni! Rengeteg könyv érkezik, mellé pedig a filmekből sem lesz hiány. Nézzük is, hogy melyek azok az írott történetek, amelyek hamarosan érkeznek a mozivászonra.

A Wrinkle in Time – Időcsavar (2018. április 12.)

Madeleine L’engle klasszikus meséjéből film készült! A Wrinkle in Time külföldön kétségtelenül nagyobb karriert futott be, de itthon is megjelent Időcsavar címmel az Animus kiadó gondozásában még 2002-ben. Azóta nem volt újranyomása, így jelenleg boltokban nem kapható magyarul, de talán a film érkezésével számíthatunk egy újrakiadásra, legalább a trilógia első részéből.

>> Várólistára / Kívánságlistára teszem

A víz érintése (Jelenleg műsoron)

Az Oscar gála idei sztárja és Guillermo del Toro mexikói rendező legújabb alkotása, akinek a neve számtalan híres filmmel összefonódik (A Faun labirintusa, Bíborhegy, Hellboy, csak hogy egy párat említsünk). A világhíres rendező a könyv verzióból se maradt ki teljesen, hiszen Daniel Kraus neve mellett az övé is ott virít a mellesleg könnyfakasztóan gyönyörű borítón. Magyarul a Bluemoon könyvek hozta el nekünk ezt a hidegháború alatt játszódó Szépség és szörnyetegre emlékeztető tündérmesét felnőtteknek.

>> Megrendelem
>> Várólistára / Kívánságlistára teszem

To all the boys I’ve loved before – A fiúknak, akiket valaha szerettem (2018)

2018 a Young adult rajongóknak kedvez, ugyanis több ennek a korosztálynak szóló könyvet is megfilmesítenek idén, köztük Jenny Han könyvét is, amely A fiúknak, akiket valaha szerettem címet viseli. A történet egyszerre romantikus és szórakoztató. A szereplők között pedig olyan nevek vannak, mint pl. Janel Parrish, a Pretty Little Liarsből és Lana Condor az X-men Apokalipszisből. Hazánkban a Könyvmolyképző Kiadó csapott le a trilógia jogaira, amelyből már két kötetet meg is jelentettek, és hamarosan a harmadik várható.

>>Várólistára / Kívánságlistára teszem
>> Megrendelem
>> IMDB adatlap

Nap nap után (2018. március 22.)

David Levithan könyveiért a kezdetektől fogva a Maxim Kiadó felel és hatalmas sikere van az írónak kis hazánkban. Olyannyira, hogy hamarosan filmes borítós kiadással is kapható lesz a Nap nap után. Egy kis érdekesség, hogy kezdetben a történet egy kötetesnek indult, de azóta már Rhiannon szemszögéből is olvashatjuk a két fiatal történetét az Egy másik napban és Levithan írja a befejezést is, amely 2018 év vége felé várható és a Someday címet viseli.

>> Várólistára / Kívánságlistára teszem
>> Beleolvasok
>> Előrendelem 30% kedvezménnyel


A 16 éves Rhiannon beleszeret egy különös lélekbe, akit csak „A”-nak hívnak, és minden egyes nap más ágyban, más-más testben ébred. A kettejük között kialakuló kapcsolat olyan erős, hogy elhatározzák, minden nap megkeresik egymást, pedig még csak nem is sejtik, mit és kit hoz a következő reggel. Ahogy egyre inkább beleszeretnek egymásba, a realitásokkal is kénytelenek szembenézni: vajon képesek lehetnek úgy leélni közös életüket, hogy egyikük minden 24 órában más személyt testesít meg?

A Nap nap után David Levithan azonos című bestsellere alapján készült, amely a Maxim Könyvkiadó gondozásában jelent meg magyarul.

Love, Simon (2018. június 21.)

Simon egy titkot rejteget családja és barátai elől, méghozzá azt, hogy meleg. Szerelem, kalandok, titkok és szórakozás. Ráadásként szuper szereplőgárda: Jennifer Garner, Colton Haynes, Josh Duhamel és a Minden, Mindenből már jól ismert Nick Robinson.

>> Várólistára / Kívánságlistára teszem
>> Megrendelem

Dumplin’ (2018)

Jennifer Aniston, Dove Cameron és Danielle Macdonald főszereplésével 2018-ban érkezik a Dumplin’ – Így kerek az élet a mozikba. A történet főszereplője Willowdean Dickson, akit ex-szépségkirálynő anyukája csak Dundikának hív és aki jól érzi magát a saját bőrében. Éli és élvezi az életét, legjobb barátnője társaságában, egészen addig, amíg képbe nem kerül a szexi magániskolás Bó. Will elkezd kételkedni magában, majd hogy bizonyítson magának jelentkezik egy szépségversenyre, hogy megmutassa, pontosan annyira megérdemli azt, hogy ott álljon, mint a sok vékony lány. Willow szerepében Danielle Macdonald, aki egyébként a listánkon szintén szereplő Madarak a dobozban c. filmben is szerepet kapott.

