prológus · romantikus · szerelem

Fura udvarlók

A mondás úgy tartja, ahány ház, annyi szokás. Nincs ez másképp az ismerkedés területén sem, nagyon különös szokásokra bukkanhatunk, ha kicsit utánajárunk a dolognak. Nos, mi megtettük, és a levágott fejektől a faragott kanálig mindent találtunk.

Romantikus hetünk keretein belül elhoztunk Nektek néhány elképesztő ismerkedési, udvarlási szokást. Jó szórakozást hozzá!

Almát valaki? 

alma.jpgElsőként egy igazán szerelmet próbáló szokást találtam a 19. századi Ausztriából. Ugyanis a nők olyan almaszeleteket adtak a férfiaknak, amiket a hónaljukkal kellett megtartaniuk egy tánc erejéig. Ha emberünket igazán érdekelte a lány, akkor azonnal megette a gyümölcsöt.

Mi az az udvarlás?

egyipt

Vannak azonban, akik nem igazán törődnek az ismerkedés udvarlás részével, az ókori Egyiptomban például ha kölcsönös szerelem fűzte össze a férfit és a nőt, akkor egyszerűen csak beköltöztek egy közös házba és együtt éldegéltek tovább. Valószínűleg tovább is éltek pár évvel, mint mindenki más, aki megmártózott az esküvőszervezés stressztengerében.

Evőpálcika, fokhagyma, fenyőtű

fenyő

 

Egy újabb nagyon különös szokás, ezúttal Kínából. A Nővérek Ételfesztiválja idején a lányok egy tál rizst adnak a fiúknak. No de nem mindegy ám, hogy mi van abban a tál rizsben.  Ha fokhagyma vagy bors rejlik az edényben, az egy határozott nemet jelent, ha egy evőpálcika, akkor viszont szívesen megismerne jobban, de csak lassan. Előfordul a fenyőtű is, ami a bizonytalanságot jelenti, a két evőpálcika viszont a szerelem jele. Hát nem szép?

Elfütyülöm Néked

füttyA Mexikói kickapoo törzs nagyon mókás hagyományt tart, ők bizony füttyben mondják el szándékukat a választottal. Minden párnak sajátos füttyjele van, így mondandójuk tartalma rejtve marad mások elől.

 

Kanálfaragók

 kanál A 17. századi Walesben az apák számára az egyik legfontosabb dolog a lányuk férjhezadásában az volt, hogy gyermeküket ügyes kezű lovaghoz adják. Ezért az udvarlók bonyolult mintájú, faragott kanalakkal érkeztek szívük választottjához, és ha a lány elfogadta az evőeszközt, akkor megkezdődött a jegyesség.

Fel a fejjel!

dededededeTajvanon egészen a 20. századig élt a levágott fejek hagyománya, miszerint a férfi a csatában általa levágott fejekkel érkezett a lánykérésre. Ha a nő igent mondott, akkor jól látható helyre kifüggesztették a fejeket, hogy mindenki csodálhassa a férfi erejét.

A legyezőt figyeld!

legyező

Ha véletlen a viktoriánus Angliában kötnél ki és udvarolni készülnél, akkor ne feledd, hogy a nők legyezőjét kell figyelned, mert üzenetet hordoznak számodra. Gyors legyezés? A lány elérhető. Az áll bal oldalán pihentetett legyező? A-a, nem téged akar. Jobb oldal? Ezaz! Ott vagy a listáján.

 

Azt hiszem, én maradnék a bonbon-virág jól bevált kettősnél. Remélem azért okoztam néhány vidám percet, Ti hallottatok hasonló fura szokásokról?


mancs_bio

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s