Extra tartalom · projekt · prológus

Agatha Christie ajánló

Pénteken már írtunk érdekességeket az írónőről, most pedig azoknak szeretnénk segíteni, akik még nem olvastak tőle, és nem tudják, melyikkel kezdjenek. 5 olyan könyvet ajánlunk, amely biztos, hogy meghozza a kedvet a szerző többi regényéhez is!

covers_3919791. Tíz kicsi néger

Ez az írónő leghíresebb regénye, rengeteg feldolgozást megért már, nem véletlenül. Bár ebben nem szerepel se Hercule Poirot, se Miss Marple, olyan csavaros, kiszámíthatatlan és izgalmas, hogy az olvasó a körmét rágva olvassa végig. Mindvégig fenntartja a feszültséget, néhol már-már borzongatóan.

covers_4439222. Az Ackroyd-gyilkosság

Annak ellenére, hogy ebben a regényben nem hullanak úgy az emberek, mint a legyek, nem szűkölködik meglepő fordulatokban! Nagyon vitatott, és megosztó mű, sokan utálják egyes aspektusai miatt.

covers_3920063. Gyilkosság az Orient-expresszen

Mindig izgalmasak az olyan gyilkosságok, amelyek akkor történnek, amikor egy kis társaság össze van zárva. Ilyenre ékes példa a Gyilkosság az Orient-expresszen, amely Poirot leghíresebb esete. Tavaly jelent meg a legújabb feldolgozása, de persze a film sosem tudja felülmúlni az eredeti művet. Érdekes a végkifejlete, az igazságszolgáltatás egy más fajtáját olvashatjuk benne.

covers_3932294. Három vak egér

Ez a rövid kisregény nem kap elég figyelmet, pedig szerintem megérdemelné, hogy a top ötben legyen a helye. A Tíz kicsi négerrel karöltve ebben is nagy szerepe van egy versikének, amitől kirázza az embert a hideg. Szintén nagyon nagy csavart tartogat a végére, csak bírjuk felkaparni az állunkat a földről.

covers_106815. Rejtély az Antillákon

De hogy ne maradjunk Miss Marple kötet nélkül, mindenképpen meg szeretném említeni a Rejtély az Antillákont. Eddig bárkivel beszéltem, mindenki Poirot mestert preferálta, pedig a vén Miss Marple is megér egy misét! Imádnivaló, ahogy a háttérbe szorulva megold mindent, miközben a többiek tehetetlenek. Ez a regény sem kivétel, sőt itt extrának ott van az egzotikus helyszín is.

Igazából bármely Christie könyvvel kezdhetünk, kivéve talán a Függönnyel és a Szunnyadó gyilkossággal, mivel azok Poirot, illetve Marple utolsó esetei, így azokat érdemes utolsóként olvasni. A többi könyvet nem muszáj megjelenési sorrendben olvasni, szerencsére annyira nem kötődnek egymáshoz. Mondjuk a Nemezis a Rejtély az Antillákon címűben megismert egyik szereplőről szól, szóval azt érdemes később olvasni, de ezen kívül más tanácsom nem lenne.

Remélem sikerült meghoznom valamelyikhez a kedveteket!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s