>> Várólistára / Kívánságlistára teszem
>> Megrendelem
>> IMDB adatlap

Darkest minds – Sötét elmék (2018. szeptember 20.)

Alexandra Bracken a sokak által annyira szeretett disztópikus jövőképeket alapul véve alkotta meg a Sötét elmék világát, amit fantasztikus elemekkel tűzdelve tárt az olvasók elé. Egy különleges betegség terjeng a világban, ami kifejezetten a tizenéves gyerekeket támadja meg, ennek hatására teljesen felborul a számunkra is megszokottnak tekinthető rendszer. Mindezt megspékelve azzal, hogy az életben maradt gyermekek különböző különleges képességet kezdenek birtokolni. Összegyűjtve, egyfajta táborba zárva őket, próbálják megfejteni a miérteket, de ahogyan az lenni szokott, a másik oldal sem nyugszik ebbe bele, és mindent megtesz annak érdekében, hogy kitörjön innen. Probloggerek közül is többen vagyunk, akik olvasták már a történetet, és bizton állíthatjuk, hogy izgalmakból nem szenvedhet hiányt az, aki kezébe veszi a könyvet. Jó hír, hogy hamarosan filmvásznon is megelevenedik a sztori, így aztán pláne érdemes kezünkbe venni a könyvet. Mindenesetre mi kíváncsian várjuk, hogyan is sikerül megragadni a könyv fő elemeit, izgalmait. Főszerepben: Amandla Stenberg, aki már a Minden, minden adaptációban is látható volt, Maddyként.

>> Várólistára / Kívánságlistára teszem
>> Megrendelem
>> IMDB adatlap
Ugyan hivatalos trailer még nincs a filmhez, de Piéra Ford ausztrál booktubernek van egy szuper fanmade előzetese, amit meg meg is tekinthettek:

 

Bosszúvágy (Jelenleg műsoron)

Egy izgalmas thriller könyv is a mozivászonra került, főszerepben Bruce Willisszel. Az biztos, hogy akcióban nem lesz hiány. A film alapjául szolgáló könyvet a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából olvashatjuk.

>> Várólistára / Kívánságlistára teszem
>> Megrendelem

Éjjeli napfény (2018. április 19.)

A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie veszélyes betegsége miatt nappal nem hagyhatja el az otthonát, fényérzékenysége miatt speciális ablakok védik a szobáját. Nappal alszik, ám éjjelente átlagos tiniként éli az életét, amikor csak teheti, zenél. Így talál rá az est leple alatt a szerelem. Főszerepben Bella Thorne, illetve Patrick Schwarzenegger (igen, jól látod a vezetéknevét), akinek ez az első filmes debütálása. Ami a könyvet illeti, magyarul még nem jelent meg, de tudomásunk szerint a Maxim kiadó megvette a jogokat, így remélhetőleg csak idő kérdése, hogy itthon is a boltokba kerüljön.

>> Várólistára / Kívánságlistára teszem

Vörös veréb (Jelenleg műsoron)

Jason Matthews kémregényéből Budapesten forgattak nagyszabású mozifilmet Jennifer Lawrence főszereplésével. A Vlagyimir Putyin vezette Oroszországban az orosz hírszerzés tisztje, Dominyika Jegorova keservesen próbálja kiismerni és túlélni a posztszovjet hírszerzés veszedelmes dzsungelét. Épp csak kikerült a Verébiskoláról – ahol hírszerzési célokat szolgáló csábításra képezik ki a hallgatókat –, és egyből Nathaniel Nash CIA-tisztre állítják rá. Ő a kapcsolattartója az amerikaiak egyik legértékesebb kémének, akit valaha sikerült beépíteniük az oroszok közé. A könyvet magyarul az Agave kiadó jelentette meg, és a film kijövetelére tekintettel kapott egy új, letisztult, és igazán drámai hatású borítót is.

>> Várólistára / Kívánságlistára teszem
>> Megrendelem

Ready Player One (2018. március 29.)

Már csak alig kell egy párat aludni az Ernest Cline regényéből készült film megnézéséhez! 2045-öt írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-be, a világméretű virtuális univerzumba. A tervező azonban meghal, és megindul a verseny életre-halálra az utolsó feladvány megfejtéséért, ami nemcsak hatalmas vagyonnal kecsegtet, de maga a rendszer feletti hatalommal is.

>> Megrendelem
>> Várólistára / Kívánságlistára teszem

Szólíts a neveden (Jelenleg műsoron)

A Szólíts a neveden André Aciman azonos című könyve alapján készült. Ami meglepő, hogy már 3 vagy 4 éve elkezdték tervezni, sőt a főszereplőket is kiválasztották már, de jó ideig nem kezdődtek el a forgatások, s ezért is csak tavaly jelent meg. A történet egy olaszországi városban játszódik, az 1980-as években. A főszereplő Ellie, akinek az apjához egy gyakornok érkezik, Oliver. A kettejük között romantikus viszony alakul ki, de ez a történet annyira más! Hiszen itt nem a homoszexualitás van terítéken, hanem az első szerelem, legyen az bárkik között is. A film megkapta a legjobb adaptációért járó Oscar díjat.

