Extra tartalom · Körkérdés

Milyen is egy jó romantikus könyv?

romcsihet

Ahány ember annyiféle szempont, abban azonban kiegyezhetünk, hogy minden kedves tagunknak van személyes véleménye arról, hogy milyennek is kéne lennie a számára ideális romantikus könyvnek. Ezért hát tematikus hetünk első napján a lényegre tapintunk és a fentebb látható címből kiindulva azt boncolgatjuk, hogy milyen is egy jó romantikus regény, szereplők, cselekményszál, valamint nyáladzás szempontjából. Mit mondtok, jó ízlésünk van e műfajon belül?

Timi: Egyértelműen az amikor a főszereplők végül megkapják a Happy endjüket, szerintem ezt nem kell nagyon indokolni, elvégre mindenki szereti a boldog befejezéseket. Nem szeretem viszont, ha km hosszú a szenvedésük, főleg akkor nem, amikor saját maguk akadályozzák a kapcsolat kibontakozását. A reális romantikus könyveket szeretem, amik nem arról szólnak, hogy meglátta és azonnal szerelembe esik, majd holnap már össze is házasodik a kiszemeltjével. Az a jó, amikor fokozatosan alakul ki a szerelem, és az olvasó érzi a főszereplők között azt a bizonyos kis szikrát.

Uszáma: Alapvetően nem szeretem ezeket a tipikus, nyálas, sztereotípiákkal teli romantikus történeteket, de van egy-kettő, ami kiemelkedik a maga nemében. Azok szoktak lenyűgözni, melyek nem kiélezetten csak a romantikus szálra koncentrálnak, és azáltal nem válik elcsépeltté a dolog. Jó, persze… nyilván van olyan sztori, ami kifejezetten a téma köré szeretne épülni, de ott is kivitelezhető az, hogy ne két szereplő egymással való szenvedéséről szóljon, hogy aztán vagy összejöjjenek, vagy a nevető harmadik jöjjön ki győztesül. Egyediség, egyszerűség, valódiság. Ennyi, és nem több.

Cersei: Olyan, amiben nem sík buták a szereplők, jártak iskolába, és néha még figyeltek is. Amiben nem azon van a hangsúly, hogy kinek mennyire kőkemény a szerszáma, és mindjárt elmegy a csaj puszta látványától is (a boltba elemért). Amiben van tartalom is, nem csak instant közösülésből áll földön, vízen, levegőben.

book

Fancsali: Alapvetően utálom a romantikus regényeket, egyszerűen nem bírom végigolvasni őket, mégis van kettő, aminek sikerült belopnia magát a szívembe. Az egyik a Nyugalom tengere, a másik a Veled minden hely ragyogó. Ez alapján a két könyv alapján azt tudom mondani, hogy számomra egy jó romantikus regény nem merül ki szerelmi háromszögekben és szexi félistenekben. Ha már szerelmi történet olvasására adom a fejem, akkor az legyen igényes és sokat mondó. Legyen több, egy felületes kapcsolatnál, ne legyen szirupos és túl rózsaszín, viszont azt értékelem, ha drámai, néhol tragikus, realisztikus a karakterek jellemrajza, nem azonnali a szerelem és a többi és a többi. Sajnos megrögzötten imádom a tragédiákat, a depressziós szereplőket. Szeretem a melankolikusabb történeteket, azokat sokkal igazabbnak érzem, mint azokat, amikben a szereplők életében soha semmi rossz nem történik. A fájdalommal könnyebben tudok azonosulni, könnyebben meg is értem, talán ez az oka, hogy inkább tragédia párti vagyok.

Ancsi: A számomra jó romantikus könyv valahol a végtelen nyáltenger és az egymás után sóvárgás között van. Szeretem, ha megható és aranyos egy történet, de ezt nagyon hamar túlzásba lehet vinni drámai körmondatokkal. A szerelmi háromszögeket is kezdem unni már, mert az összes egyforma, nem túl eredeti szerintem ezzel operálni. Szóval legyen aranyos, megható és boldog végkifejletet is szeretnék szigorúan két emberrel a főszerepben.

Luca: Én teljesen romantikus típusnak vallom magam, de azért vannak olyan könyvek, amik még nekem is megártottak ezen a téren. Hogy szerintem milyen is egy jó romantikus könyv? Olyan, ahol a szereplők között megvan az a bizonyos szikra. Ahol fokozatosan szeret egymásba két ember és nem csak úgy villámcsapásra szevasz tavasz már dúl a szerelem. Mert azért valljuk be ez kissé hihetetlen. Utálom, viszont ha a szereplők egy egész könyvön keresztül azon nyavalyognak, hogy jaj, szeretem is, de nem is, akkor húzom még az agyát egy ideig, meg tettetem, hogy nem érdekel, aztán majd az utolsó 10 oldalon mégis befogadom típusú felállást. Egyszerűen idegesítő és úgy el tud rontani egy amúgy szuper alapsztorival rendelkező történetet. Úgyhogy nálam az egyszerű, a túlzott egér macska játékoktól mentes, de egyedi alapsztorival rendelkező romantikus művek mindig viszik a pálmát. Nem mondom azt, hogy egy klisékkel teli romantikus agybaj néha nem tesz jót a lelkivilágomnak, de azokat inkább akkor fogyasztom, amikor nem vagyok józan. Amikor viszont eszemnél vagyok akkor soha. 😀

luca_bio

 

Milyen is egy jó romantikus könyv?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s