Érdekességek · Extra tartalom · Improvizáció

A tökéletes gyilkosság

raf,750x1000,075,t,fafafa_ca443f4786.u1

Nos biztos mindenki találkozott már egy filmben, könyvben vagy sorozatban egy jó kis megoldatlan bűnténnyel. Mikoris megjelenik főhősünk, legyen az Sherlock, Poirot vagy akár Miss Marple a szatyrával és megoldja a bűntényt, sittre vágja a rosszfiút/hölgyet.

 

 

A problémám személy szerint nekem az, hogy soha nem ússzák meg. Mint a Tom és Jerryben, szegény macska soha nem győz 😦 De itt feltehetném a kérdés, ugyan miért nem? Legalább csak egyszer, itt emésztődik bennem egy óriási lyuk mert érzem, hogy hiányzik az életemből egy tökéletes gyilkosság film/sorozat/könyv.

poor-tom_o_151608

Szóval elkezdtem agyalni, ha nekem kellene írni egy könyvet, amiben a gonosz megússza, akkor hogyan lehetne ezt kivitelezni?

(Feltéve persze, ha nem világuralomra tör és elsőszámú diktátorrá válik így senki nem mer ellentmondani neki.)

  1. Megtévesztés

Kezdjük ott, hogy ha eleve a legjobb barátai vagyunk a fűbe harapottnak, akkor senki nem gyanakodna ránk. Szóval a teória: barátkozzunk össze a jövendőbeli hullánkkal, azért 1-2 év minimum (csak hogy tutira menjünk) és legyünk mi a legaggódóbbak a legsegítőkészebbek a nyomozás során. Talán bejönne!

  1. Tökéletes alibi

Azért persze biztosítsunk be magunknak alibit.  Miután eltettük láb alól másszunk vissza az ablakon anyuhoz és utána még menjünk le hozzá beszélgetni, vagy esti jó éjt puszit kérni…kakaót 😀

  1. Irány a színház!

Persze fontos, hogy tökéletesen meg is tudjuk magunkat játszani. Szóval nem árt, ha tanulunk egy kis színészetet, a minél élethűbb alakításért.

  1. Véletlen baleset

Persze balesetek mindig történnek, és ki gyanakodna a legjobb barátra? Megcsúszás, kirepülés, leesés, gyógyszerek megkeverése, parti drogok túlzott használatba vétele stb.

  1. Ne bízz senkiben

Hallottál már a fogoly dilemmáról? Na én emiatt nem osztanám meg gyilkossági szándékaimat se a terv kivitelezésébe nem vonnék be senkit. Mindig van gyenge láncszem. Csak magában bízhat az ember.

Szóval a fogoly dilemma. Tegyük fel, hogy gyanakodnak ránk. Egyszerre kérdeznek ki. Közlik velem, hogy a másik már köpött. Ha én is bevallom akkor csak 1 évet kapok (jó gyilkosságért  persze más, de értitek a lényeget), szóval erre én bevallom. Mikor kiderül, hogy a másik nem is köpött. így 1. én lettem az áruló, 2. még el is kaptak minket.

prisoners_w350

Az elmélet arra épít, hogy mentjük a bőrünket és nem bízunk a másikban, így mindenképp meg lesz a tettes.

  1. Végleges megsemmisítés

Vagy van a másik megoldás. Egyszerűen olyan jól megsemmisítjük és eltűntetjük a hullát, hogy fel se merül a gyilkosság. Megszökött, eltűnt stb. Hát ez jobban hangzik!

Itt felmerült bennem:

  • az elhamvasztás majd tengerbe szórás
  • temetés előtt álló sír alá elásni a hullát (másnap meg mehet rá a koporsós, és így még a papi áldást is megkapja, ki ne repesne ezért?)
  • húsdarálóba való bejuttatás, aztán mehet a jó kis kolbász a boltokba

sweeney_todd2

Persze ott vannak a biztonsági kamerák, a szemtanúk a rosszakarók. De ha elég türelmes, megfontolt és elszánt vagy (remek színészi adottságokkal) és még Fortuna is melléd áll. Akkor szerintem tiéd a pálya 😀

Ti ismertek esetleg olyan filmet, sorozatot vagy könyvet, amiben megússzák a gyilkosságot? (De nem azért, mert a rendőr jó fej és inkább elengedi). Egy igazi gonosz megússza, méghozzá azért mert még gyanúba se keveredik.

Bevallom én elkezdtem ennek felbuzdulására a „Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot” című sorozatot, de még nem értem a végére, szóval kíváncsi vagyok!

Ha tudtok még ilyet írjátok meg nekünk nyugodtan 😀

sc3a1ra_bio

A tökéletes gyilkosság” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s