Borítómánia · Extra tartalom

Több kiadásban megjelenő könyvek eltérő borítói

Egy könyvet nyilván azért nyomtatnak újra és újra, mert a közönség annyira viszi, mint a cukrot, ezért gyorsan elfogynak az első kiadásban megjelent példányok. A következő kiadásokkor már borítót cserélnek, javítanak magán a szövegen, esetleg még új kiadóhoz is kerül az adott regény. Ebben a bejegyzésben tehát, pár olyan könyvet szedtünk össze nektek, amelyek a folyamatos újranyomás következtében külsőleg egy picit megváltoztak. A felsoroltak közül nektek mely borítók tetszenek a legjobban?

1, Veronica Roth: Divergent sorozat

divergent

Eredeti nyelven a felső borítókkal először 2011-ben jelent meg a széria A Harper Collins kiadó jóvoltából – ilyen borítókkal vehetjük kézbe itthon is a könyveket. 2011-ben a Harper Collins még egyszer újranyomta Veronica Roth sorozatát, ezúttal már az eredeti borítók alatt megtekinthető kinézettel. Személy szerint nekem az első kiadás külsejével sincs semmi bajom, de a második próbálkozás jobban a szívemhez nőtt. A könyvtárban is láttam már a sorozatot pont ugyanígy díszdobozos kiadásban és meg kell mondjam, élőben még szebbek, mint a képeken.

2, Rick Riordan: Percy Jackson sorozat

percy 5percy4

Rick Riordan könyvei azok, amelyeknek még az itthoni kiadásaival is teljesen meg vagyok elégedve. Mint a Végzet ereklyéi sorozatnak, ennek is nagyon sok kiadása van eredeti nyelven, (ezeket láthatjuk fent a képeken) viszont a Könyvmolyképző Kiadónak habár először nem, de harmadik nyomásra sikerült újra kiadniuk a sorozatot egy gyönyörű, összefüggő kinézettel, amire egyszerűen csak öröm ránézni. (Az új magyar kiadás megegyezik a legutolsó képsorozattal, amit ide összegyűjtöttem.)

3, J. K. Rowling: Harry Potter sorozat

Ehhez szerintem a kommentárom is felesleges, ugyanis mindenki tudja, hogy J. K. Rowling Harry Potter sorozata, vagy százmillió különböző borítóval látott már napvilágot mindenhol, beleértve hazánkat is. Nekem személy szerint a 2016-os Animus kiadó borítói tetszenek a legjobban. (A fent összeszedett képek között ez a második.) Nagyon látványosak és eszméletlenül gyönyörűek, úgyhogy eléggé csalódott is vagyok, hogy nekem csak a 2005-ös változat van meg.

4, Jodi Picoult & Samantha Van Leer: Off the Page

Jodi Picoultnak és lányának Samantha Van Leernek a közös young adult sorozata már itthon is megjelent, nekem is volt szerencsém olvasni a könyvet, úgyhogy elmondhatom, hogy nem csak kinézet, de a tartalom is nagyon szép történetet rejt. Az Off the Page a Between the Lines sorozat második része, aminek itthon a borítója újratervezésre került. Nem mondom, hogy a magyar borítók csúnyák lennének, mert nem azok, de valljuk be, azért szerintem az eredeti borítók ezerszer jobban visszahozzák a könyv hangulatát. Ráadásul tényleg meseszépek!

 

luca_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s