ajánló · Könyves hírek · könyvfesztivál · Rendezvények · romantikus · személyek

Könyvfesztiválos megjelenések [Kolibri Kiadó]

Ma a Kolibri Kiadóé lesz a főszerep, már mutatjuk is, hogy mivel készülnek a Könyvfesztiválra. Listát elő, tollat készítsetek, mutatjuk a megjelenéseket.

A Kolibri Kiadó a Millenáris D épületének D12-es standján vár mindenkit. Minden könyvre 20% kedvezmény!

A Kolibri Kiadó könyvfesztiváli újdonságai között kicsik és nagyok, a klasszikusokat kedvelők és a legújabb, modern történetekre vágyók egyaránt megtalálják a számításaikat: Maurice Sendak, Dr. Seuss vagy éppen Roald Dahl történetein nem fog az idő, a Tom Gates-sorozat új kötete vagy David Walliams új regénye pedig ízig-vérig a mai olvasóknak való.

>>>Tovább a friss megjelenésekhez<<<

SendakM_AholAVadakVarnak_72dpiMaurice Sendak: Ahol a vadak várnak

Nemrég jelent meg magyarul is Maurice Sendak klasszikusa, a Barack Obama kedvenceként is számon tartott, ikonikus képeskönyv, az Ahol a vadak várnak.

A könyvet Amerikában nemrég minden idők legnépszerűbb képeskönyvének választottak, mégis több mint 50 évet kellett rá várni, hogy a magyar gyerekek is kézbe vehessék, Pék Zoltán fordításában.

Maurice Sendak könyve egy folyton rosszalkodó kisfiúról szól, aki útra kel a félelmetes vadak közé. Az Ahol a vadak várnak több mint 50 éve a világ egyik leghíresebb és legnépszerűbb gyerekkönyve. Elnyerte a legjelentősebb gyerekirodalmi díjakat, 30 nyelvre fordították le, készült belőle opera és filmfeldolgozás is – utóbbit Spike Jonze rendezte 2009-ben.

>>>Tovább a könyvhöz<<<

DrSeuss_Rokamoka_72dpiDr. Seuss: Rókamóka

Folytatódik a Kolibri Kiadó Dr. Seuss-sorozata, ezúttal a szerző egyik legnehezebben lefordítható, nyelvtörős-szójátékos meséjével, a Rókamókával. Szabó T. Anna kreatív és humoros fordításának köszönhetően a szórakozás garantált!

Kalapos Macska, Ha lenne egy cirkuszom, Zöld sonkás tojás és a Kell egy kedvenc után újabb kötettel bővül a Dr. Seuss-életműsorozat.

A Rókamóka című vidám történetben a világhírű zoknis róka az őrületbe kergeti Bodrit azzal, hogy különféle nyelvtörőkre szeretné megtanítani. Pörögnek az r-rek, susognak az s-ek, csattognak a t-k…

>>>Tovább a könyvhöz<<<

DahlR_CharlieEsANagyUveglift_72dpiRoald Dahl: Charlie és a nagy üveglift

A Roald Dahl-életműsorozat soron következő kötete a nagy klasszikus, a Charlie és a csokigyár folytatása megújult formában.

Lélegzetet visszafojtani! Orrot befogni! Biztonsági öveket becsatolni, fohászokat elrebegni! Átütjük a tetőt!

Ha eddig bárki azt hitte, hogy egy üveglift csakis emeletek közötti fel-le liftezésre való, nyissa ki jól a szemét, és nézzen fel az égre. Igen, az ott egy üveglift, benne egy kisfiú, Picur Charlie, a világhírű Vonka-féle csokoládégyár új tulajdonosa, mellette szülei és vénséges vén nagyszülei. A furcsa kompánia élén pedig nem mást üdvözölhetünk, mint a habókos, meglepetést meglepetésre halmozó Vonka Vilmos urat, aki épp begyújtja a rakétákat, és Föld körüli pályára állítja a nagy üvegliftet, s ezzel kezdetét veszi a világ legfurcsább űrutazása.

Charlie és a csokigyár című regény folytatását Borbás Mária nagyszerű fordításában, átdolgozott kiadásban vehetik kézbe a magyar olvasók.

>>>Tovább a könyvhöz<<<

Pichon,L_TomGates4_72Liz Pichon: Tom Gates 4. – (Többnyire) Zseniális ötletek

Végre megjelent a nagy sikerű Tom Gates-sorozat 4. kötete! A Roald Dahl-díjas Liz Pichon népszerű sorozatának új része, Tom Gates újabb kalandjai ezúttal is Dragomán Gábor fordításában olvashatók. Tomot igazi megrázkódtatásként éri, amikor Deliát a napszemüvege nélkül látja, de ez semmi ahhoz a hírhez képest, hogy az apja benevez egy sportversenyre. Eközben Normannel és Derekkel is folynak a próbák, és a srácok lassan készen állnak, hogy fellépjenek az iskolai tehetségkutatóban zenekarukkal, az Ebzombikkal.

>>>Tovább a könyvhöz<<<

WalliamsDavid_AzEjfeliBanda_72David Walliams: Az éjféli banda

Miután Tomot fejbe találja egy krikettlabda, és a kórházban tér magához, a világ legrémisztőbb arca az első, amit meglát. Úgy tűnik, a dolgok már nem fordulhatnak rosszabbra, ám ekkor kiderül, hogy a gonosz főnővér egyetlen dologban leli élvezetét: ha kegyetlenkedhet a gyerekkórterem lakóival.

Tom ekkor még nem is sejti, hogy életében először épp egy kórházban talál igaz barátokra, és csak egy hajszál választja el élete legjobb, legizgalmasabb kalandjától. Egy életre szóló és szívmelengető kalandtól, amilyenről még csak álmodni sem mert…

David Walliams napjaink egyik legismertebb kortárs gyerekkönyvírója. Regényei eddig több mint negyven nyelven jelentek meg, számos közülük az év gyerekkönyve volt Nagy-Britanniában. Gengszter nagyi című könyvéből több mint félmillió példányt adtak el világszerte.

>>>Tovább a könyvhöz<<<


cersei_bio

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s