Extra tartalom · könyvfesztivál · prológus · Rendezvények

Prológus a Könyvfesztiválon

fesztprojekt

Nem titkoljuk, hogy az egyik legkedvencebb időszakunk könyves tekintetben a Könyvfesztivál környéke. Rengeteg új megjelenés, rendezvény, és nem utolsó sorban rengeteg olyan ember, akik hozzánk hasonlóan rajonganak az olvasásért. Az utóbbi években már hagyománnyá kezd válni, hogy a Probloggerekkel csapatba gyűlve vesszük be a rendezvény minden egyes zugát, így arra gondoltuk, hogy összeszedjük, miért is szeretjük annyira azt, milyen kedves emlékeket tudunk kötni hozzá.

Zsebi: “Amit nagyon imádtam az a két évvel ezelőtti Könyvfeszt volt, akkor áztunk szét So-val a Fumax kitelepülés előtt és kaptunk egy kis szíverősítőt. Bár, ha jobban belegondolok ez valószínűleg Könyvhét volt. Mindegy, 2 éve feszten ismertük meg So-t Uszáma jóvoltából,  alapból emlékezetes volt. :3”

Noémi: Ha jól emlékszem már három alkalommal is sikerült eljutnom a könyvfesztiválra. Az első azért volt emlékezetes, mert az idő fantasztikus volt, a parkban is sok időt lehetett tölteni, és egy nyereményjátékon sikerült kedvezményeket bezsebelnem, így rendesen be is vásároltam. Ekkor vettem meg két máig is kedvenc könyvemet, Az angyalt és A herceget. A második év azért volt emlékezetes, mert már a Prológussal közösen töltöttük, ahogy a tavalyi évben is. Ez fantasztikus lehetőség a találkozásra, mindig jókedvűen telik.

Mancs: “Vicces, mert tavaly mentem először Könyvfesztre, és akkor még nem voltam Prológusos, mégis összetalálkoztunk és ajándék könyvet is adott a csapat. Nagyon izgi lesz idén úgy menni, mint problogger, már nagyon várom. Olyan különleges a hangulat, mindenki könyvimádó, minden tele van könyvekkel, tiszta mennyország.”

RavenS: “Könyvek, barátok, könyvek, jó hangulat, KÖNYVEK.”

Lexa: “Életemben eddig kétszer voltam könyvfesztiválon, de már az is olyan régen volt, hogy igazándiból semelyikre nem emlékszem. XD Arra igen, hogy barátnőmet kellett vezetgetnem a legutóbbi alkalommal, viszont ő elég hamar megunta, úgyhogy szerintem két óra múlva már ott sem voltunk. xD Viszont az első Könyvfesztemről csak jó maradandó élményeim vannak, (már ami megmaradt) habár nem szeretem a tömeget, de azért a csodálatos érzésért, ami ott fogott el aznap, még az is elviselhető volt.”

Arwen: “Vasárnap voltam kinn, tömve volt minden. Már a parkban is tömeg volt, mivel valamilyen ételes fesztivált is akkorra időzítettek, szóval lehetett kerülgetni embereket. Ez a tömeg a Könyvfesztiválon se akart csökkenni, s mivel zárt térről beszélünk, sokszor már frusztráló érzés fogott el. Szerencsére nem egyedül kellett lézengenem, hanem egy újonnan megismert molytárssal vághattam bele a standok felfedezésébe. Nagyon jó volt együtt körbejárni a területet, s először a bőség zavara miatt azt se tudtuk, merre induljunk. Azt be kell, hogy valljam, egy kicsit csalódott voltam, mert úgy gondolom, hogy az idegen nyelvű könyvek kínálata elég szerény volt. Amit kinéztem, az már vasárnapra elfogyott. Csak hát sajnos nem mindenki tud csütörtökön vagy pénteken felmenni Budapestre, de ugye ez benne van a pakliban. E kis szomorúságon kívül nagyon-nagyon jól éreztem magam, hiszen mégiscsak azt csináltam, amit a legjobban szeretek – könyvek és könyvszerető emberek között lenni…” TELJES BESZÁMOLÓ

Timi: “Amikor legelőször látogattam ki a könyvfesztiválra úgy éreztem mintha a könyv mennyországba kerültem volna. Mindenhol olvasni szerető emberek voltak, ami megadta az egésznek a hangulatát. Öröm volt nézni, ahogy hatalmas mosollyal az arcukon vásárolnak az emberek. Ez egy olyan hely, ahol találkozhatunk az írókkal, kiadókkal, ami hatalmas élmény.”

Uszáma: “Egyértelműen a könyvmolyokkal való társalgást, csoportokban való felderítést emelném ki a legfőbb oknak, hogy miért is szeretek a Könyvfesztiválon részt venni. Aztán persze ott vannak a könyvek is, amikből valamiért minden évben rengeteg darabbal térek haza. Itt van lehetőségem azokkal az írókkal, kiadókhoz kapcsolható személyekkel is személyesen beszélni, akikkel egész évben együtt dolgozunk. Számomra inkább jelenti már ezt a rendezvény, mint szimpla könyves vásárt. Egy paradicsom. :D”

Cersei:Tavaly voltam először és nagyon tetszett. Olyan volt, hogy leírni sem tudom. 😀 Meg este van. Sajnos sikerült megörökíteni egy videóval is, ahogy örülök egy könyvön lévő kutyának, ami igazából farkas…”

So-So videóban mutatta meg, hogy milyen is volt a 2017-es PROfeszt

Természetesen idén is megtalálhattok minket, és ha szeretnétek beszélgetni, nyugodtan jöjjetek oda hozzánk. 🙂 Nektek miért kedves ez a rendezvény? Írjátok meg nekünk!

uszáma_bio.png

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s