>> Várólistára / Kívánságlistára teszem
>> Megrendelem

A diótörő és a négy birodalom (2018. December 13.)

Ki ne ismerné gyerekkorából a Diótörő történetét? Végre egy egész estés, látványos mozifilmként is megtekinthetjük a Disney jóvoltából. Karácsony előtt pár héttel a mozikban!

>> Várólistára / Kívánságlistára teszem

A lány a pókhálóban (2018. ősz)

Stieg Larsson Millenium trilógiája folytatódik. Magyarul még nem jelent meg, de tekintettel az előző könyvek sikerére, reményeink szerint már nem várat sokáig magára. A filmről egyelőre nem sok mindent tudni, de az már biztos, hogy Daniel Craiget egy svéd színész, Michael Nyqvist fogja váltani, és hogy egy a rendezés egy az egyben át fogja ugorni az eredeti trilógia második illetve harmadik részét, és ezzel fogja folytatni a Tetovált lány történetét. Ebben a részben Mikael Blomkvistet ezúttal Amerikába viszi az éppen aktuális nyomozása, ahol Lisbeth-tel újra keresztezik egymás útját egy nemzetközi konfliktus következtében.

>> Goodreads adatlap
>> IMDB adatlap

Where’d You Go, Bernadette? – Hová tűntél, Bernadette (2018. október 19.)

A Hová tűntél, Bernadette? kötelező olvasmány, ellenállhatatlan, mélyen megindító könyv a helyét a világban nem találó zseniről, anya és lánya szerepéről. 2018 októberétől pedig már a mozikban is átélhetjük a 15 éves Bee kalandjait, aki miután édesanyja eltűnik nyomába indul, hogy megtalálja. A könyvet itthon a Maxim kiadó jelentette meg és szerintünk a film premierjének közeledtével akár még egy filmes kiadásban is viszont láthatjuk a polcokon.

>>Várólistára / Kívánságlistára teszem
>> Megrendelem
>> IMDB adatlap

Madarak a dobozban (2018. december)

Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy az ember őrült, kegyetlen gyilkossá váljon. Senki sem tudja, mi az, és honnan jött. Josh Malerman nagysikerű regényéről már 2014-ben felröppentek a hírek, miszerint film készül belőle, és úgy néz ki, idén ez meg is valósul. Trailert még egyelőre nem kaptunk, de annyi biztos, hogy Sandra Bullock fogja Mallorie-t alakítani, és a forgatás már javában zajlik.

>> Megrendelem
>>Várólistára / Kívánságlistára teszem
>> IMDB adatlap

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018. november 15.)

Newt Scamandert biztos nem kell senkinek bemutatnunk! A rajongók már tűkön ülnek, hiszen hamarosan visszatér a mozi képernyőjére Newt, Dumbledore és a Furkász is, hogy legyőzzék Grindewaldot.

A végére három olyan könyvet hagytunk, amelyről azt tudjuk, hogy a jogaik elkeltek és kész a forgatókönyv, megvannak a szereplők vagy már elkezdték forgatni, de bővebb információnk még egyelőre nincsen róluk.

Ruta Sepetys: Tengerbe veszett könnyek és Árnyalatnyi remény (2018)

Ruta Sepetys könyveit a Maxim kiadó jóvoltából olvashatjuk, a két történet rajongói pedig örülhetnek, hiszen az Árnyalatnyi remény megjelenését 2018-ra jósolják és már a szereplők is kiválasztásra kerültek, míg a Tengerbe veszett könnyekről egyelőre összesen annyit tudni, hogy a jogokat licitálás útján az Universal Pictures nyerte el és olyan neves forgatókönyvírók neve jött szóba, mint akik. az 500 nap nyárért és a Csillagainkban a hibáért feleltek.*

>>Várólistára / Kívánságlistára teszem a Tengerbe veszett könnyeket
>>Várólistára / Kívánságlistára teszem az Árnyalatnyi reményt
>> Megrendelem az Árnyalatnyi reményt
>> Megrendelem a Tengerbe veszett könnyeket
>> IMDB adatlap: Tengerbe veszett könnyek
>> IMDB adatlap: Árnyalatnyi remény

A Darker Shade of Magic – Egy sötétebb mágia

A Prológuson már korábban írtunk róla, hogy elkeltek a filmes jogai V. E. Schwab übernépszerű trilógiájának, ami magyarul Egy sötétebb mágia címen jelent meg a Ventus Libro gondozásában. A tapasztalatok ugyan azt mutatják, hogy a megvett jogokból sokszor nem lesz semmi, ám a Darker Shade esetében van okunk a reményre, ugyanis a napokban az írónő twitterre posztolt elejtett soraiból arra lehet következtetni, hogy már kész, de legalábbis félkész állapotban leledzik a forgatókönyv. Utazásra fel: As Travars!

>> Cikk az A Darker Shade of Magic elkelt jogairól
>>Várólistára / Kívánságlistára teszem

* Forrás

Melyiket várjátok már a legjobban?


zsebi_bio

bizbasz_bio

arwen_bio

uszama_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s